Tannimplantat

Tannimplantat

Et tannimplantat er en langsiktig, diskret løsning for å erstatte manglende eller sviktende tenner. Å ha manglende tenner kan påvirke måten du spiser og snakker på, noe som kan slå din selvtillit. Et tannimplantat i seg selv er en titanskrue som settes direkte inn i kjevebenet og erstatter den manglende tannroten. Etter at det er montert, vil beinet som omgir implantatet ditt gradvis smelte sammen, og holde implantatet godt på plass. En falsk tann (en krone eller protese) blir deretter montert på toppen av implantatet. Den falske tannen eller tennene ligner i form, størrelse og farge på de eksisterende tennene dine, noe som betyr at implantatet ditt vil gli naturlig inn i smilet ditt.

 
 •  

Hvor mye koster implantater?

Kostnaden for implantater varierer fra person til person, avhengig av dine individuelle behov. Tannlegen din vil snakke deg gjennom alle kostnadene under vurderingen.

Vi har finansieringsmuligheter.

tannimplantat-prosedyren

Tannimplantater monteres vanligvis under to separate prosedyrer. Den første er å passe selve implantatet inn i kjevebenet, og deretter de neste fire til åtte måneder senere for å montere den nye permanente tannen eller tennene på implantatet.

Du vil vanligvis kunne ha prosedyren i din lokale praksis, under lokalbedøvelse. Hvis du føler deg spesielt engstelig for behandlingen, kan tannlegen din kanskje tilby deg sedasjon for å hjelpe deg med å slappe av under prosedyren.

Hvem er tannimplantater for?

Tannimplantater passer for de fleste voksne som har god helse, men det er noen livsstilsvaner som kan påvirke egnetheten din, for eksempel hvis du røyker, har tannkjøttsykdom eller har fått strålebehandling rundt kjeven. Du kan ikke ha tannimplantater hvis du er under 18 år fordi kjevebenet fortsatt vokser.

Før du får implantatbehandling, trenger du en klinisk vurdering hos en implantatannlege for å sjekke at du er egnet. De vil vurdere munnen din, ta røntgenbilder og gå gjennom en fullstendig sykehistorie for å sikre at implantater er den riktige løsningen for deg.

Noen mennesker har ikke nok bein i kjeven til å holde et implantat naturlig, noe som betyr at du kan trenge en støttende behandling før du får satt inn et implantat, som et beintransplantat eller en sinusløft. Hvis dette er nødvendig, vil tannlegen din gå gjennom prosessen med deg i detalj og sørge for at du er fullstendig informert om prosedyren.

Fordeler med tannimplantater

Mange velger å ha tannimplantater fordi de er diskrete og langvarige. Vi vet at folk føler seg selvbevisste hvis de mangler tenner. Med et implantat kan du forhåpentligvis få tilbake selvtilliten – enten det er i smilet ditt, hvordan du spiser eller når du snakker.

Noen av fordelene inkluderer:

 • Diskret: Implantater er tilpasset formen, nyansen og størrelsen på de andre tennene dine, slik at de ser naturlige ut og føles komfortable.
 • Fast og langvarig: Implantater kan vare like lenge som dine naturlige tenner så lenge de blir tatt godt vare på. De er også festet til kjevebenet ditt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å fjerne dem som du gjør med andre løsninger, for eksempel proteser.
 • Forhindrer bentap: Tannimplantater fungerer som naturlige tenner, stimulerer kjeven og forhindrer bentap.
 • Gjenoppretter funksjon: Du vil kunne nyte alle favorittmatene dine som du kanskje ikke kan med manglende tenner, som epler og kjøtt. De påvirker heller ikke talen din.

hva-er-de-forskjellige-typene-tannimplantater

Hvilken type implantatbehandling du trenger avhenger av flere faktorer, inkludert hvor mange tenner du ønsker å gjenopprette og hva behandlingsmålene dine er. Det finnes forskjellige typer implantatbehandling tilgjengelig, inkludert:

 • Enkelt- eller flere implantater
 • Implantatstøttede broer
 • Implantatbeholdte proteser
 • Smil i en dagsbehandling

Tannlegen din vil snakke deg gjennom de forskjellige alternativene som er tilgjengelige for deg under din kliniske vurdering.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Har du tannlegeskrekk?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Tannimplantat FAQ

  Les mer om tannimplantat her.

  Hvor lenge før tannimplantater føles normalt?

  Avhengig av hvor raskt du helbreder, vil munnen din begynne å føles normal igjen ca. 1-2 uker etter operasjonen for implantatplassering. På dette tidspunktet skal du ikke føle mer smerte, og du kan spise ditt vanlige kosthold og gjenoppta anstrengende aktiviteter som trening.

  Hva er risikoen ved å få tannimplantater?

  Sinusskade: En stor risiko for tannimplantater er bihuleskader. Infeksjon: Som enhver oral kirurgisk prosedyre, har tannimplantatkirurgi en risiko for infeksjon. Nerveskade: Det er mulig for implantatkirurgi å føre til nerveskade.

  Kan kroppen avvise tannimplantater?

  Strengt tatt kan kroppen din avvise et tannimplantat. Men den gode nyheten er at det er svært sjelden. Tannimplantater er den mest tilpasningsdyktige og holdbare erstatningen for tannrøtter, med opptil 98 % av suksessraten.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no