Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Hvert år hjelper vi hundrevis av pasienter med deres frykt for tannlegen, og vi vil gjerne hjelpe deg også. Vi har full forståelse for hvor slitsomt det kan være å ha frykt for tannlegen, og for noen hvor vanskelig det kan være å ringe oss. Du skal vite at vi tar din henvendelse på største alvor, og setter av ekstra tid til din behandling, slik at alt kan foregå i ditt eget tempo når du kommer på besøk til oss. Husk at mens du leser dette er du allerede ett steg fremover nærmere å bli kvitt frykten din.

 
 

Slik hjelper vi deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk

Når du bestiller time hos oss, husk å fortelle oss at du ikke er fornøyd med å komme til tannlegen. Da kan vi sette av ekstra tid til behandlingen, slik at vi kan ta det med ro og i ditt eget tempo.

Når du bestiller time hos oss kan du forvente å:

 • Du bestemmer. Du får alltid vite hva som skjer under behandlingen. Selv om vi er ekstremt oppmerksomme på dine signaler, er du velkommen til å fortelle oss hva du kan håndtere og hva du ikke er forberedt på. Vi tar alle bekymringene dine på alvor, og vi vil ikke gjøre noe du ikke har godtatt.
 • God tid. Vi sørger for å sette av nok tid til å lytte til dine bekymringer, og vi forklarer deg grundig hva behandlingen innebærer.
 • Grundig informasjon. Vi informerer om alt, både før, under og etter behandlingen. På den måten er du selv involvert i behandlingen, og du vet hva som skjer, slik at du aldri føler at du mister kontrollen. Vi gjør INGENTING uten at du er godt informert og har godtatt det.
 • Du vet hva det koster. Du har muligheten til å få behandling og prisoverslag med en gang, slik at du kan se hva behandlingen din koster. Den første konsultasjonen kan enten være en samtale eller en undersøkelse av tennene dine, avhengig av hva du selv er klar for.
 • Smertelindring Tannlegeskrekk oppstår ofte fra frykt for smerte. Det er derfor viktig at du er smertefri når vi behandler deg. Du vil derfor alltid være garantert en smertefri behandling hos oss.
 • Ta gjerne med deg en du kjenner. Det kan være lurt å ha med seg en du kjenner. Noen som kan holde deg i hånden og gi deg den ekstra tryggheten du trenger, og noen som kan hjelpe deg å uttrykke følelsene dine hvis det blir vanskelig for deg under behandlingen.
  Tillit og respekt. Er en selvfølge hos oss. Vi kan ikke understreke det nok. Ingen spørsmål og ingen angst er ubetydelig, verken for deg eller oss.

Tannlegeskrekk Oslo

Vi har 2 klinikker i Oslo-området, som alle har fokus på å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk, Oppsal Tannlegesenter og Eiksmarka Tannlegesenter.

Her lytter vi til deg og gjør alt for at det å være pasient hos oss skal bli en god opplevelse for deg. Vi tar oss tid til å snakke med deg om angsten din, og vi gjør ingenting uten å diskutere det med deg først. Vi har også mulighet for behandling i generell anestesi dersom dette er nødvendig. Du kan se mer om våre ulike terapeuter her.

Kan du bli kurert av frykt for tannlegen?

Svaret er ja. Vi har mange pasienter som vi helt eller delvis har kurert for tannlegeskrekk, så det er absolutt mulig. Hvor lang tid det tar avhenger ofte av hvor langt tilbake man passerer det. Som hovedregel opplever alle våre pasienter med tannlegeskrekk at etter bare noen få besøk hos oss vil frykten ha blitt kraftig redusert, om ikke helt borte.

Tannlegeskrekk Oslo

Det er mange mennesker med tannlegeskrekk i Oslo, og vi ønsker virkelig å hjelpe så mange som mulig å komme over denne svekkende fortiden. Helt siden Oppsal Tannlegesenter starten har vi behandlet mange pasienter med ulike behov, smerteterskler m.m. – inkl. personer med alvorlig angst for å gå til tannlegen.

Bestill time for tannlegeskrekk i Oslo

Ved timebestilling oppfordrer vi deg til å opplyse om at du har denne fobien. Med den informasjonen har vi mulighet til å skape tid og rom for en trygg behandling. Vi bestreber oss på å sette deg grundig inn i hva som skal skje, og svarer også gjerne på spørsmål underveis. Hvis du derfor ser etter en tannlege i Oslo med spesialistkunnskap innen tannlegeskrekk, ikke nøl med å kontakte oss.

Hvorfor lider jeg av denne fobien?

Årsakene til tannlegeskrekk / tannlegefobi kan være mange. Derfor er det ikke mulig å nevne én årsak som passer alle. Noen årsaker er imidlertid hyppigere enn andre. Denne fobien er ikke arvelig, men hva er grunnen til at du har utviklet tannlegeskrekk?

Ingen er født med tannlegeskrekk, men hvis du bare har hatt én dårlig opplevelse hos tannlegen, kan du risikere å bli plaget av fobien resten av livet. Selv om dårlige opplevelser sjelden gjentar seg, kan du bli så påvirket av én opplevelse at du ikke kan få den ut av hodet igjen. Frykten kan være så stor at den berørte konsekvent unngår både tannbehandlinger og tannkontroller. På sikt kan dette få store konsekvenser for tenner, tannkjøtt og munnhygiene. Mange med tannlegeskrekk har hatt en dårlig opplevelse i barndommen, men fobien kan også oppstå senere i livet.

En annen hyppig årsak er at du har hørt en eller flere skrekkhistorier. Kanskje du har hørt om noen som har fått alle tennene dratt ut eller besvimt under tannbehandling. Mange av disse historiene kan med rette betraktes som vandrelyst, og det er derfor du ikke bør legge noe i det. Dessverre kan slike historier i noen tilfeller gjøre et slikt inntrykk at det får psykiske konsekvenser. Hvis du er veldig sensitiv, vil du ha større sannsynlighet for å bli påvirket av disse historiene, og derfor spiller også psyken en viktig faktor. En svekket psyke vil klart fremme risikoen for å utvikle tannlegeskrekk.

Tannlegeskrekk kan også oppstå dersom du lider av dårlig selvtillit, fordi du f.eks. er mindre fornøyd med tennene. Selv om du i en slik situasjon bør få gjort noe med problemet, kan du føle deg så flau at du unngår tannlegen helt. Her på klinikken er vi alt annet enn dømmende, derfor kan du være helt trygg i vårt selskap. Alle klienter behandles likt – med stor respekt og omtanke.

Vi er tannleger som spesialiserer oss på tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk er en kjent fobi. Du er langt fra alene. Det er en ekte fobi med et ekte navn. Odontofobi er frykt for tannleger. Så det er ikke noe flaut med å lide av tannlegeskrekk. Det er 10 % i Norge som gjør det. Ekte angst, panikkanfall og en dyp frykt for alt som har med tannlegebesøk å gjøre. I tillegg føler så mange som 40 % seg utrygge ved å gå til tannlegen. Det sier litt om hvor utbredt frykt for tannleger er.

I utgangspunktet kan man ikke kalle angsten irrasjonell, da frykten for smerte og andre ubehageligheter er en naturlig overlevelsesmekanisme. Men tannleger som spesialiserer seg på tannlegeskrekk, som oss, kan gjøre angsten din irrasjonell og, enda bedre, fullstendig eliminere frykten for å gå til tannlegen.

Tannlegeskrekk er virkelig dårlig for tennene dine. Angst vil føre til at du unngår time hos tannlegen. Ideelt sett sørger du for å gå under radaren og ikke svare på påminnelser om tannkontroller. Det er forståelig. Men paradoksalt nok vil disse regelmessige tannsjekkene ellers sikre at du slipper å gå inn i store og smertefulle operasjoner. For selv om du har den mest voldsomme og overordnede angsten for å gå til tannlegen, vil du en dag fortsatt være på klinikken. Verkende tenner er en veldig alvorlig smerte og den går ikke over av seg selv. Dessverre trenger du oss når du har gått med vondt i munnen alt for lenge, som bare har blitt verre og verre.

Men vi ønsker deg gjerne velkommen og hjelper deg trygt gjennom hele behandlingen, slik at du kan reise hjem med sunne bitt og trygg sikkerhet om at tannlegeskrekken er borte for godt.

Så kom til oss – så kurerer vi din tannlegeskrekk i Oslo.

Tannlegeskrekkbehandling vil gi deg trygghet i tannlegestolen

Tannlegeskrekk kan oppstå av flere ulike årsaker. Men de fleste bærer det med seg fra en opplevelse helt tilbake i barndommen.

Fryktelige historier om udugelige tannleger kan også plutselig fylle hodet og bli verre og verre. Til tanker har utviklet seg til angst.

Hvis du har en historie med angstanfall og generell angst, kan du risikere å utvikle tannlegeskrekk. Dette betyr ikke at dette gjelder deg.

Psykologer kan hjelpe med angsten din. Fordi angst forsvinner først når du aksepterer den og lar deg selv føle den. Men etter det er det bare én vei – tannlegestolen. Når du først har en god opplevelse hos oss, vil din angst reduseres. Et par ganger til, og det vil forlate deg helt.

Tannleger som spesialiserer seg på tannlegeskrekk i Oslo

Våre klinikker ligger i Oslo-området, så bor du her kan du ikke bruke avstanden til en tannlege med denne spesialiteten som unnskyldning. Vi er imidlertid viden kjent for vår behandling av tannlegeskrekk. Oslo er ikke det eneste stedet med tannlegeskrekk, så vi kurerer engstelige kunder fra hele landet.

Å bli kvitt din frykt for tannleger er ikke bare målet ditt – det er vårt også. Vi tar fatt på oppgaven med stolthet.

Du kan se alle våre klinikker her.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Tannlegeskrekk FAQ

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Hvordan håndterer dere pasienter med tannlegeskrekk?

  Vi har lang erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk. Vi tar alltid ekstra tid og gjør ting i ditt tempo. Under behandlingen informerer vi deg hele tiden om hva som skjer, og vi gjør det helt i ditt tempo. Når du besøker oss kan du være helt sikker på at vi vil gjøre alt som står i vår makt for at du skal få en best mulig opplevelse. Ønsker du å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk, ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende prat på telefon.

  Har dere erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk?

  Hos Oppsal Tannlegesenter vet vi hvor skummelt et tannlegebesøk kan være for mange. Vi er spesialister på tannlegeskrekk, og derfor legger vi stor vekt på å gjøre ditt tannlegebesøk til en trygg opplevelse. Dette betyr at det hele foregår i ditt tempo og på dine premisser. Vi er klare til å ta en hyggelig prat og hjelpe deg gjennom besøket

  Hvordan kan dere hjelpe med tannlegeskrekk?

  Vi er spesialister på å behandle mennesker med tannlegeskrekk. Hos oss gjør vi alt for å hjelpe deg med din angst. Vi tar den nødvendige tiden du trenger slik at du kan stille alle spørsmål. Har du en forestående større operasjon, er du velkommen til å kontakte oss og ta en god betryggende prat. Ring 67 49 06 60.

  Hvordan ser en prosedyre for en med tannlegeskrekk ut for dere?

  Vi anbefaler at du bestiller time om morgenen. Møt opp uthvilt og uthvilt slik at du ikke blir nervøs hele dagen. Deretter forklarer vi deg i detalj hva som må skje, slik at ubehagelige overraskelser unngås. Vi behandler selvfølgelig alltid smertefritt, så du slipper å være nervøs.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no