Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

informasjon om tannimplantat (tenner implantat)

Hva er et tannimplantat?

implantat tann

Et tannimplantat er en liten titanskrue som settes inn i kjevebenet for å erstatte en manglende tann eller tenner. Flere implantater kan brukes til å støtte en fast protese eller bro, eller de kan brukes til å støtte en enkelt tann. Implantatet gir tannen eller tennene et mer naturlig preg og utseende, og de er også lettere å rengjøre enn tradisjonelle tenner. Behandlingen er også rimeligere enn andre alternativer, for eksempel å få proteser eller broer.

Tannimplantater er også et godt alternativ for folk som har mistet alle tennene sine. Implantatene er plassert i kjevebenet og deretter toppet med kunstige tenner som ser ut og føles akkurat som ekte tenner. Denne behandlingen er helt trygg og har en svært høy suksessrate.

Hvor mye koster tannimplantat i Norge?

Tannimplantater er en fin måte å forbedre smilet og selvtilliten på, men de kan være ganske kostbare. I Norge er gjennomsnittskostnaden for et tannimplantat rundt 3500 dollar.

Denne prisen kan variere avhengig av tannlegen du ser og plasseringen av implantatet. Hvis du vurderer å få implantater, er det viktig å konsultere noen forskjellige tannleger for å få en ide om hva kostnaden kan være.


Er det smerte ved tannimplantat? Og kan implantatet løsne?

Det er mulig å oppleve smerte fra et tannimplantat, og implantatet kan løsne. Dette er imidlertid relativt sjeldne komplikasjoner. De aller fleste pasienter som får tannimplantater opplever ingen smerter under eller etter behandlingen. I de fleste tilfeller settes implantatet i lokalbedøvelse, og tannlegen har lang erfaring med denne prosedyren. Det er svært få komplikasjoner forbundet med tannimplantater.

Hvis implantatet løsner, skyldes det vanligvis en av flere faktorer: – Pasienten følger ikke postoperative instruksjoner angående spising og drikking – Pasienten har en infeksjon rundt implantatstedet – Implantatet ble ikke satt riktig i den første sted Hvis implantatet løsner, er det vanligvis lett å reparere av en kvalifisert tannlege. I de fleste tilfeller kan implantatet strammes eller erstattes uten omfattende komplikasjoner.

Hva koster implantatbehandling?

Den gjennomsnittlige kostnaden for implantatbehandling er $5000. Behandlingskostnadene kan imidlertid variere avhengig av type implantat, antall implantater som trengs og kompleksiteten til prosedyren. Behandlingskostnadene varierer også avhengig av om du velger å få implantatet ditt plassert hos en tannlegespesialist eller en generell tannlege. I noen tilfeller kan forsikringen din dekke deler av eller hele kostnaden ved implantatbehandling.

Hvem kan få implantater?

Alle som ønsker å få implantater må være minst 18 år. Behandlingen kan settes opp ved et enkelt tannlegebesøk. Det tar noen måneder før kjevebenet gror og tannimplantatet tar, men når det er satt, kan implantatet brukes til å gjøre nye tenner mulig. Det er viktig å gi implantatet tid til å gro ordentlig for å unngå komplikasjoner.

Er det trygt å få satt inn tannimplantater?

Ja, det er trygt å få satt inn tannimplantater. Implantatbehandlingsprosessen er enkel og grei, og tannimplantater har flere viktige bruksområder. Med god pleie kan tannimplantater vare livet ut. Selve implantatet er en liten metallskrue som tannlegen setter inn i kjevebenet. Skruen fungerer som en erstatning for roten til en tann. Når skruen er på plass, smelter den sammen med beinet over tid. Denne fusjonen skaper et sterkt grunnlag for kunstige tenner.

Tannimplantater brukes til å erstatte manglende tenner eller for å støtte proteser. De kan også brukes til å forbedre utseendet på smilet ditt. Implantatbehandlingsprosessen er trygg og effektiv, og den fungerer bra for de fleste. Men som med enhver medisinsk prosedyre, er det noen risikoer involvert. Sørg for å diskutere disse risikoene med tannlegen din før du får tannimplantater.


Hva er fordelen med å bruke tannimplantat?

Tannimplantater er en fin måte å erstatte manglende tenner og gi deg et naturlig smil. De er også svært holdbare, og med riktig pleie kan de vare livet ut. Tannimplantater settes kirurgisk inn i kjevebenet ditt. Denne operasjonen utføres vanligvis av en oral kirurg eller periodontist. Når implantatet er på plass, vil tannlegen feste den nye tannen (eller tennene) til implantatet.

Implantater er et flott alternativ for personer som har mistet en eller flere tenner. Broer og proteser kan også brukes til å erstatte manglende tenner, men de må festes til eksisterende tenner. Med implantater er imidlertid den nye tannen (eller tennene) festet direkte til beinet. Dette gjør dem mye mer stabile og holdbare enn andre alternativer.

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Ønsker du konsultasjon for behandlingen kan vi sette deg opp med time. Vi trenger bare å vite et par ting først. Hva er dine mål for behandlingen? Hva er dine bekymringer? Når vi har en bedre forståelse av hva du leter etter, kan vi gi deg mer informasjon om behandlingen og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Hvor lang tid tar det å sette inn implantat?

Det er ikke en enkel prosess å sette inn et implantat, og det kan ta flere måneder fra man bestemmer seg til operasjonen er ferdig. Først må man gjennomgå en undersøkelse hos tannlegen for å sjekke om man er egnet for inngrepet. Deretter må man planlegge operasjonen med tannlegen, og avtale en dato for inngrepet. Operasjonen tar vanligvis ikke mer enn noen få timer, men dette avhenger av hvor komplisert inngrepet er. Etterpå må man ofte gå til oppfølging hos tannlegen for å sikre at implantatet er i riktig posisjon og helt ferdighelt.

Du er i trygge hender hos Oppsal Tannlegesenter

Med flere tannimplantater under behandling, mulig implantatet gjør pasientene behandlingen god. Vårt team av høyt utdannede fagfolk vil sørge for at du får best mulig pleie og behandling.

Viktig informasjon etter implantatbehandling

Etter å ha fått implantater er det viktig å ta vare på dem på samme måte som dine egne tenner. Tannimplantater er laget for å vare livet ut, men riktig pleie er avgjørende for å sikre lang levetid. Her er noen ting du bør huske på etter at du har fått implantatbehandling: -Du må pusse og bruke tanntråd regelmessig, akkurat som du ville gjort med naturlige tenner. Dette bidrar til å fjerne plakk og bakterier som kan forårsake implantatsvikt. -Du kan oppleve noe sår eller ømhet i tannkjøttet rundt implantatene, men dette bør gå over i løpet av noen dager.

-Det er viktig å oppsøke tannlegen regelmessig, spesielt det første året etter innsetting. Dette bidrar til å sikre at implantatene gror skikkelig. -Tannimplantater har fortsatt nerveender, så de kan være følsomme for varme eller kalde temperaturer. Vær forsiktig så du ikke skader dem ved å tygge på harde gjenstander eller bruke tennene som verktøy. Samlet sett er tannimplantater en svært vellykket måte å erstatte manglende tenner på. Med riktig omsorg kan de gi pasientene et vakkert, naturlig smil som varer livet ut!

Midlertidig tann ved implantat

En midlertidig tann med implantat er et flott alternativ for de som mangler en eller flere tenner. Det gir deg opplevelsen av å ha en fast protese, men må settes inn av en fagperson og kan fjernes av deg ved behov. Du må ta vare på den som de andre tennene dine mens den er i, og børste og bruke tanntråd rundt implantatet. Etter innsetting av implantat er det mulig å få satt inn en enkelt tann eller flere tenner, avhengig av hvor mange tenner som mangler.

Når skal du prioritere behandling med tannerstatning?

Det er noen forskjellige tilfeller hvor det kan være nødvendig å prioritere behandling med tannerstatning. Hvis en tann mangler, må den skiftes ut så snart som mulig for å forhindre ytterligere skade på munnen. Hvis en tann er sterkt ødelagt, kan det være nødvendig å få et tannimplantat for å redde tannen. Pasienter som har mistet alle tennene, vil kanskje få tannimplantater for å forbedre utseendet og livskvaliteten. Alder og kjevebeinhelse er imidlertid viktige faktorer å vurdere når du bestemmer deg for om du skal få tannimplantater eller ikke. Andre faktorer, som antall tapte tenner og den generelle helsen til munnen, kan også gi ledetråder om hvilke pasienter som kan trenge tannimplantater før heller enn senere.

Det finnes ulike alternativer når tenner skal erstattes

Når tenner skal skiftes, finnes det ulike alternativer. Implantater er et alternativ som kan vurderes. Ved implantater settes en metallstolpe i kjevebenet, og deretter festes en erstatningstann til stolpen. Dette alternativet kan være et godt valg for mange pasienter, da det kan gi en god prognose og et nytt implantat som ser ut og fungerer som en naturlig tann.

Behandlingen kan imidlertid være dyr og tidkrevende, så pasientene må veie alle alternativene sine før de tar en beslutning. Andre mulige valg for å erstatte manglende tenner inkluderer proteser eller broer. Disse alternativene har sine egne fordeler og ulemper, så pasienter bør diskutere alle alternativene med tannlegen før de tar en avgjørelse.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

implantat tann

 implantat tann    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.XfactonXfacton

Utvalgte artikler

Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Tannkjøttbetennelse

Tannkjøttbetennelse Tannkjøttbetennelse er en vanlig tannhelse tilstand som oppstår når tannkjøttet blir betent. Hva er tannkjøttbetennelse? Tannkjøttbetennelse forekommer vanligvis som følge av dårlig munnhygiene, hvor plakk – en klebrig film

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise