Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

3 grunner til å velge tannimplantat

Denne artikkelen vil dykke ned i temaet tannimplantat, en revolusjonerende tilnærming til tannerstatning som har forbedret livskvaliteten for utallige individer rundt om i verden. Ved å forstå hvorfor denne behandlingen kan være det beste valget for tannerstatning, kan du ta informerte beslutninger om din egen tannhelse.

Våre 3 grunner er:

 1. Langvarig løsning:
  I motsetning til tradisjonelle broer eller proteser, som ofte trenger å byttes ut etter noen år, tilbyr tannimplantater en mer permanent løsning. Med riktig stell og vedlikehold kan det vare livet ut, noe som gjør det til en kostnadseffektiv investering over tid.

 2. Bevarelse av kjeveben og ansiktsstruktur:
  Implantater bidrar til å stimulere kjevebenet og forhindre benresorpsjon, en prosess hvor kjevebenet begynner å krympe eller forsvinne etter tann tap. Dette er avgjørende for å bevare ansiktsstrukturen og forhindre det “innhulede” utseendet som ofte følger med.

 3. Forbedret funksjonalitet og komfort:
  Implantater etterligner utseendet og funksjonen til naturlige tenner nærmere enn andre alternativer. De er festet direkte til kjevebenet, noe som gir overlegen styrke og stabilitet. Dette betyr at du kan snakke, spise og le uten bekymringer for at tennene skal gli eller føles ubehagelige.


Hva er et tannimplantat?

Det er en avansert tannerstatningsmetode som gir et permanent og estetisk tiltalende alternativ for å erstatte tapte tenner. De består av tre deler: en titan skrue som fungerer som en kunstig tannrot, en abutment som forbinder protesen til implantatet, og en protese eller krone som fungerer som tannen.

Prosedyren innebærer å plassere et implantat i kjevebenet og deretter la det integrere seg med benet over tid. Dette danner grunnlaget for en stabil og varig løsning for tann tap som ser ut som dine naturlige tenner. Behandlingen tilbyr et bredt spekter av fordeler, inkludert langvarig holdbarhet, bevaring av kjeveben og ansiktsstruktur, samt forbedret funksjonalitet og komfort.

Fordeler med tannimplantater sammenlignet med andre tannerstatninger

Tannimplantat skiller seg ut fra andre tannerstatningsmetoder på grunn av deres estetiske og funksjonelle fordeler. Tradisjonelle alternativer som broer eller proteser kan føre til skader på nabotenner og kjeveben, samt begrenset funksjonalitet og komfort.

Denne behandlingen er et mer skånsomt alternativ som ikke krever at nabotenner blir slipt ned. De stimulerer også kjevebenet for å unngå benresorpsjon, noe som bidrar til å bevare kjevebenet og ansiktsstrukturen.

Du kan også nyte en mer naturlig følelse og funksjon når du spiser, snakker og ler, da de er festet direkte til kjevebenet for økt stabilitet.

Hvordan tannimplantatbehandling fungerer

Hvordan et tannimplantat virker


Prosedyren begynner med å vurdere pasientens tannhelse og kjevebenkvalitet for å avgjøre om implantatbehandling er et egnet alternativ.

Deretter plasseres implantatet i kjevebenet under lokalbedøvelse, og pasienten vil bli bedt om å vente noen måneder for at det skal integrere seg med beinet. Etter denne helbredelsesperioden blir abutmentet plassert på implantatet, og en midlertidig protese kan festes mens tannkjøttet helbredes.

Til slutt blir den permanente protesen plassert for å fullføre prosessen. Det er viktig å følge nøye med på etterbehandlingsinstruksjonene for å sikre at implantatet og protesen helbreder riktig og gir en varig løsning for tann tap.

Helbredelsesprosessen og osseointegrasjon

Helbredelsesprosessen er en nøkkelfaktor for suksess. Det tar vanligvis 3-6 måneder for implantatet å gro seg fast i kjevebenet gjennom prosessen kjent som osseointegrasjon. Dette gir et solid grunnlag for den endelige protesen og bidrar til å unngå komplikasjoner som implantatfeil eller løsninger.

En annen viktig del av helbredelsesprosessen er å følge nøye med på tannhygieneinstrukser, inkludert regelmessig rengjøring av tannprotesen og unngå røyking.

Med god helbredelse og osseointegrasjon, kan pasienter nyte langvarige resultater og få tilbake en sunn og fungerende smil.

Munn med en implantatskrueEstetiske fordeler


Implantatbehandling tilbyr ikke bare en funksjonell løsning for tann tap, men de gir også enestående estetiske fordeler. De er designet for å etterligne utseendet og følelsen av naturlige tenner så mye som mulig.

Implantater er tilgjengelige i ulike former, størrelser og farger for å passe til hver enkeltes munnform og tannfarge. Dette gjør dem nesten umulige å skille fra ekte tenner når de er plassert riktig.

Tilpasning til ditt naturlige smil

Tilpasning til ditt naturlige smil, særlig ved manglende tenner, krever nøye vurdering av fordeler og ulemper ved ulike behandlingsmetoder.

Å erstatte tapte eller en manglende tann med nye tenner gjennom implantater er en populær løsning som kan gi et naturlig utseende og følelse. Kjevebenet krever tid til å gro rundt implantatet før den endelige tannen kan få satt på plass. Behandling hos tannlege inkluderer ofte en midlertidig tann mens du venter på at området skal heles.

En grundig undersøkelse hos tannlege er nødvendig for å bestemme den beste løsningen for tennene dine. Det finnes også muligheter for behandling i utlandet, som kan tilby høy kvalitet til en lavere kostnad, men det er viktig å veie ulemper som risiko og den nødvendige oppfølgingen. Uansett hvilken behandling som velges, må det gjøres en grundig vurdering for å sikre at de nye tennene harmonerer med ditt naturlige smil og bidrar til din generelle munnhelse.

Økonomi – Hva koster tannimplantater?

Landskapsillustrasjon som viser økonomisk perspektiv på tannimplantater med kostnadsgraf


Mens tannimplantater kan være en dyrere løsning for tann tap sammenlignet med andre metoder, er det viktig å se på det som en langsiktig investering i din tannhelse. Med langvarige fordeler som bevaring av kjeveben og ansiktsstruktur, samt et naturlig og funksjonelt smil, kan det være kostnadseffektivt i det lange løp.

I tillegg kan mange tannleger tilby betalingsplaner eller finansieringsalternativer for å gjøre tannimplantater mer overkommelige. Det er også verdt å vurdere den økonomiske kostnaden ved konstante reparasjoner eller erstatninger av andre tannerstatningsalternativer.

Implantater kan variere mye i pris. I Norge koster det vanligvis mellom 20.000 – 40.000 per tann, men det kan også være høyere ved for eksempel; benoppbygning hvis du manger kjeveben. Hos oss på Oppsal Tannlegesenter kan vi tilby finansiering gjennom Resurs Bank. Vi gir alltid konstandsoverslag på våre konsultasjoner og kan hjelpe deg med å finne ut om du kan få HELFO refusjon.

Med tanke på de estetiske og funksjonelle fordelene, kan tannimplantater være vel verdt investeringen i en sunn og strålende smil.


Kostnadsanalyse over tid

Når du vurderer kostnadene, er det nyttig å se på de langsiktige fordelene og kostnadene over tid. Selv om implantatprosedyren kan være dyrere enn andre alternativer, kan de vare opptil 20 år eller mer med god tannhygiene og vedlikehold. Meningen er at det skal kunne vare livet ut.

Sammenlignet med andre metoder som broer eller proteser, som må erstattes etter noen få år, kan denne behandlingen være en mer økonomisk løsning på lang sikt. I tillegg bidrar de til å bevare kjevebenet og unngår nedbrytning av andre tenner, som kan resultere i ytterligere kostnader for tannbehandling.

Investering i din munnhelse

Tannimplantater er ikke bare en investering i ditt smil, men også i din generelle tannhelse. Tap av en eller flere tenner kan føre til skiftende bitt og komplikasjoner som kjeveleddsmerter eller problemer med å tygge mat.

Dette kan resultere i ekstra kostnader for tannbehandling og påvirke din generelle livskvalitet. Ved å investere i implantater, kan du unngå disse komplikasjonene og bevare din munnhelse for fremtiden.

Uansett hva dine bekymringer eller budsjett er, kan det være lurt å vurdere de langsiktige fordelene og kostnadene ved en behandling sammenlignet med andre alternativer. Din tannlege vil kunne gi deg råd om den beste løsningen for ditt individuelle tilfelle og hjelpe deg med å ta en informert beslutning om din tannhelse.

Hvem er kandidater for tannimplantater?

Det er en passende løsning for de fleste som har mistet en eller flere tenner. Det er imidlertid viktig å ha god tannhelse og et tilstrekkelig kjeveben for å støtte implantatet.

Gravide kvinner, pasienter med alvorlige medisinske tilstander eller de som røyker er ikke egnet. Men det er alltid verdt å snakke med din tannlege for å finne ut om du er en kandidat og hvilken type implantat som passer best for deg.

Med riktig pleie og vedlikehold, kan dette gi deg et vakkert smil som varer livet ut. Ikke nøl med å ta kontakt med din tannlege for mer informasjon om denne innovative behandlingen for tann tap.

Evaluering av din tannhelse

Før du kan få tannimplantater, vil din tannlege gjennomføre en grundig evaluering av din tannhelse for å bestemme om det er et passende alternativ for deg. Dette vil inkludere røntgenbilder og andre diagnostiske verktøy for å vurdere tilstanden til tannkjøttet, kjevebenet og andre faktorer som kan påvirke suksessen til implantatet.

Det er også viktig å informere din tannlege om eventuelle medisinske forhold eller medisiner du tar, da dette kan påvirke behandlingen og utvinningen.

Ved å gjøre en grundig evaluering av din tannhelse, kan din tannlege sikre at du får den beste behandlingen for dine individuelle behov og ønsker.

Forventninger og resultater

Når du får tannimplantater, er det viktig å ha realistiske forventninger og forstå prosessen og utvinningen som kreves. Implantatet selv kan ta flere måneder å helbrede og integrere seg i kjevebenet før protesen kan settes på plass.

I tillegg kan det være ubehag og hevelse etter operasjonen, men dette bør avta i løpet av noen dager. Det er også viktig å følge alle instruksjoner for pleie og vedlikehold fra din tannlege for å sikre et vellykket resultat.

Med tålmodighet og god etterbehandling, kan du nyte et sunt og vakkert smil. Snakk med din tannlege for å lære mer om hva du kan forvente og hvordan du kan få best mulig resultat etter implantatprosedyren.

Spørsmål og svar

Bibliotek med svevende bøker og tannimplantatmodell, symboliserer læring om tannimplantater

 

 • Hva er et tannimplantat?
  Et tannimplantat er en kunstig erstatning for en tannrot, vanligvis laget av titan, som kirurgisk plasseres i kjevebenet. Når det er integrert med benet, fungerer det som en sterk grunnmur for kunstige tenner som kroner, broer, eller proteser.

 • Hvem kan ha nytte av tannimplantater?
  De fleste voksne som har mistet en eller flere tenner og har tilstrekkelig kjeveben til å støtte implantatet, kan være gode kandidater. En grundig evaluering av en tannlege eller en spesialist på implantatkirurgi er nødvendig for å bestemme egnethet.

 • Hvor lang tid tar hele prosessen med å få et tannimplantat?
  Hele prosessen, fra første konsultasjon til det endelige implantatet er på plass og funksjonelt, kan variere fra flere måneder til over et år. Tidsrammen avhenger av flere faktorer, inkludert behovet for benoppbygging, helbredelsesprosessen, og type implantatprosedyre.

 • Er det smertefullt å få et tannimplantat?
  Prosedyren for å plassere et tannimplantat utføres vanligvis under lokalbedøvelse, og de fleste pasienter rapporterer lite eller ingen smerte under selve inngrepet. Det kan være noe ubehag og hevelse i dagene etter operasjonen, men dette kan vanligvis håndteres med reseptfrie smertestillende.

 • Hvor lenge varer et tannimplantat?
  Med riktig stell og vedlikehold, kan tannimplantater vare i mange år, ofte resten av livet. Suksessen til et tannimplantat avhenger av god munnhygiene, regelmessige tannlegebesøk for kontroll og vedlikehold, og en sunn livsstil.


Er du interessert i tannimplantat?

Hos oss kan du få en gratis konsultasjon. Der vil din helsetilstand bli vurdert. Hvis du er en god kandidat til prosedyren, vil du få en behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Utvalgte artikler

Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Hva er skalfasetter / veneers? Skallfasertter er en tynn list, spesiallaget av porselen, som er festet

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Scenarie med tre tips for lavere pris på rotfylling: konsultasjon tidlig, sammenligne klinikker, og bruk av moderne teknologi

Pris på rotfylling i 2024

Få innsikt i prisen på rotfylling i 2024 og lær om behandlingsprosessen, fordeler, og vanlige spørsmål og svar. Bestill konsultasjon hos oss i dag!

Les mer»
Ingen flere innlegg å vise