Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Usynlig tannregulering | En revolusjonerende løsning for et vakkert smil

Usynlig tannregulering har blitt et populært alternativ for de som ønsker å forbedre sitt smil uten de estetiske og praktiske ulempene ved tradisjonelle tannreguleringer.

Denne artikkelen vil utforske hva usynlig tannregulering er, dens fordeler, hvordan det fungerer, pris og hva man kan forvente under behandlingen.

Hva er usynlig tannregulering?

Usynlig tannregulering er en moderne ortodontisk behandlingsmetode som bruker gjennomsiktige, avtakbare alignere for å justere og rette tennene.

Disse alignerne er skreddersydd for hver pasient ved hjelp av avansert 3D-printing og datamodellering. I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer som bruker metallbøyler er disse alignerne nesten usynlige når de brukes, og de kan tas ut når du spiser eller pusser tennene.

Fordeler med usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering kan hjelpe deg å få rette tenner

Usynlig tannregulering, en banebrytende innovasjon innen moderne ortodonti, tilbyr en rekke fordeler som gjør den til et ofte foretrukket valg for mange som søker tannjustering.

En av de største fordelene med usynlig tannregulering, som for eksempel invisalign, er dens diskrete utseende. Gjennomsiktige skinner som er nesten usynlige, gjør det i stor grad mulig for brukere å gjennomgå tannregulering uten at det er synlig for omverdenen. Dette er spesielt attraktivt for voksne og tenåringer som er bevisste på sitt utseende og ønsker å unngå de tradisjonelle metallreguleringene.

En annen fordel er komforten disse skinnene tilbyr. I motsetning til de tradisjonelle bøylene som kan forårsake irritasjon og ubehag i munnen, er usynlige skinner glatte og skreddersydd for å passe perfekt til brukerens tenner. Dette reduserer sjansen for irritasjon i tannkjøtt og innsiden av kinnene.

I tillegg tilbyr usynlig tannregulering en forbedret hygienefordel. Fordi skinnene kan tas ut når man spiser, drikker, børster tennene og bruker tanntråd, er det enklere å opprettholde god munnhygiene gjennom behandlingsperioden. Dette minimerer risikoen for plakkoppbygging og tannråte, som kan være et vanlig problem med tradisjonelle tannreguleringer.

Usynlig tannregulering er også kjent for sin effektivitet i å behandle en rekke tannstillingsproblemer. Fra trangstilte tenner til overbitt, underbitt og kryssbitt, kan disse skinnene designes for å møte individuelle behov og korrigere selv komplekse tilfeller. Videre tillater avansert 3D-bildebehandling og planleggingsverktøy en nøyaktig visualisering av det forventede endelige resultatet før behandlingen starter, noe som gir pasienter en klar forståelse av hvordan deres smil vil forandre seg.

Hvordan fungerer usynlig tannregulering?

Dame med usynlig regulering

Behandlingsprosessen med usynlig tannregulering innebærer flere trinn:

 1. Konsultasjon og planlegging:

  Første steg er en detaljert konsultasjon med en kvalifisert tannlege. Ved hjelp av digitale skanninger eller avtrykk av dine tenner, lager tannlegen en nøyaktig 3D-modell av munnen din.

 2. Design av alignere:

  Basert på denne modellen, utvikler tannlegen en tilpasset behandlingsplan som inkluderer en serie av alignere. Hver aligner er litt forskjellig, designet for å flytte tennene gradvis over tid.

 3. Bruk av alignere:

  Du vil bære hver aligner i omtrent to uker før du bytter til neste i serien. Det er viktig å ha alignerne på i minst 22 -23 timer per dag for best resultat.

 4. Oppfølging og justering:

  Noen besøk hos tannlegen er nødvendig for å overvåke fremgangen og foreta eventuelle justeringer.


Varighet av Behandlingen

Man kan også på regulering på baksiden av tennene

Behandlingstiden med usynlig tannregulering varierer betydelig fra person til person, men vanligvis tar det mellom 9 og 18 måneder. Varigheten avhenger av flere faktorer, inkludert kompleksiteten av tannjusteringen som er nødvendig og pasientens disiplin i å bruke alignerne konsekvent.

Det er viktig at alignerne bæres i 22 – 23 timer hver dag for å oppnå ønsket resultat innenfor den estimerte tidsrammen. Pasientens engasjement og regelmessige oppfølging med en ortodontist spiller en avgjørende rolle i behandlingens suksess og varighet. Det gjennomgående målet er å sikre en effektiv og vellykket behandling med minimal forstyrrelse i pasientens daglige liv.

Hva koster usynlig tannregulering

Få et nytt smil med gjennomsiktige skinner

Prisen kan variere avhengig av pasientens spesifikke behov – for eksempel, behandlingen av trangstilte tenner, overbitt, eller store mellomrom kan kreve forskjellige behandlingstider og dermed påvirke kostnaden.

Det er også verdt å merke seg at flere tannklinikker tilbyr finansieringsplaner eller betalingsordninger for å gjøre behandlingen mer økonomisk tilgjengelig. Disse planene kan inkludere fast månedlige betalinger eller finansiering gjennom eksterne kredittinstitusjoner. Vi på Oppsal tilbyr også dette.

I tillegg til finansieringsmuligheter, er det viktig for pasienter å vurdere den langsiktige verdien av behandlingen. Selv om usynlig tannregulering kan kreve en større initial investering, kan fordelene som forbedret munnhygiene, økt komfort og estetisk tilfredshet være verdt den ekstra kostnaden.

Potensielle Ulemper

På en konsultasjon finner du ut om behandingen er noe for deg

Usynlig tannregulering, til tross for sine mange fordeler, kommer med visse ulemper. En sentral utfordring er behovet for streng disiplin; for effektiv behandlingstid med usynlig tannregulering må de gjennomsiktige skinnene, eller alignerne, bæres nesten hele dagen, rundt 22 – 23 timer. Disse skinnene er ikke alltid egnet for de mest komplekse justeringer av tennene dine.

Konklusjon

Usynlig tannregulering, som invisalign, markerer en revolusjonerende vending innen kjeveortopedisk behandling. Denne typen regulering tilbyr en diskret og behagelig løsning for å korrigere tannstillingsfeil, inkludert trangstilte tenner og stort mellomrom mellom tennene. Med denne metoden kan man oppnå et nytt smil på en effektiv måte.

Selv om det finnes fordeler og ulemper med usynlig tannregulering, kan riktig omsorg og vedlikehold transformere ditt smil og booste selvtilliten. Denne behandlingen, blant annet med sin nesten usynlige natur, er derfor et populært valg for de som søker en mindre synlig, men effektiv løsning for tannjustering.

Interessert i usynlig tannregulering?

Bestill konsultasjon hos oss i dag.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise