Tannproteser

Tannproteser

Oppsal Tannlegesenter utfører ulike typer permanente løsninger innen tannproteser. Du tilbys også midlertidige løsninger for proteser i forbindelse med innsetting av implantater. Tannlegen din vil veilede deg om alternativene dine.

 
 

Hvordan foregår en tannrens?

En protese er en erstatning for en eller flere manglende naturlige tenner. Tannproteser brukes av mange mennesker da svært få mennesker er i stand til å bevare alle sine naturlige tenner gjennom hele livet. Vi er klare til å hjelpe deg når du trenger oss.

Hvilke typer proteser finnes?

Det finnes flere forskjellige typer proteser. Tannlegen eller den kliniske tannteknikeren vil forklare deg om alternativene dine og hva som kan gjøres i akkurat din situasjon. Vi tar selvfølgelig alltid hensyn til dine ønsker og økonomiske situasjon.

Hos Oppsal Tannlegesenter tilbyr vi deg 3 forskjellige typer proteser; helproteser, delproteser og trykknapper. I noen tilfeller anbefaler vi også en smileprotese, som typisk fungerer som en midlertidig løsning i et behandlingsforløp. Spesielt hvis det mangler tenner foran.

Proteser laget av din egen munn

Felles for alle proteser er at de alltid lages individuelt etter et avtrykk av munnen din. På denne måten sikres det at protesen passer nøyaktig til tannkjøttet og suger godt. Dermed vil du ikke oppleve at protesen sitter løst eller føles ukomfortabel.

En protese kan også festes med en skinne, som klikker på en eller flere av dine naturlige tenner. Med denne løsningen er det viktig å sørge for at de naturlige tennene som brukes er godt forankret i beinet. En protese med avstiver kalles også en delprotese eller en unitorprotese.

I noen tilfeller kan du også velge å montere protesen på trykknapper. Disse snaplåsene kan enten monteres på dine naturlige tenner eller på kunstige tannrøtter. Disse kunstige tannrøttene kalles implantater. Fordelen med denne løsningen er at protesen sitter mer fast enn ellers. Det blir mer og mer vanlig å bruke trykklås på proteser.

Finn den riktige løsningen i samarbeid med oss

Hvilken type festning du bruker avhenger av hva din tannlege eller kliniske tanntekniker vurderer – og hva som er den beste løsningen i akkurat ditt tilfelle. Det anbefales imidlertid alltid at du i det hele tatt beholder så mange av dine naturlige tenner som mulig.

De naturlige tennene gjør det mer behagelig å bruke protesen, da denne festes til dine eksisterende tenner, og en del av trykket fra for eksempel tygging overføres til disse tennene – og bidrar dermed til å holde protesen på plass.

Kan andre se at jeg har fått protese?

Alle protesetenner er laget i naturtro farger og former. Dersom tannlegen gjør inntrykk før tennene trekkes ut, vil det være mulig å lage en protese som er mest mulig lik dine tidligere tenner. Hvis du for eksempel har hatt en mørk tann eller kroner, kan dette etterlignes på protesen. Protesetenner lages etter dine ønsker – og i en versjon slik at ingen skal oppdage at du har fått dem.

Hva gjør jeg mens jeg venter?

Når du har fått trukket ut tenner kan tannlegen sette inn en provisorisk protese, også kalt straksprotese, og du slipper dermed å gå tannløs i en periode. I tillegg beskytter denne typen proteser også åpne sår og gir mindre ubehag etter tanntrekking. Protesen vil imidlertid måtte tilpasse seg endringer i tannkjøttet, da tannkjøttet kan trekke seg tilbake etter tanntrekkingen. Når tannkjøttet har forsvunnet, vil ikke protesen passe og vil derfor ikke passe ordentlig.

Hvordan vedlikeholde en protese?

Uansett hvilken type protese du har; hel eller delvis protese, må den holdes ren akkurat som de naturlige tennene. Dette gjøres ved å ta ut protesen og børste den. Samtidig kan det være lurt å skylle protesen ofte eller etter hvert måltid, da det kan bygge seg matrester under protesen.

Du kan bare bruke kaldt vann og vanlig håndsåpe når du skal rengjøre protesen. Det er imidlertid viktig å ikke bruke varmt vann da dette kan endre formen på protesen. Du kan også bruke tannkrem, men pass på at du ikke bruker en tannkrem som er veldig slitende.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Har du tannlegeskrekk?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Tannprotese FAQ

  Les mer om tannprotese her.

  Hvor lenge varer tannproteser?

  Med regelmessig børsting og bruk av tanntråd kan selve implantatskruen vare hele livet, forutsatt at pasienten får regelmessige tannkontroller hver 6. måned. Kronen varer imidlertid vanligvis bare rundt 10 til 15 år før den kan trenge en utskifting på grunn av slitasje.

  Hvor lang tid tar det for en erstattet tann å gro?

  I et enkelt tilfelle vil mange tannleger ønske å la tannkjøttet gro og implantatet smelte sammen (osseointegrere) med kjevebenet, før de monterer permanente erstatningstenner. Det er vanligvis en helingsperiode som varer fra seks uker til seks måneder. Overkjeven tar vanligvis litt lengre tid, på grunn av mykere bein.

  Sitter tannimplantater inne hele tiden?

  Tannimplantater er designet for å være permanente. Dette er fordi implantater har grensesnitt med kjevebenet ditt, og blir bundet til det omkringliggende beinet gjennom osseointegrasjon. I noen tilfeller kan tannimplantater mislykkes.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no