Tannundersøkelse

Tannundersøkelse

Tannundersøkelse er avgjørende for å opprettholde et sunt smil. De lar tannlegen din vurdere munnhelsen din for å se om du trenger behandling. Du føler kanskje ikke at det er noe galt med tennene dine, men det er viktig å ha regelmessige kontroller for å holde munnen frisk, og sørge for at eventuelle problemer blir håndtert så snart som mulig – eller forhindre dem helt. Husk at det er mye lettere å forhindre problemer enn å kurere dem.

 

Hva er en tannundersøkelse?

I en tannundersøkelse vil tannlegen din undersøke tennene, tungen, ganen og tannkjøttet for å sikre at munnen din er sunn og frisk. Det er også en sjanse for å finne eventuelle problemer du måtte ha på et tidlig tidspunkt, og eventuelt forebygge disse.

Det er anbefalt regelmessige, årlige kontroller og tannlegen din vil gi deg råd om hvor ofte dette bør være for best mulig å dekke dine individuelle behov. Tannlegen din vil gi deg en anbefaling på hvilke intervaller du bør ha på de regelmessige undersøkelsene.

Hvor ofte bør jeg ha en undersøkelse av munnhulen?

Det beste rådet, som også er det desidert billigste, er å gå regelmessig til tannlegen. På den måten får du riktig veiledning, og kan ta småting med ro. Som hovedregel anbefales det at du får utført en undersøkelse minst en gang i året. Hva akkurat ditt behov er, vil tannlegen fortelle deg om ved neste besøk.

Vi kaller deg inn

Vi kaller  automatisk våre faste pasienter for de regelmessige kontrollene av tennene, du skal slippe å huske på dette selv. Du vil få en sms 3 uker i før timen, samt påminnelse. Dersom tidspunktet ikke passer for deg, sier du ifra til oss via mail eller telefon senest 24-timer før timen. Det er individuelt hvor ofte du må innom. Har du sunne tenner er 1-2 ganger i året passende.

Slik er en tannundersøkelse

Når du får en jevnlig kontroll undersøkes tenner, tannkjøtt og hele munnhulen. Du vil også få utført en enkel tannrens, hvor belegg som plakk og tannstein fjernes. Vi tar vanligvis røntgen- 1-2 pr side.

Dersom vi finner behandlingsbehov, vil vi i samarbeid med deg lage en plan for behandlingen og gi deg råd om de ulike alternativene, samt et kostnadsoverslag over de ulike alternativene.

Bestill time for din undersøkelse her.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Hva er inkludert i en sjekk?

  Ved hver undersøkelse vil tannlegen din:

  1. Undersøke munnen, tennene, tannkjøttet, kinnene og tungen.
  2. Stille deg spørsmål om eventuelle problemer eller smerter du har hatt siden forrige kontroll.
  3. Gi deg råd om ting du kan gjøre for å forbedre munnhelsen din, for eksempel anbefalinger om kostholdet ditt, hvordan du børster, munnhygiene, etc…

  Tannlegen din må kanskje også ta røntgenbilder av munnen din for å se etter skjulte problemer som forfall og bentap på grunn av tannkjøttsykdom.

  Hvis du har en oppbygging av plakk, kan du bli henvist til en hygieniker for å utføre en vekt og polering, eller tannlegen kan gjøre dette med en gang om nødvendig. Noen ganger utføres hygienebehandlinger i samme avtale som din kontroll.

  Tannlegen din vil også se etter tegn på munnkreft eller andre generelle sykdommer som kan påvirke munnen ved hver tannsjekk. Hvis det oppdages ytterligere problemer, vil tannlegen anbefale de neste trinnene du bør ta.

  Hvor lang tid tar en undersøkelse og hvor mye koster det?

  En undersøkelse tar mellom 30 minutter og en time. Tannundersøkelsen hos Oppsal Tannlegesenter koster 1090,- (inkludert 2 røntgenbilder og enkel rens) og dette er en fastpris. Etter undersøkelsen vil du få en oversikt over hva som eventuelt må gjøres, en individuelt tilpasset behandlingsplan og et kostnadsoverslag.

  Bestille tannundersøkelse nå

  Hvor lang tid tar en undersøkelse og hvor mye koster det?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk. Dessuten har vi et stort TV i taket hvor du kan velge din favoritt-serie, eller bare se på avslappende bilder og høre på beroligende musikk. Vi strekker oss langt for at du skal ha det fint hos oss.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Tannundersøkelse FAQ

  Les mer om TMD/Kjeveledd her.

  Hva inkluderer en tannundersøkelse?

  Ved hver tannundersøkelse bør tannlegen din: undersøke tennene, tannkjøttet og munnen. Spørre om din generelle helse og eventuelle problemer du har hatt med tennene, munnen eller tannkjøttet siden forrige besøk. Spørre om og gi deg råd om kosthold, røyking og alkoholbruk og tannhelse.

  Hvordan forberede seg på tannlegebesøk?

  1. Dobbeltsjekk din avtale dato og klokkeslett. 2. Nye pasienter: Gi tannhistorie. 3. Puss tennene på forhånd. 4. Ikke vær redd for å fortelle tannlegen hva som plager deg. 5. Unngå kaffe/energidrikker før turen. 6. Gi oss beskjed hvis du sliter med tannlegeskrekk.

  Hvor ofte bør man dra til tannlegen?

  Antallet vil variere for hver enkelt, men vanligvis anbefaler vi å ta en tannsjekk hvert halvår. Hvis du lider av tannproblemer eller har dårlig munnhelse, kan tannlegen anbefale deg å besøke så ofte som hver tredje måned for en sjekk.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no