Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

5 grunner til at veneers kan forandre smil

Få et smil du drømmer om med veneers! Les våre 5 grunner til hvorfor dette kan forandre ditt smil og booste selvtilliten din. Bestill en gratis konsultasjon nå!

Denne kosmetiske behandlingen har revolusjonert estetisk tannpleie ved å tilby en løsning for alt fra misfargede til ujevnt formede tenner.

Dens popularitet skyldes deres evne til å forvandle smilet på en måte som føles både naturlig og estetisk tiltalende. I denne artikkelen vil vi utforske fem grunner til at behandlingen kan være den ideelle løsningen for å forvandle ditt smil. Fra å forbedre fargen på tennene til å tilby en langsiktig løsning for estetiske bekymringer, vil vi dekke hvordan denne det kan forbedre både utseendet og selvfølelsen din.

De 5 grunnene er:

 1. Øyeblikkelig estetisk forbedring:
  Det gir en umiddelbar forbedring av tennenes utseende. De kan endre tannens form, størrelse, og farge, noe som resulterer i et mer harmonisk og tiltalende smil.

 2. Løsning på ulike tannproblemer:
  Det kan adressere en rekke estetiske tannproblemer som misfarging, tannskader, slitasje, ujevne tenner, eller små mellomrom mellom tennene. Dette gjør dem til en fleksibel løsning for mange.

 3. Minimal invasivitet:
  Prosedyren krever vanligvis minimal fjerning av tannens overflate, noe som gjør det til et mindre invasivt alternativ enn andre kosmetiske tannbehandlinger, som for eksempel kroner.

 4. Holdbarhet og lang levetid:
  Med riktig stell og vedlikehold kan de vare i mange år, ofte opptil et tiår eller mer, noe som gjør dem til en langvarig investering i ditt smil.

 5. Selvtillitsboost:
  Et vakkert smil kan ha en betydelig positiv innvirkning på selvtilliten. Mange opplever at de føler seg mer selvsikre og komfortable i sosiale situasjoner.


Estetisk forandring

Som nevnt tidligere, kan veneers forbedre smilet på en rekke måter. Men det er ikke bare det fysiske utseendet som blir transformert, men også pasientens følelse av selvverd og selvtillit.

Ved å korrigere tannestetikkrelaterte bekymringer som misfargede, skjeve eller mellomrom mellom tenner, kan det gi en følelse av symmetri og balanse i smilet. Dette kan bidra til å øke selvtilliten og selvfølelsen, da et vakkert smil ofte assosieres med et sunt og attraktivt utseende.

I tillegg kan det også forbedre funksjonaliteten til tennene ved å rette opp ujevne bitt og forhindre slitasje på tannemaljen. Dette betyr at pasienten ikke bare får et vakkert smil, men også sunne og funksjonelle tenner.

Med evnen til å forvandle både utseendet og selvfølelsen til pasienter, er det ikke rart at dethar blitt en så populær behandling innen estetisk tannbehandling.

Varighet og vedlikehold

Når du har fått dine veneers på plass, er det viktig å opprettholde riktig munnhygiene og ta vare på dem for å sikre langvarig holdbarhet. Det anbefales å følge disse tipsene:

 • Børst tennene to ganger om dagen med en myk tannbørste og bruk en fluoridholdig tannkrem.

 • Bruk tanntråd daglig for å fjerne plakk og matrester fra mellomrommene.

 • Unngå å bite eller tygge på harde gjenstander som negler, isbiter eller penner, da dette kan forårsake skade.

 • Unngå å tygge tyggegummi eller spise klebrig mat som kan feste seg til tennene og føre til misfarging.

Ved å følge disse enkle retningslinjene, kan du sikre at dine veneers forblir sterke og motstandsdyktige mot flekker og skader, slik at du kan nyte et vakkert smil i mange år fremover.

Behandlingsprosess

Små skall som skal festes på tenner


For de som vurderer denne behandlingen, er det vanligvis en to-trinns prosess. Først vil tannlegen undersøke og evaluere dine tenner for å bestemme om du er en egnet kandidat. Deretter vil de ta avtrykk av tennene dine og sende dem til et laboratorium for å lage dine personlige skall.

Når du kommer tilbake for den andre avtalen, vil tannlegen rengjøre og polere tennene dine før de plasserer skallene på forsiden av tennene ved hjelp av en spesiallim. Deretter vil de bli herdet med en spesiell lyskilde for å sikre at de sitter godt på plass. Etter justering og eventuelle endringer, vil du være klar til å vise frem ditt nye smil!

Konsultasjon og planlegging

Før du kan begynne behandlingen, er det viktig å planlegge og forberede deg grundig. Det første steget er å planlegge en konsultasjon med din tannlege for å diskutere dine ønsker og mål med behandlingen. Tannlegen vil undersøke tennene dine og evaluere om dette er det beste alternativet for deg, eller om det finnes andre behandlinger som kan gi de ønskede resultatene.

Deretter vil det bli laget en detaljert behandlingsplan basert på dine behov og ønsker. Dette inkluderer også å bestemme antall skall som trengs for å gi deg det ønskede smilet.

Med en grundig planlegging og konsultasjon i forkant, kan du være trygg på det vil gi deg et strålende smil som du vil være stolt av.

Påføringsprosedyren

Under påføringsprosessen vil du bli bedøvd for å sikre at du ikke opplever ubehag. Tannlegen vil deretter fjerne en liten mengde av tannsubstansen fra forsiden av tennene dine, slik at skallene kan plasseres på riktig måte.

Når de er festet, vil tannlegen justere og forme dem for å sikre at de passer godt sammen med resten av tennene. Deretter vil de bruke en spesiell lyskilde for å herde limet og sørge for at de sitter fast.

Prosessen tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av antall som skal påføres. Etterpå kan du dra hjem og nyte ditt nye smil med minimal ubehag eller restriksjoner.

Typer av veneers: Hva er det beste alternativet for deg?

Før og etter veneers


Selv om alle utfører en lignende funksjon, finnes det ulike typer som kan være mer passende for noen pasienter enn andre. Her er de mest vanlige typene:

 1. Porselen: Porselensveneers er det mest populære valget, da de tilbyr den beste holdbarheten og motstandsdyktighet mot flekker og misfarging. De gir også et naturlig utseende som passer godt sammen med resten av tennene.

 2. Kompositt: Komposittveneers er laget av et plastmateriale som kan formes og festes direkte på tennene. De er et mer kostnadseffektivt alternativ, men har en tendens til å bli misfarget over tid.

 3. Non-prep: Non-prep er ultra-tynne porselensveneers som krever minimal eller ingen fjerning av tannsubstans.

Spør tannlegen din hva det beste for deg er, hvilke fordeler og ulemper de forskjellige typene har og andre spørsmål du måtte ha.

Spørsmål og svar

 • Hva er veneers, og hvordan kan de forbedre tennene dine?
  Veneers er et tynt skall av porselen eller kompositt som limes på overflaten av tennene dine for å forbedre deres estetiske utseende. De kan korrigere ulike problemstillinger som misfarging, små mellomrom mellom tennene, eller ødelagte og slitte tenner, og gi deg et pent smil.

 • Hva er fordelene og ulemper med å velge veneers?
  Fordelene med veneers inkluderer et naturlig utseende, lite behov for å fjerne tannemalje, og en langvarig løsning for et pent smil. Ulempene kan være kostnaden, prosessen kan ikke reverseres når emaljen først er fjernet, og skallfasetter kan falle av i sjeldne tilfeller, noe som krever et nytt besøk hos tannlegen.

 • Hva koster skallfasetter, og tilbyr noen tannleger gratis konsultasjon?
  Prisen på skallfasetter varierer avhengig av materialet (porselen eller kompositt), antall tenner som behandles, og tannlegens erfaring. Mange tannleger tilbyr en gratis og uforpliktende konsultasjon for å gi deg en nøyaktig prisestimat og diskutere behandlingsplanen.

 • Hvordan foregår påsetting av skallfasetter hos tannlegen?
  Behandlingen starter med en konsultasjon hvor tannlegen tar avtrykk av tennene dine. Deretter slipes et svært tynt lag av emaljen bort for å gjøre plass til skallfasetten. Etter forberedelsene limes det tynte skallet fast til tannen for et naturlig og estetisk resultat.

 • Kan prosessen angres når emaljen først er fjernet?
  Nei, prosessen kan ikke angres. Når emaljen er fjernet, er det nødvendig med en skallfasett eller annen form for tannrestaurering for å beskytte tannen, ettersom det blir fjernet et lite tannemalje som mulig for å tilpasse skallfasetten.

 • Er behandling med skallfasetter et godt valg for alle?
  Behandling med veneers kan være et godt valg for personer som ønsker å forbedre estetikken til tennene sine. Det er imidlertid viktig med en grundig evaluering dine naturlige tenner og tannhelse for å sikre at du er en god kandidat for behandlingen. Dette diskuteres ofte under den gratis konsultasjonen.

 • Hvor lang tid tar det å få påsatt veneers, og er behandlingen smertefri?
  Påsetting av skallfasetter krever ofte to eller flere besøk hos tannlegen over flere uker. Prosessen er vanligvis smertefri, da tannlegen bruker lokalbedøvelse under forberedelsene. Tiden det tar, avhenger av antall tenner som behandles og om det kreves tilpasninger av fasettene.


Er du interessert i veneers?

Hos oss på Oppsal Tannlegesenter tilbyr vi gratis konsultasjon. Bestill time i dag, så hjelper vi deg med behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Utvalgte artikler

Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise