Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Hvert år hjelper vi hundrevis av pasienter med deres frykt for tannlegen, og vi vil gjerne hjelpe deg også. Vi har full forståelse for hvor slitsomt det kan være å ha frykt for tannlegen, og for noen hvor vanskelig det kan være å ringe oss. Du skal vite at vi tar din henvendelse på største alvor, og setter av ekstra tid til din behandling, slik at alt kan foregå i ditt eget tempo når du kommer på besøk til oss. Husk at mens du leser dette er du allerede ett steg fremover nærmere å bli kvitt frykten din.

Slik hjelper vi deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk

Når du bestiller time hos oss, husk å fortelle oss at du ikke er fornøyd med å komme til tannlegen. Da kan vi sette av ekstra tid til behandlingen, slik at vi kan ta det med ro og i ditt eget tempo.

Når du bestiller time hos oss kan du forvente å:

 • Du bestemmer 
  Du får alltid vite hva som skjer under behandlingen. Selv om vi er ekstremt oppmerksomme på dine signaler, er du velkommen til å fortelle oss hva du kan håndtere og hva du ikke er forberedt på. Vi tar alle bekymringene dine på alvor, og vi vil ikke gjøre noe du ikke har godtatt.

 • God tid 
  Vi sørger for å sette av nok tid til å lytte til dine bekymringer, og vi forklarer deg grundig hva behandlingen innebærer.

 • Grundig informasjon
   Vi informerer om alt, både før, under og etter behandlingen. På den måten er du selv involvert i behandlingen, og du vet hva som skjer, slik at du aldri føler at du mister kontrollen. Vi gjør INGENTING uten at du er godt informert og har godtatt det.

 • Du vet hva det koster 
  Du har muligheten til å få behandling og prisoverslag med en gang, slik at du kan se hva behandlingen din koster. Den første konsultasjonen kan enten være en samtale eller en undersøkelse av tennene dine, avhengig av hva du selv er klar for.

 • Smertelindring
  Tannlegeskrekk oppstår ofte fra frykt for smerte. Det er derfor viktig at du er smertefri når vi behandler deg. Du vil derfor alltid være garantert en smertefri behandling hos oss.

 • Ta gjerne med deg en du kjenner 
  Det kan være lurt å ha med seg en du kjenner. Noen som kan holde deg i hånden og gi deg den ekstra tryggheten du trenger, og noen som kan hjelpe deg å uttrykke følelsene dine hvis det blir vanskelig for deg under behandlingen.

 • Tillit og respekt 
  Er en selvfølge hos oss. Vi kan ikke understreke det nok. Ingen spørsmål og ingen angst er ubetydelig, verken for deg eller oss.

Tannlegeskrekk Oslo

Det er mange mennesker med tannlegeskrekk i Oslo, og vi ønsker virkelig å hjelpe så mange som mulig å komme over denne svekkende fortiden.

Vi har 2 klinikker i Oslo-området, som alle har fokus på å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk, Oppsal Tannlegesenter og Eiksmarka Tannlegesenter.

Tannlegeskrekk hos Opptal Tannlegesenter

Helt siden Oppsal Tannlegesenter startet har vi behandlet mange pasienter med ulike behov, smerteterskler m.m. – inkl. personer med alvorlig angst for å gå til tannlegen.

Her lytter vi til deg og gjør alt for at det å være pasient hos oss skal bli en god opplevelse for deg. Vi tar oss tid til å snakke med deg om angsten din, og vi gjør ingenting uten å diskutere det med deg først. Vi har også mulighet for behandling i generell anestesi dersom dette er nødvendig. Du kan se mer om våre ulike terapeuter her.

Kan du bli kurert av frykt for tannlegen?

Svaret er ja. Vi har mange pasienter som vi helt eller delvis har kurert for tannlegeskrekk, så det er absolutt mulig.

Hvor lang tid det tar avhenger ofte av hvor langt tilbake man passerer det. Som hovedregel opplever alle våre pasienter med tannlegeskrekk at etter bare noen få besøk hos oss vil frykten ha blitt kraftig redusert, om ikke helt borte.

barn med tannlegeskrekk

Bestill time for tannlegeskrekk i Oslo

Ved timebestilling oppfordrer vi deg til å opplyse om at du har denne fobien. Med den informasjonen har vi mulighet til å skape tid og rom for en trygg behandling. Vi bestreber oss på å sette deg grundig inn i hva som skal skje, og svarer også gjerne på spørsmål underveis. Hvis du derfor ser etter en tannlege i Oslo med spesialistkunnskap innen tannlegeskrekk, ikke nøl med å kontakte oss. Du kan bestille time her.

Hvorfor lider jeg av denne fobien?

Årsakene til tannlegeskrekk / tannlegefobi kan være mange. Derfor er det ikke mulig å nevne én årsak som passer alle. Noen årsaker er imidlertid hyppigere enn andre. Denne fobien er ikke arvelig, men hva er grunnen til at du har utviklet tannlegeskrekk?

Ingen er født med tannlegeskrekk, men hvis du bare har hatt én dårlig opplevelse hos tannlegen, kan du risikere å bli plaget av fobien resten av livet. Selv om dårlige opplevelser sjelden gjentar seg, kan du bli så påvirket av én opplevelse at du ikke kan få den ut av hodet igjen. Frykten kan være så stor at den berørte konsekvent unngår både tannbehandlinger og tannkontroller. På sikt kan dette få store konsekvenser for tenner, tannkjøtt og munnhygiene. Mange med tannlegeskrekk har hatt en dårlig opplevelse i barndommen, men fobien kan også oppstå senere i livet.

En annen hyppig årsak er at du har hørt en eller flere skrekkhistorier. Kanskje du har hørt om noen som har fått alle tennene dratt ut eller besvimt under tannbehandling. Mange av disse historiene kan med rette betraktes som vandrelyst, og det er derfor du ikke bør legge noe i det. Dessverre kan slike historier i noen tilfeller gjøre et slikt inntrykk at det får psykiske konsekvenser. Hvis du er veldig sensitiv, vil du ha større sannsynlighet for å bli påvirket av disse historiene, og derfor spiller også psyken en viktig faktor. En svekket psyke vil klart fremme risikoen for å utvikle tannlegeskrekk.

Tannlegeskrekk kan også oppstå dersom du lider av dårlig selvtillit, fordi du f.eks. er mindre fornøyd med tennene. Selv om du i en slik situasjon bør få gjort noe med problemet, kan du føle deg så flau at du unngår tannlegen helt. Her på klinikken er vi alt annet enn dømmende, derfor kan du være helt trygg i vårt selskap. Alle klienter behandles likt – med stor respekt og omtanke.

Vi er tannleger som spesialiserer oss på tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk er en kjent fobi. Du er langt fra alene. Det er en ekte fobi med et ekte navn. Odontofobi er frykt for tannleger. Så det er ikke noe flaut med å lide av tannlegeskrekk. Det er 10 % i Norge som gjør det. Ekte angst, panikkanfall og en dyp frykt for alt som har med tannlegebesøk å gjøre. I tillegg føler så mange som 40 % seg utrygge ved å gå til tannlegen. Det sier litt om hvor utbredt frykt for tannleger er.

I utgangspunktet kan man ikke kalle angsten irrasjonell, da frykten for smerte og andre ubehageligheter er en naturlig overlevelsesmekanisme. Men tannleger som spesialiserer seg på tannlegeskrekk, som oss, kan gjøre angsten din irrasjonell og, enda bedre, fullstendig eliminere frykten for å gå til tannlegen.

Tannlegeskrekk er virkelig dårlig for tennene dine. Angst vil føre til at du unngår time hos tannlegen. Ideelt sett sørger du for å gå under radaren og ikke svare på påminnelser om tannkontroller. Det er forståelig. Men paradoksalt nok vil disse regelmessige tannsjekkene ellers sikre at du slipper å gå inn i store og smertefulle operasjoner. For selv om du har den mest voldsomme og overordnede angsten for å gå til tannlegen, vil du en dag fortsatt være på klinikken. Verkende tenner er en veldig alvorlig smerte og den går ikke over av seg selv. Dessverre trenger du oss når du har gått med vondt i munnen alt for lenge, som bare har blitt verre og verre.

Men vi ønsker deg gjerne velkommen og hjelper deg trygt gjennom hele behandlingen, slik at du kan reise hjem med sunne bitt og trygg sikkerhet om at tannlegeskrekken er borte for godt.

Så kom til oss – så kurerer vi din tannlegeskrekk i Oslo.

Tannlegeskrekkbehandling vil gi deg trygghet i tannlegestolen

Tannlegeskrekk kan oppstå av flere ulike årsaker. Men de fleste bærer det med seg fra en opplevelse helt tilbake i barndommen.

Fryktelige historier om udugelige tannleger kan også plutselig fylle hodet og bli verre og verre. Til tanker har utviklet seg til angst.

Hvis du har en historie med angstanfall og generell angst, kan du risikere å utvikle tannlegeskrekk. Dette betyr ikke at dette gjelder deg.

Psykologer kan hjelpe med angsten din. Fordi angst forsvinner først når du aksepterer den og lar deg selv føle den. Men etter det er det bare én vei – tannlegestolen. Når du først har en god opplevelse hos oss, vil din angst reduseres. Et par ganger til, og det vil forlate deg helt.

Er du interessert i tannbehandling hos oss?

Bestill time / konsultasjon her

Fyll ut skjema så vil en av våre medarbeidere kontakte deg for å sette deg opp din time!

FAQ

Spørsmål og svar om tannkjøttbetennelse.

Vi har lang erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk. Vi tar alltid ekstra tid og gjør ting i ditt tempo. Under behandlingen informerer vi deg hele tiden om hva som skjer, og vi gjør det helt i ditt tempo.

Når du besøker oss kan du være helt sikker på at vi vil gjøre alt som står i vår makt for at du skal få en best mulig opplevelse. Ønsker du å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk, ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende prat på telefon.

Hos Oppsal Tannlegesenter vet vi hvor skummelt et tannlegebesøk kan være for mange. Vi er spesialister på tannlegeskrekk, og derfor legger vi stor vekt på å gjøre ditt tannlegebesøk til en trygg opplevelse. Dette betyr at det hele foregår i ditt tempo og på dine premisser. Vi er klare til å ta en hyggelig prat og hjelpe deg gjennom besøket

Vi er spesialister på å behandle mennesker med tannlegeskrekk. Hos oss gjør vi alt for å hjelpe deg med din angst. Vi tar den nødvendige tiden du trenger slik at du kan stille alle spørsmål. Har du en forestående større operasjon, er du velkommen til å kontakte oss og ta en god betryggende prat. Ring 67 49 06 60.

Vi anbefaler at du bestiller time om morgenen. Møt opp uthvilt og uthvilt slik at du ikke blir nervøs hele dagen. Deretter forklarer vi deg i detalj hva som må skje, slik at ubehagelige overraskelser unngås. Vi behandler selvfølgelig alltid smertefritt, så du slipper å være nervøs.

Utvalgte artikler

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise