Veneers

Veneers

Veneers er en tynn list, spesiallaget av porselen, som er festet til frontflaten av en tann. Veneers er en rask og effektiv løsning på flekkete, flisete, misformede eller skjeve tenner. De kan også brukes til å dekke hull i tenner der kjeveortopedisk behandling kanskje ikke er egnet. Veneers er en kosmetisk behandling. De dekker kun den fremre overflaten av tannen og vil etterligne størrelsen, formen og fargen på tennene dine, og skaper et veldig naturlig utseende. En presis nyanse av porselen kan velges for å gi den riktige fargen for å forbedre en enkelt misfarget tann eller for å gjøre fortennene lysere.

 
 •  

Hva er fordelene med veneers?

Veneers gir en veldig naturlig finish. Hvis du er bekymret for misformede, flisete eller misfargede tenner, kan veneer tilby en langvarig kosmetisk løsning.

Fargen på porselensfineren kan velges for å matche dine eksisterende tenner eller for å få dem til å virke hvitere.

Porselensfinishen etterligner også de lysreflekterende egenskapene til naturlige tenner, og hjelper deg å oppnå et lysere, naturlig utseende smil.

Porselensfiner er også mer flekkbestandige og holdbare enn komposittliming, og hvis de tas godt vare på, kan de vare i mange år.

Veneers tilbyr en skånsommere tilnærming til å endre en tanns form eller farge enn kroner, da bare en liten mengde emalje må fjernes for å passe fineren. Likevel tilbyr de lignende styrke og svært naturlige resultater.

Hva er ulempene ved å ha veneers?

Veneers anses som en langsiktig løsning på ufullkomne tenner, når du først har fått dem montert, er det en irreversibel prosedyre. Det kan ta noen uker å venne seg til den nye følelsen av å ha tannfiner.

Tannlegen din må endre strukturen og formen på tennene dine for å påføre veneere og fjerne det ytre laget av emalje.

I noen tilfeller kan pasienter også oppleve økt følsomhet etter å ha montert veneer.

Så du må tenke nøye gjennom alternativene dine og sørge for at du velger den riktige løsningen for dine behov. Hvis du har spørsmål, bekymringer eller spørsmål, snakk oss hos Oppsal Tannlegesenter.

Hva er alternativene til veneers?

Alternativene til veneers er:

 • Sammensatt binding – binding er en rask, ikke-invasiv prosedyre som vanligvis kan gjennomføres i en enkelt avtale. En komposittharpiks festes til tannen for å gjenopprette dens naturlige form og farge.
 • Kroner – en krone er en tannformet hette som er plassert over hele den synlige delen av tannen din. En krone vil føles og fungere akkurat som alle andre tenner. Og hvis du velger å ha et porselen. krone, vil den nesten ikke kunne skilles fra de andre tennene dine.
 • Kjeveregulering – faste eller avtagbare tannreguleringer kan brukes til å rette ut feiljusterte tenner og tette hull. Fremskritt innen kjeveortopedi gjør at tannregulering nå kan være praktisk talt usynlig.

Det er viktig å vurdere alle alternativene som er tilgjengelige for deg. Tannlegen din vil kunne forklare de ulike prosessene og gi deg råd om hvilken behandling som passer best for dine individuelle behov.

Hvordan monteres veneers?

Du vil først ha en konsultasjon med tannlegen din for å sikre at en veneers er den riktige behandlingen for deg. Når dette er avtalt, kan tannen din forberedes til å holde fineren. Dette innebærer å ta av et tynt lag av emaljen slik at fineren kan festes sømløst til tannen din, uten å endre størrelsen på tannen. Du kan få lokalbedøvelse som en forholdsregel, men prosedyren skal ikke forårsake smerte.

Tannlegen din vil deretter ta et avtrykk av munnen din slik at det kan lages en skreddersydd veneers som passer perfekt til tannen din. Et midlertidig deksel kan legges over tannen din mens dette forberedes.

Veneers vil deretter festes til tannen din og justeres etter behov, før den festes permanent på plass. Du må ta vare på din nye veneers på samme måte som de andre tennene dine. Med riktig pleie kan veneers vare i årevis, men de kan erstattes dersom det skulle oppstå skader.

Hvis du vil vite mer, snakk med oss om de ulike mulighetene.

Hvordan tar jeg vare på veneers?

Etter prosedyren kan tannkjøttet føles litt sårt. Dette er normalt og vil sette seg etter noen dager med forsiktig børsting. Veneers er enkle å vedlikeholde – de krever rett og slett samme pleie som de andre tennene dine. Regelmessig børsting, bruk av tanntråd, tannkontroller og hygieneavtaler vil bidra til å holde veneersene dine fine i årevis.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Har du tannlegeskrekk?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Veneers FAQ

  Les mer om veneers her.

  Råtner tennene dine med veneers?

  Et av de mest stilte spørsmålene vi får er om porselensfasetter er om de ødelegger tennene dine. Som en av de mest populære kosmetiske tannbehandlingene, får vi dette spørsmålet ganske ofte. Enkelt sagt er svaret nei. Porselensfasetter ødelegger ikke tennene dine.

  Hvor lenge kan du forvente at veneers holder?

  Levetiden til tannfasetter avhenger av om du har porselens- eller komposittfasetter, og hvor godt du tar vare på dem. Porselenslaminatfiner kan vare fra 10 til 12 år. Komposittharpiksfinér må skiftes ut tidligere, siden de varer i rundt 4 til 8 år.

  Går veneers lett av?

  Mens tannfasetter fester seg til tennene, kan de falle av i visse situasjoner. Tannfasetter kan gli rett av hvis tannlegen bruker dem feil. Fysisk kontakt med tennene og aldringsprosessen kan også føre til at porselensfasetter faller av.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no