Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

4 fordeler med usynlig tannregulering

Usynlig regulering som invisalign har blitt en populær løsning for de som har lyst på rette tenner uten for mye ubehag, samt synlighen. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de 4 størte fordelene med denne typen tannregulering og alt den kan tilby.

Her er en liste over de fire fordelene:

 1. Estetikk:
  Usynlig tannregulering er nesten usynlig, noe som gjør det til et populært valg for både voksne og tenåringer som ønsker å forbedre sitt smil uten synlige metallskinner. Dette bidrar til økt selvtillit under behandlingen.

 2. Komfort:
  Materialet som brukes i usynlige skinner er ofte mykere enn tradisjonelle reguleringer, noe som gir bedre komfort for brukeren. I tillegg kan skinnene fjernes ved måltider og tannpuss, noe som bidrar til bedre munnhygiene under behandlingsperioden.

 3. Forutsigbarhet:
  Med moderne teknologi som 3D-skanning og datamodellering, kan tannleger og ortodontister planlegge behandlingen med stor nøyaktighet. Pasienter kan også få en forhåndsvisning av det forventede resultatet før behandlingen starter.

 4. Effektivitet:
  For mange tilfeller kan usynlig tannregulering korrigere tannstillingsfeil like effektivt som tradisjonelle metoder. Avhengig av kompleksiteten i tilfellet, kan behandlingstiden være sammenlignbar eller til og med kortere.

Disse fordelene gjør behandlingen til et attraktivt alternativ for de som ønsker å forbedre sitt smil med minimal innvirkning på dagliglivet.

Fremtidens tannregulering: Innovasjon og utvikling

Person med tradisjonell tannregulering


Usynlig tannregulering fortsetter å utvikle seg og bli mer avansert, takket være innovasjon innenfor tannbehandlingsteknologi. Med 3D-skanning og datamodellering har behandlingen blitt mer presis og forutsigbar enn noensinne. Dette gjør det mulig for pasienter å få en bedre forståelse av hva de kan forvente seg før behandlingen starter, og øker dermed deres tillit.

I tillegg har materialene som brukes i usynlige skinner blitt stadig mer behagelige og holdbare, noe som bidrar til en mer komfortabel opplevelse for brukeren. Dette gjør det mulig å behandle en rekke tannstillingsfeil effektivt og med minimal påvirkning på dagliglivet til pasienten.


Neste generasjons materialer: Sterkere og mer komfortable

Fremtidige materialer som brukes til usynlig tannregulering er stadig i utvikling for å kunne tilby enda bedre komfort og effektivitet. Innovasjon innenfor materialteknologi har resultert i sterkere og mer holdbare skinner, samtidig som de er mer behagelige å ha på.

En annen utvikling er bruk av biokompatible materialer, som reduserer risikoen for eventuelle allergiske reaksjoner eller ubehag for pasienten. Dette gjør det mulig å tilby usynlig tannregulering til et bredere spekter av pasienter.

Digital planlegging: Presisjon i hver bevegelse

Med digital planlegging kan tannleger og ortodontister utføre behandlingen med ekstrem presisjon, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner og sikrer bedre resultater. Denne teknologien gjør det mulig å se nøyaktig hvilke tannbevegelser som må gjøres for å oppnå ønsket resultat, og dermed optimalisere behandlingsplanen.

I tillegg kan pasienter også få en virtuell forhåndsvisning av det endelige resultatet før behandlingen starter. Dette bidrar til økt forståelse og tillit hos pasientene, samtidig som det gir dem muligheten til å aktivt delta i planleggingen av sin egen tannbehandling.


En diskré vei til et perfekt smil

Usynlig tannregulering gir pasienter muligheten til å forbedre sitt smil uten synlige braketter eller metalltråder, noe som gjør det til et populært valg for de som ønsker en diskret behandlingsmetode. Dette bidrar også til økt selvtillit og tillit til seg selv.

Med et bredt spekter av materialer og teknologier tilgjengelig, har usynlig tannregulering blitt stadig mer behagelig, effektiv og presis. Dette gjør det mulig for pasienter å oppnå et perfekt smil uten å ofre komfort eller gå gjennom en lang og synlig behandlingsperiode.

Med kontinuerlig utvikling innenfor tannreguleringsfeltet, kan vi forvente oss enda mer avanserte og effektive metoder i fremtiden. Men allerede i dag er usynlig tannregulering et utmerket alternativ for de som ønsker å forbedre sitt smil på en diskret og effektiv måte.


Skreddersydd komfort: Tilpassede skinner for hver pasient

En av de største fordelene med usynlig tannregulering er at skinnene som brukes er spesialtilpasset hver enkelt pasient. Dette sikrer ikke bare bedre resultat, men også økt komfort under behandlingen.

Ved hjelp av 3D-skanning og datamodellering kan skinnene formes nøyaktig etter pasientens tannstruktur, noe som bidrar til å minimere ubehag og irritasjon i munnen. I tillegg kan skinner også justeres jevnlig for å optimalisere tannbevegelsene.

Denne skreddersydde tilnærmingen gjør det mulig å oppnå et perfekt smil på en skånsom og behagelig måte, noe som gjør usynlig tannregulering til et attraktivt alternativ for pasienter i alle aldre.

Spis, drikk, og lev uten begrensninger

Med usynlig tannregulering er det ikke nødvendig å begrense seg i mat- eller drikkevanene. Skinnene kan enkelt tas ut under måltider og ved tannpuss, noe som gjør det mulig å spise og drikke hva man ønsker uten bekymringer.

Dette gjør behandlingen mer praktisk og livsstilvennlig i forhold til tradisjonelle braketter som kan være mer begrensende. Det er heller ikke nødvendig med ekstra tannhygiene produkter, da skinnene enkelt kan tas ut for å utføre tannpuss som vanlig.

Denne friheten bidrar til å gjøre usynlig tannregulering mer attraktivt for de som ønsker minimal innvirkning på sin daglige rutine. Med kontinuerlig utvikling av materialer og teknologier, vil vi kunne se enda mer livsstilvennlige alternativer i fremtiden.

Usynlig teknologi: Avanserte materialer for umerkelig korrigering

Med nye og avanserte materialer blir usynlig tannregulering stadig mer diskret og omfattende. Usynlige skinner har blitt utviklet for å være så gjennomsiktige som mulig, noe som gjør dem nesten umulig å se når de er på plass.

Dette gir pasienter som ønsker å forbedre sitt smil et alternativ som ikke påvirker deres utseende eller selvtillit under behandlingen. I tillegg er det mulig å kombinere usynlig tannregulering med andre estetiske prosedyrer, slik at pasientene kan oppnå det perfekte smil de ønsker seg.

Denne usynlige teknologien gjør det mulig å korrigere tannstillingen uten at det er synlig for andre, noe som bidrar til å øke pasientenes selvtillit og velvære.

Hvem er kandidater for usynlig tannregulering?

Person som tar på usynlig tannregulering


Usynlig tannregulering kan være et godt alternativ for de som ønsker å korrigere sine tannstillingsfeil uten å måtte bruke synlige braketter eller metalltråder. Det er en effektiv løsning for både voksne og tenåringer, og kan behandle en rekke tannproblemer som kryssbitt, overbitt og underbitt.

Det er viktig å konsultere med en erfaren tannlege eller ortodontist for å finne ut om dette er det beste alternativet for hver enkelt pasient. Det kan også være nødvendig å gjøre noen forberedelser, som fjerne visdomstenner eller utføre tannrensing, før behandlingen kan starte.

Tannstillingskrav: For lett til moderat justering

Usynlig tannregulering er effektiv for å korrigere lette til moderate tannstillingsfeil, som mindre rotasjon eller overlapping av tenner. Det kan også brukes til å lukke små mellomrom mellom tenner og rette ut skjeve fronter.

For mer komplekse tilfeller, som alvorlig overbitt eller underbitt, kan tradisjonelle tannregulering muligens være et bedre alternativ. Det er viktig å diskutere med en tannlege eller ortodontist for å finne ut om hvilken regulering som er egnet for det spesifikke tannproblemet.

I tillegg er det viktig å huske at usynlig tannregulering krever god pasientdisiplin, da skinner må brukes regelmessig og byttes ut i henhold til planen for å oppnå ønsket resultat.

Livsstil og forpliktelse: Vurdering av pasientens engasjement

Å velge å gjennomgå denne type behandling krever en viss grad av forpliktelse og engasjement fra pasientens side. Det er viktig å følge behandlingsplanen nøye, inkludert å bruke skinner i riktig rekkefølge og bytte dem ut i henhold til planen.

Pasienter må også være villige til å ta ekstra vare på tannhygienen, da skinnene kan samle plakk og bakterier ved bruk. Dette kan føre til tannråte og andre tannproblemer hvis ikke pasienten tar godt vare på sine tenner og skinner.

Det er også viktig å huske at usynlig tannregulering kan ta lengre tid enn tradisjonelle alternativer, og det krever ofte flere besøk hos tannlegen eller ortodontisten. Derfor må pasienter være villige til å forplikte seg til behandlingen for å oppnå et perfekt smil. Tålmodighet og disiplin er nøkkelen til suksess med denne typen regulering.

Komfort: Glem at du har tannregulering

Et av de største fordelene med usynlig tannregulering er komforten det gir under behandlingen. De skreddersydde skinnene er laget av mykt og fleksibelt materiale som gjør dem behagelige å ha på, og de er nesten umulig å merke når de er på plass.

Dette gjør det mulig for pasientene å fortsette med sine daglige aktiviteter uten ubehag eller irritasjon i munnen. Det er heller ikke nødvendig med justeringer eller stramming av tannreguleringen, som kan være smertefullt og ubehagelig med tradisjonelle alternativer.

Med usynlig tannregulering kan pasientene glemme at de har på seg den og fortsette å leve livet som normalt, samtidig som de jobber mot et perfekt smil. Dette gjør behandlingen til et mer attraktivt alternativ for de som ønsker minimal innvirkning på sin daglige rutine.

Nesten Umerkelig: Bær Reguleringen med Tillit og Selvtillit

Med den gjennomsiktige naturen til skinnene, er det nesten umulig å se at pasienten bærer tannregulering. Dette betyr at de fortsatt kan smile og snakke uten å føle seg selvbevisste om tennene sine, og at de kan være mer selvsikre i sosiale situasjoner.

Usynlig tannregulering gir pasienter muligheten til å forbedre sitt smil uten å ofre deres personlige komfort og tillit. Det gjør det til et ideelt alternativ for de som ønsker å oppnå et perfekt smil med minimal synlighet og påvirkning på deres daglige liv.

Enkel Vedlikehold: Rengjøring Uten Bekymringer

Usynlig tannregulering tilbyr også enkel vedlikehold og rengjøring, da skinnene kan tas ut for å pusse tenner. Dette gjør det mulig å opprettholde en god munnhygiene uten bekymringer om matrester som setter seg fast i tannreguleringen eller vanskeligheter med å pusse rundt braketter og metalltråder.

I motsetning til tradisjonelle alternativer, som kan kreve spesielle verktøy for rengjøring, er usynlig tannregulering enklere å vedlikeholde og kan bidra til å forhindre tannproblemer som plakk og tannråte.

Med riktig vedlikehold og rengjøring, kan pasientene oppnå de beste resultatene med usynlig tannregulering og sikre at deres nye smil varer livet ut.

Teknologien bak usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering er et resultat av den stadig utviklende teknologien innen ortodonti. Den bruker avanserte datamaskinprogrammer og 3D-bilder for å lage skinnene som gradvis flytter tennene i ønsket posisjon.

Teknologien bak usynlig tannregulering gjør det også mulig for pasienter å se en simulering av resultatene før de begynner behandlingen, slik at de kan få et realistisk bilde av hvordan deres smil vil se ut etter fullført behandling. Dette bidrar til å skape større motivasjon og engasjement hos pasientene.

Avansert 3D-planlegging

En av de mest imponerende aspektene ved usynlig tannregulering er den avanserte 3D-planleggingen som brukes for å skreddersy behandlingen. Dette gjør det mulig for tannlegen eller ortodontisten å planlegge og visualisere hver eneste bevegelse av tennene i behandlingsprosessen.

Ved hjelp av de nyeste datamaskinprogrammene og 3D-bilder, kan tannlegen eller ortodontisten justere skinnene for å sikre perfekt passform og presisjon. Dette bidrar til å redusere antall besøk hos tannlegen og sikre en mer effektiv behandling.

Den skreddersydde naturen av usynlig tannregulering gjør det også mulig å behandle et bredt spekter av tannproblemer, fra milde til alvorlige, og gi pasienter et perfekt smil som passer til deres unike behov.


Innovativt materiale

Usynlig tannregulering, inkludert behandlingsmetoder som invisalign, er utformet av myke og fleksible materialer som sikrer komfort under bruk. Disse materialene er ikke bare behagelige, men også slitesterke nok til å effektivt flytte tennene dine gradvis til den ønskede posisjonen. En nøkkelkomponent i usynlig tannregulering er bruken av gjennomsiktige skinner, noe som gjør dem nesten umulige å legge merke til. Dette gir en diskret løsning for pasienter som ønsker å korrigere tennenes stilling uten å påvirke sitt utseende eller selvtillit negativt.

Innovasjonen bak disse skinnene minimerer også risikoen for irritasjon og sårhet i munnen, vanlige utfordringer med mer tradisjonelle tannreguleringsmetoder. Dette aspektet gjør behandlingen med usynlig tannregulering mer behagelig og tilgjengelig for pasienter, noe som er en betydelig fordel sammenlignet med alternativene.

Inman Aligner, en type usynlig tannregulering, samt andre typer gjennomsiktige skinner, tilbyr en rekke løsninger for ulike behov – fra trangstilte tenner og skjeve tenner til dypt bitt og stort mellomrom mellom tennene. Våre tannleger kan tilby en gratis konsultasjon for å vurdere dine spesifikke behov og anbefale den beste typen regulering for dine tenner, enten det gjelder et komplett sett med skinner for omfattende justeringer eller målrettede tiltak for mindre korrigeringer.

Hvor mye koster usynlig tannregulering?

Kostnaden for usynlig tannregulering kan variere avhengig av behandlingens kompleksitet og varighet, samt typen og antallet skinner som kreves for å oppnå et godt resultat. Det er viktig å bruke skinnene i anbefalt antall timer per dag for å sikre effektiv behandling og oppnå det ønskede resultatet.

Usynlig tannregulering vs. tradisjonell tannregulering

Behandling med invisalign hos tannlegen


Selv om tradisjonell tannregulering fortsatt er et effektivt alternativ for å rette tenner, har usynlig tannregulering blitt stadig mer populært på grunn av dens mange fordeler. Mens tradisjonell tannregulering bruker braketter og metalltråder for å flytte tennene, bruker usynlig tannregulering skreddersydde skinner laget av gjennomsiktig plast.

I tillegg er usynlig tannregulering enklere å vedlikeholde og kan tas ut når man spiser eller pusser tenner. Den er også mer diskret og estetisk tiltalende, noe som gjør den til et populært valg blant voksne pasienter.

Sammenlignet med tradisjonell tannregulering, kan usynlig tannregulering gi pasienter en mer praktisk, effektiv og behagelig behandlingsopplevelse, samtidig som den gir like gode resultater. Det er viktig å diskutere begge alternativene med en tannlege eller ortodontist for å finne det beste alternativet for dine behov.

Estetikk og diskresjon: Hovedforskjellene

En av de største forskjellene mellom usynlig tannregulering og tradisjonell tannregulering er estetikken og diskresjonen. Tradisjonelle alternativer bruker synlige braketter og metalltråder som kan være merkbare og påvirke utseende og selvtillit.

I motsetning til dette er usynlig tannregulering nesten umulig å se når den sitter på tennene. Den gjennomsiktige plasten som brukes, gjør dem diskrete og estetisk tiltalende for pasienter som ønsker å rette sine tenner uten å måtte vise synlige braketter og ledninger.

Denne forskjellen i estetikk og diskresjon gjør usynlig tannregulering til et populært valg blant voksne pasienter som ønsker å forbedre sitt smil uten å måtte bekymre seg for hvordan det vil påvirke deres utseende.

Komfortnivå: Usynlig vs. metallisk

En annen viktig forskjell mellom usynlig tannregulering og tradisjonelle alternativer er komfortnivået. Mens tradisjonelle tannreguleringsalternativer kan føre til irritasjon, sårhet og ubehag i munnen på grunn av braketter og metalltråder, er usynlig tannregulering laget av mykt og fleksibelt materiale som er mer behagelig å ha på.

I tillegg kan de tas ut når man spiser eller pusser tenner, noe som gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene og reduserer risikoen for tannråte og andre problemer.

Det høye komfortnivået til usynlig tannregulering gjør det til et attraktivt alternativ for pasienter som ønsker å rette sine tenner uten å måtte gå gjennom ubehagelige bivirkninger som følge av tradisjonelle alternativer.

Vanlige Spørsmål

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er en ortodontisk behandlingsmetode som bruker gjennomsiktige, avtagbare skinner for å justere tennenes posisjon. Disse skinnene er nesten usynlige når de bæres, og tilbyr et diskret alternativ til tradisjonelle tannreguleringsmetoder.

Hvor lang tid tar behandlingen med usynlig tannregulering?

Behandlingstiden med usynlig tannregulering varierer fra person til person, avhengig av kompleksiteten i tilfellet. I gjennomsnitt varer behandlingen mellom 6 til 18 måneder, men noen kan oppleve kortere eller lengre behandlingstid.

Er behandling med usynlig tannregulering smertefullt?

Noen kan oppleve mild ubehag de første dagene etter å ha fått en ny skinneregulering, ettersom tennene begynner å flytte seg. Dette ubehaget avtar vanligvis raskt, og de fleste finner usynlig tannregulering mer behagelig enn tradisjonelle tannreguleringer.

Kan alle bruke usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er egnet for tenåringer og voksne som ønsker å korrigere visse typer tannstillings- og bittproblemer. Imidlertid er det ikke alle som er kandidater for denne behandlingen. En grundig vurdering av en kvalifisert tannlege eller ortodontist er nødvendig for å bestemme om usynlig tannregulering er den rette løsningen.

Hvordan vedlikeholder jeg usynlig tannregulering?

For å vedlikeholde usynlig tannregulering, bør du rengjøre skinnene regelmessig med tannbørste og lunkent vann. Unngå bruk av varmt vann, da det kan forvrenge plasten. Det er også viktig å opprettholde god munnhygiene og rengjøre tennene før skinnene settes på plass igjen etter måltider.

Hva er kostnaden for usynlig tannregulering?

Kostnaden for usynlig tannregulering varierer avhengig av behandlingens kompleksitet og lengde, samt geografisk beliggenhet og den behandlende tannlegens eller ortodontistens priser. Generelt kan man forvente at usynlig tannregulering er dyrere enn tradisjonelle tannreguleringer, men mange finner den ekstra kostnaden verdt fordelene behandlingen tilbyr.


Vurderer du usynlig tannregulering?

Bestill en gratis konsultasjon hos oss i dag så hjelper vi ved bed informasjon, behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill time her.

Utvalgte artikler

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Scenarie med tre tips for lavere pris på rotfylling: konsultasjon tidlig, sammenligne klinikker, og bruk av moderne teknologi

Pris på rotfylling i 2024

Få innsikt i prisen på rotfylling i 2024 og lær om behandlingsprosessen, fordeler, og vanlige spørsmål og svar. Bestill konsultasjon hos oss i dag!

Les mer»
Ingen flere innlegg å vise