Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Få et strålende smil med moderne tannbehandlinger

Et vakkert smil er ikke bare et symbol på god helse, men også en nøkkel til økt selvtillit og velvære. Moderne tannbehandlinger har revolusjonert måten vi oppnår og opprettholder et sunt og strålende smil på.

Fra enkle forebyggende tiltak til avanserte estetiske inngrep, gir dagens tannpleie deg muligheten til å få den tannhelsen du alltid har ønsket deg.

I denne artikkelen skal vi utforske noen av de mest populære tannbehandlingene som tilbys i dag, og hvordan de kan hjelpe deg med å få et vakkert, sunt smil. Vi vil også diskutere ulike behandlingers kostnader, og når det er på tide å oppsøke en spesialist.

Tannlege utfører profesjonell tannrengjøring som en del av moderne tannbehandlinger i en rolig og avansert klinikk.

Tannbleking: Få tilbake din naturlige glans

Et av de vanligste kosmetiske tannproblemene er misfarging. Tannemaljen kan over tid bli flekkete av kaffe, te, rødvin, tobakk, eller rett og slett på grunn av aldring. Tannbleking er en populær tannbehandling som kan reversere denne misfargingen og gi deg et lysere smil.

Hvordan fungerer tannbleking?

Tannbleking kan utføres på to måter: enten hjemme med et tilpasset blekesett eller på klinikken under oppsyn av en tannlege. Profesjonell tannbleking på klinikken gir raskere resultater, da det brukes en høyere konsentrasjon av blekemiddel enn i hjemmekit.

Behandlingen tar vanligvis mellom 60 og 90 minutter, og resultatene er synlige umiddelbart etterpå.

Er tannbleking trygt?

Ja, tannbleking er trygt når det utføres under tilsyn av en tannlege. Selv om du kan oppleve midlertidig tannfølsomhet, er dette en normal reaksjon som forsvinner kort tid etter behandlingen.

Ved å bruke tilpassede brett eller profesjonelle verktøy, sikrer tannlegen at tannkjøttet beskyttes, og at du får et jevnt resultat.

Hvor lenge varer resultatene?

Resultatene fra tannbleking kan vare fra seks måneder til flere år, avhengig av din tannpleie og kosthold. For å opprettholde et hvitt smil, anbefales det å unngå mat og drikke som kan forårsake misfarging, samt å bruke produkter anbefalt av tannlegen for å beskytte tennene.

Usynlig tannregulering: Perfekte tenner uten metall

Tradisjonell tannregulering har lenge vært løsningen for de som ønsker å rette på skjeve tenner. Men mange, spesielt voksne, er lite begeistret for metallklammer og synlige bøyler. Heldigvis finnes det nå moderne alternativer som usynlig tannregulering, bedre kjent som Invisalign.

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er et system som bruker gjennomsiktige plastskinner for å gradvis justere tennene. Disse skinnene er skreddersydd for hver pasient og byttes ut med jevne mellomrom for å sikre at tennene beveger seg i riktig retning.

Fordelen med usynlig tannregulering er at skinnene er nesten usynlige, og de kan fjernes når du spiser eller pusser tennene.

Hvem kan bruke usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering passer for de fleste som ønsker å rette tennene, enten det er mindre justeringer eller mer komplekse tilfeller. Tannlegen vil vurdere din tannstilling og avgjøre om usynlig tannregulering er det rette alternativet for deg.

Usynlig tannregulering kan brukes av både voksne og ungdom, og behandlingen tar vanligvis mellom 12 og 18 måneder, avhengig av hvor mye justering som kreves.

Fordeler med usynlig tannregulering

  • Estetikk: Skinnene er gjennomsiktige, så de er knapt synlige.
  • Komfort: Ingen metallklammer som gnager eller forårsaker irritasjon.
  • Fleksibilitet: Skinnene kan tas ut ved spesielle anledninger eller når du spiser.
  • Hygiene: Du kan fortsette å pusse tennene som vanlig uten hindringer.

Keramiske skallfasetter: For en jevn og glatt overflate

For de som ønsker en rask og effektiv måte å forbedre smilet sitt på, er keramiske skallfasetter et populært alternativ. Skallfasetter er tynne porselensplater som festes på forsiden av tennene for å dekke misfarging, slitasje, eller ujevnheter.

Hvordan fungerer skallfasetter?

Prosessen med å få skallfasetter innebærer vanligvis to besøk hos tannlegen. Først fjerner tannlegen et tynt lag av emaljen fra tennene for å skape plass til skallfasettene. Deretter tar de avtrykk av tennene, som sendes til et laboratorium hvor skallfasettene blir laget. Ved det andre besøket festes skallfasettene permanent på tennene med en spesiell lim.

Fordeler med skallfasetter

  • Naturlig utseende: Skallfasetter ser ut som naturlige tenner og kan tilpasses fargen på de andre tennene dine.
  • Holdbarhet: Porselen er et slitesterkt materiale som kan vare i opptil 10-15 år med riktig pleie.
  • Løser flere estetiske problemer: Skallfasetter kan brukes til å rette opp misfarging, mellomrom, flisete tenner og mindre tannstillingsfeil.

Tannlege utfører profesjonell tannrengjøring som en del av moderne tannbehandlinger i en rolig og avansert klinikk.

Fyllinger og rotfylling: Hva du bør vite

Selv med god tannhygiene er det mulig å få hull i tennene. Når dette skjer, er fyllinger eller rotfylling vanlige tannbehandlinger som brukes for å reparere skaden.

Fyllinger: Rask reparasjon av små hull

En fylling brukes når karies har skapt et hull i tannen. Tannlegen vil først fjerne det skadede området før de fyller hullet med et materiale som kompositt, amalgam eller porselen. Kompositt er det mest populære valget i dag fordi det matcher tannens naturlige farge og gir et estetisk pent resultat.

Rotfylling: Når infeksjonen har nådd tannroten

Dersom karies har nådd tannens nerve, eller det har oppstått en infeksjon i rotkanalen, må det utføres en rotfylling. Rotfylling innebærer å fjerne det skadede vevet og fylle rotkanalen for å forhindre ytterligere infeksjon.

Når er rotfylling nødvendig?

Rotfylling er nødvendig når en tanninfeksjon har spredd seg til tannens nerve. Symptomer kan inkludere intens tannverk, hevelse i tannkjøttet eller en byll nær den berørte tannen. Hvis dette ikke behandles, kan det føre til tap av tannen.

En tannspesialist som vurderer en røntgen for en avansert rotfylling. Klinikken er utstyrt med moderne teknologi, og fokuset er på å levere omsorg med oppmerksomhet på detaljer.

Hva koster de ulike tjenestene?

Kostnadene for tannbehandlinger varierer avhengig av behandlingstype. I Norge må pasienter betale egenandeler for tannbehandlinger, men enkelte behandlinger dekkes delvis av Helfo.

Hva koster vanlige tannbehandlinger?

  • Fyllinger: Mellom 500 og 1500 kroner, avhengig av hvilket materiale som brukes.
  • Rotfylling: Mellom 4000 og 6000 kroner, avhengig av tannens plassering og kompleksiteten av behandlingen.
  • Tannbleking: Mellom 3000 og 5000 kroner.
  • Skallfasetter: Mellom 5000 og 8000 kroner per tann.

Du kan finne prisoversikten for de ulike tannbehandlingene på vår klinikk her.

Det er viktig å diskutere kostnader med tannlegen din før behandlingen starter.

Dekkede tannbehandlinger

Noen tannbehandlinger kan dekkes av Helfo dersom de faller under spesifikke kategorier som alvorlig sykdom, medfødte tilstander eller tannskader etter ulykker. Du bør kontakte tannlegen din for å avklare hvilke behandlinger som kan dekkes.

Når bør du oppsøke en spesialist?

Noen ganger krever tannproblemer mer avansert behandling enn det en vanlig tannlege kan tilby. Spesialister som periodontister, endodontister, eller oralkirurger har spesialisert seg på mer kompliserte tannbehandlinger.

Når trenger du en tannkirurg?

Hvis du har alvorlige tannproblemer som krever kirurgiske inngrep, som å fjerne en påvirket visdomstann, tannimplantater, eller tannbeintransplantasjon, vil tannlegen henvise deg til en kirurg. Kirurger har den nødvendige erfaringen og utstyret for å håndtere slike komplekse prosedyrer.

Tannimplantater: En permanent løsning for tapte tenner

Tannimplantater er den mest pålitelige og langsiktige løsningen for å erstatte tapte tenner. Prosessen innebærer å implantere en titanrot i kjeven, som deretter blir en base for en krone som ser ut og føles som en naturlig tann. Implantater kan vare livet ut med riktig pleie.

Sammendrag

Moderne tannbehandlinger gir en rekke alternativer for å forbedre både estetikk og tannhelse. Fra tannbleking og usynlig tannregulering til fyllinger, rotfyllinger, og avanserte tannimplantater – det finnes en løsning for alle typer tannproblemer. Regelmessige tannlegebesøk er avgjørende for å opprettholde en sunn tannhelse og et strålende smil.

Spørsmål og svar

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en behandling som fjerner misfarging fra tennene for å gi dem et lysere utseende. Dette gjøres enten hjemme eller hos tannlegen.

Hva er egenandel for tannbehandlinger?

Egenandel er det beløpet pasienten må betale selv for tannbehandlinger, mens enkelte behandlinger kan dekkes av Helfo.

Hvor ofte bør jeg få utført tannbleking?

Tannbleking kan utføres en gang i året, men det avhenger av dine spisevaner og tannpleie etter behandlingen.

Er rotfylling smertefullt?

Takket være moderne anestesiteknikker er rotfylling vanligvis smertefri. Tannlegen sørger for at behandlingen er komfortabel.

Når bør jeg vurdere tannregulering?

Hvis du har skjeve tenner eller problemer med tannstillingen, bør du diskutere alternativer som usynlig tannregulering med tannlegen din.

Hva er tannimplantater?

Tannimplantater er en permanent løsning for å erstatte manglende tenner ved å implantere en titanrot i kjeven og feste en krone på toppen.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise