Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

4 Grunner til Å Smile: Tannbro Pris i 2024

Har du mistet en tann og vet ikke helt hva du skal gjøre? En tannbro kan være den perfekte løsningen for å gjenopprette ditt vakre smil!

Tannbroer har lenge vært en løsning for å gjenopprette funksjon og estetikk etter tann-tap.

Med de nyeste fremskrittene innen tannpleie, blir det både enklere og mer økonomisk tilgjengelig for alle som trenger denne behandlingen.

Moderne tannklinikk med avansert teknologi og en tannlege som undersøker en pasient.

Dette emnet er spesielt relevant nå, da flere og flere søker kostnadseffektive måter å bevare sin munnhelse på.

Vi vil utforske hvordan teknologiske innovasjoner, konkurransedyktige priser, tilgjengelige finansieringsløsninger og en økende bevissthet om viktigheten av god munnhelse bidrar til å gjøre tannbroer til et tiltalende alternativ.

Vår intensjon er å utstyre deg med verdifull kunnskap slik at du kan ta informerte valg om din tannhelse.

Hva er en tannbro?

En tannbro er en tannprotese som brukes til å erstatte én eller flere manglende tenner. Konstruksjonen består vanligvis av flere tannkroner som er sammenkoblet for å danne en bro.

Denne broen festes til dine egne tenner på hver side av det tomme området, eller til tannimplantater som fungerer som støtter. Dette gir ikke bare en estetisk løsning, men også en funksjonell forbedring ved å gjenopprette din evne til å tygge og snakke ordentlig.

Fordelene med å velge en tannbro

Tredelt bilde som viser fordeler med tannbro: spising, justering, smil

 • Gjenoppretter funksjonalitet: En tannbro hjelper deg med å tygge mat mer effektivt og snakke klarere, noe som forbedrer daglig funksjonalitet.

 • Beskytter gjenværende tenner: Broen forhindrer at dine gjenværende tenner forskyver seg mot det tomme området, noe som kan lede til tannjusteringer og andre problemer.

 • Estetiske forbedringer: Tannbroen fyller tomrommet etter tapte tenner og forbedrer utseendet på ditt smil, noe som kan øke din selvtillit.

Vedlikehold og omsorg for tannbro

For å sikre at din tannbro varer så lenge som mulig, er det viktig å følge god munnhygiene.

Dette inkluderer regelmessig pussing to ganger daglig og bruk av tanntråd daglig, spesielt rundt broen for å forhindre plakkoppbygging.

Det er også viktig å besøke tannlegen regelmessig for kontroller og profesjonell rengjøring. Unngå å bite eller tygge på svært harde matvarer som kan skade broen.

Prosessen med å få en ny tannbro

Moderne tannlegekontor med treverk, store vinduer og teknologi

 • Konsultasjon hos tannlegen: Besøket starter med en vurdering av om tannbro er den beste løsningen for å erstatte dine manglende tenner.

 • Avtrykk av munnen: Tannlegen tar avtrykk av tennene dine for å lage en nøyaktig modell, noe som sikrer at den fremtidige broen passer perfekt og ser naturlig ut.

 • Innsetting av midlertidig bro: Mens den permanente broen lages, vil du få en midlertidig bro som beskytter området og opprettholder funksjonen i ventetiden.

 • Tilpasning og festing av den permanente broen: Når den permanente broen er ferdig, vil tannlegen justere og permanent feste den på plass for å sikre et langvarig og tilfredsstillende resultat.

Prisen på en tannbro kan variere

Prisen på en tannbro kan variere avhengig av flere faktorer, som antall manglende tenner som skal erstattes, materialene som brukes i broen, og hvor i munnen broen skal plasseres.

Andre kostnader kan inkludere forberedelse av nabotennene, nødvendige tannimplantater, og geografisk beliggenhet til tannlegekontoret.

Det er en god idé å diskutere alle kostnader og betalingsalternativer med din tannlege for å finne en løsning som passer ditt budsjett.

4 Grunner til Å Smile:

Kvinne mottar gode nyheter med et strålende smil i en koselig setting.

 1. Forbedret Teknologi: Teknologiske fremskritt innen tannpleie kan føre til mer kostnadseffektive og varige tannbroer. Dette kan gjøre det billigere for pasienter å få nødvendig behandling uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

 2. Flere Behandlingsalternativer: Økende konkurranse blant tannleger og tannklinikker kan føre til mer attraktive priser for pasientene. Med flere alternativer tilgjengelig, har pasientene bedre mulighet til å finne tjenester som passer både behov og budsjett.

 3. Større Tilgjengelighet av Finansieringsordninger: Mange tannklinikker tilbyr nå fleksible betalingsplaner eller finansieringsmuligheter, slik at kostnaden for en tannbro kan fordeles over tid, gjør det lettere å håndtere utgifter uten stress.

 4. Økt Bevissthet om Fordelene: Som flere blir oppmerksomme på fordelene og nødvendigheten av god munnhelse, kan økt etterspørsel føre til bedre tilbud og pakkeløsninger for tannpleie, inkludert tannbroer. Dette kan ytterligere drive prisene ned og gjøre behandlinger mer tilgjengelige for alle.

Disse faktorene kan alle bidra til at prisen på tannbroer blir mer håndterbar i 2024, og gir deg flere grunner til å smile!

Spørsmål og svar om tannbro

Tannlege forklarer tannbroer til en gruppe voksne pasienter i en lys klinikk

Hva er en tannbro, og hvordan brukes den til å erstatte manglende tenner?

En tannbro er en konstruksjon som brukes til å erstatte én eller flere manglende tenner. Den festes vanligvis til dine egne tenner på hver side av det manglende området, og fungerer som en permanent løsning for å gjenopprette funksjon og estetikk i munnen.

Hvordan kan en tannbro være en løsning dersom jeg mangler flere tenner?

Tannbroer er ideelle for å erstatte flere manglende tenner. En bro består av to eller flere tannkroner som er festet sammen for å dekke området der tennene mangler, og den støttes av dine egne tenner eller ved hjelp av tannimplantater.

Hva er forskjellen på en midlertidig bro og en permanent bro?

En midlertidig bro er en midlertidig løsning som brukes mens din permanente bro blir laget. Den gir beskyttelse og estetikk i ventetiden. Den permanente broen er en mer holdbar konstruksjon som er designet for å vare i mange år, og som fungerer som dine naturlige tenner.

Hvor lenge kan jeg forvente at min nye tannbro varer?

En godt vedlikeholdt tannbro kan vare i mange år, ofte tiår. Levetiden avhenger av flere faktorer, inkludert munnhygiene, belastningen broen utsettes for, og regelmessige kontroller hos tannlegen.

Hvordan tar jeg vare på min tannbro for å sikre at den varer lenge?

For å sikre at din tannbro varer lenge, er det viktig å opprettholde god munnhygiene. Dette inkluderer regelmessig pussing med fluortannkrem, bruk av tanntråd spesielt designet for broer, og regelmessige besøk hos tannlegen for kontroll og rens.

Hva koster det å få laget en tannbro?

Prisen på en tannbro varierer avhengig av hvor mange tenner som må erstattes, materialene som brukes, og tannlegens priser. Det er en god idé å diskutere kostnadene med din tannlege for å få en nøyaktig prisestimat.

Finnes det ulike typer tannbroer, og hvilken type kan passe best for meg?

Ja, det finnes flere ulike typer tannbroer, inkludert tradisjonelle broer. Valget av type bro avhenger av plasseringen av de manglende tennene, antall tenner som trenger erstatning, og dine individuelle behov. Din tannlege kan hjelpe deg med å velge den type som passer best for din situasjon.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise