Tannimplantat

Tannimplantat

En løsning for deg som mangler eller har svikende tenner.

Hva er tannimplantat?

Et tannimplantat er en langsiktig, diskret løsning for å erstatte manglende eller sviktende tenner. Å ha manglende tenner kan påvirke måten du spiser og snakker på, noe som kan slå din selvtillit.

Et tannimplantat i seg selv er en titanskrue som settes direkte inn i kjevebenet og erstatter den manglende tannroten. Etter at det er montert, vil beinet som omgir implantatet ditt gradvis smelte sammen, og holde implantatet godt på plass. En falsk tann (en krone eller protese) blir deretter montert på toppen av implantatet. Den falske tannen eller tennene ligner i form, størrelse og farge på de eksisterende tennene dine, noe som betyr at implantatet ditt vil gli naturlig inn i smilet ditt.

Hvor mye koster implantater?

Kostnaden for implantater varierer fra person til person, avhengig av dine individuelle behov. Tannlegen din vil snakke deg gjennom alle kostnadene under vurderingen.

Vi har finansieringsmuligheter.

Hvem er tannimplantater for?​

Tannimplantater passer for de fleste voksne som har god helse, men det er noen livsstilsvaner som kan påvirke egnetheten din, for eksempel hvis du røyker, har tannkjøttsykdom eller har fått strålebehandling rundt kjeven. Du kan ikke ha tannimplantater hvis du er under 18 år fordi kjevebenet fortsatt vokser.

Før du får implantatbehandling, trenger du en klinisk vurdering hos en implantatannlege for å sjekke at du er egnet. De vil vurdere munnen din, ta røntgenbilder og gå gjennom en fullstendig sykehistorie for å sikre at implantater er den riktige løsningen for deg.

Noen mennesker har ikke nok bein i kjeven til å holde et implantat naturlig, noe som betyr at du kan trenge en støttende behandling før du får satt inn et implantat, som et beintransplantat eller en sinusløft. Hvis dette er nødvendig, vil tannlegen din gå gjennom prosessen med deg i detalj og sørge for at du er fullstendig informert om prosedyren.

Tannimplantat prosedyren

Tannimplantater monteres vanligvis under to separate prosedyrer. 

Den første er å passe selve implantatet inn i kjevebenet, og deretter de neste fire til åtte måneder senere for å montere den nye permanente tannen eller tennene på implantatet.

Du vil vanligvis kunne ha prosedyren i din lokale praksis, under lokalbedøvelse. Hvis du føler deg spesielt engstelig for behandlingen, kan tannlegen din kanskje tilby deg sedasjon for å hjelpe deg med å slappe av under prosedyren.

Fordeler med tannimplantater​

Mange velger å ha tannimplantater fordi de er diskrete og langvarige. Vi vet at folk føler seg selvbevisste hvis de mangler tenner. Med et implantat kan du forhåpentligvis få tilbake selvtilliten – enten det er i smilet ditt, hvordan du spiser eller når du snakker.

Noen av fordelene inkluderer:

 • Diskret:
  Implantater er tilpasset formen, nyansen og størrelsen på de andre tennene dine, slik at de ser naturlige ut og føles komfortable.

 • Fast og langvarig:
  Implantater kan vare like lenge som dine naturlige tenner så lenge de blir tatt godt vare på. De er også festet til kjevebenet ditt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å fjerne dem som du gjør med andre løsninger, for eksempel proteser.

 • Forhindrer bentap:
  Tannimplantater fungerer som naturlige tenner, stimulerer kjeven og forhindrer bentap.

 • Gjenoppretter funksjon:
  Du vil kunne nyte alle favorittmatene dine som du kanskje ikke kan med manglende tenner, som epler og kjøtt. De påvirker heller ikke talen din.

Hva er de forskjellige typene tannimplantater?

Hvilken type implantatbehandling du trenger avhenger av flere faktorer, inkludert hvor mange tenner du ønsker å gjenopprette og hva behandlingsmålene dine er. Det finnes forskjellige typer implantatbehandling tilgjengelig, inkludert:

 • Enkelt- eller flere implantater

 • Implantatstøttede broer

 • Implantatbeholdte proteser

 • Smil i en dagsbehandling (tannbehandlingsprosedyre der en person gjennomgår omfattende tannarbeid på kort tid, vanligvis på en enkelt dag)

Tannlegen din vil snakke deg gjennom de forskjellige alternativene som er tilgjengelige for deg under din kliniske vurdering.

Er du interessert i tannbehandling hos oss?

Bestill time / konsultasjon her

Fyll ut skjema så vil en av våre medarbeidere kontakte deg for å sette deg opp din time!

FAQ

Spørsmål og svar om tannimpantat

Avhengig av hvor raskt du helbreder, vil munnen din begynne å føles normal igjen ca. 1-2 uker etter operasjonen for implantatplassering. På dette tidspunktet skal du ikke føle mer smerte, og du kan spise ditt vanlige kosthold og gjenoppta anstrengende aktiviteter som trening.

 1. Sinusskade:
  En stor risiko for tannimplantater er bihuleskader.

 2. Infeksjon:
  Som enhver oral kirurgisk prosedyre, har tannimplantatkirurgi en risiko for infeksjon.

 3. Nerveskade:
  Det er mulig for implantatkirurgi å føre til nerveskade.

Strengt tatt kan kroppen din avvise et tannimplantat. Men den gode nyheten er at det er svært sjelden. Tannimplantater er den mest tilpasningsdyktige og holdbare erstatningen for tannrøtter, med opptil en 98% suksessrate.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Usynlig tannregulering - Bedre enn tradisjonell tannregulering

Usynlig tannregulering | Alt du trenger å vite

Usynlig tannregulering har revolusjonert tannkorreksjon ved å tilby en diskret og effektiv løsning.

Denne informative artikkelen dekker alt du trenger å vite om usynlige tannreguleringer, fra teknologien bak dem til fordeler og hvordan de skiller seg…

Les mer»
periodontitt

Periodontitt: En alvorlig tannsykdom

Periodontitt er en alvorlig tannsykdom som påvirker tannkjøttet og grunnlaget for dine tenner. Sykdommen kan føre til tap av tannkjøtt og ben, og i verste fall kan det føre til

Les mer»
Ingen flere innlegg å vise