Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannrens med airflow: En enkel vei til skinnende tenner

Airflow er en skånsom og effektiv metode som bruker luft, vann og pulver for å fjerne plakk og misfarging, og gir deg et strålende smil. Er det noe for deg?

Airflow er en moderne og effektiv metode for tannpleie som bruker en stråle av luft, vann og fint pulver for å rense og polere tennene. Denne avanserte teknikken er spesielt effektiv for å fjerne plakk, tannstein og misfarging, noe som gjør den ideell for de som ønsker å opprettholde god munnhygiene og oppnå et hvitere smil. Behandlingen kan nå områder som tradisjonelle metoder ofte overser, og det er skånsomt mot emaljen, noe som reduserer risikoen for skade på tennene.

Metoden er også svært skånsom mot tannkjøttet, noe som gjør den egnet for personer med sensitiv tannkjøtt eller de som har periodontal sykdom. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan tannrens med airflow fungerer i detalj, hvilke spesifikke fordeler den tilbyr sammenlignet med tradisjonelle tannrensingsmetoder, og hvorfor det kan være det beste valget for dine tannpleiebehov. Vi vil også se på hvordan denne teknikken kan integreres i din daglige tannpleierutine for å sikre optimal oral helse og estetikk.

Hvordan fungerer airflow?

Denne typen rens fungerer ved å kombinere lufttrykk, vann og et spesielt natriumbikarbonatpulver som sprøytes på tennene. Denne blandingen skaper en hurtigstrømmende jetstrøm som effektivt fjerner plakk og overflatemisfarging uten å skade tennenes emalje.

Fantastisk vakkert bilde av en tannlege som utfører tannrens med airflow på en pasient i en lys og moderne tannklinikk

Prosedyren er komfortabel og smertefri, og den krever ingen manuell skraping eller bruk av kjemikalier. Tannpleieren leder luftstrømmen nøyaktig rundt tennene og tannkjøttet for å sikre at alle overflater blir rene.

Resultatet er jevnt polerte tenner og en frisk følelse i munnen. Denne metoden er også tidseffektiv, og en behandling kan ofte gjennomføres på under 30 minutter. Dey gir derfor både rask og effektiv munnhygiene.

Fordeler

En tannklinikk hvor en tannlege bruker en Airflow-enhet for å rense en pasients tenner, med moderne utstyr synlig

Behandlingen har en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle metoder for tannrensing. For det første er det en skånsom og smertefri prosedyre som ikke krever bruk av kjemikalier eller manuell skraping, noe som gjør den ideell for personer med sensitivt tannkjøtt og emalje.

Denne teknikken er også svært effektiv for å fjerne plakk og misfarging, spesielt på vanskelig tilgjengelige områder som mellom tennene og langs tannkjøttkanten. Dette bidrar til å forhindre tannråte, tannkjøttsykdommer og dårlig ånde.

En annen fordel at den respekterer og beskytter tennenes naturlige emalje, noe som reduserer risikoen for skader eller følsomhet etter behandlingen.

Hvordan forberede seg

Pasient forbereder seg på airflow-behandling i en moderne tannklinikk, mens tannlegen forklarer prosedyren

Forberedelse er enkelt og krever ingen spesielle instruksjoner. Du bør likevel ta hensyn til eventuelle allergier du kan ha mot ingrediensene som brukes i pulveret, og informere tannpleieren din om dette før behandlingen.

Det anbefales også å utføre grundig tannpuss og bruk av tanntråd og munnskylling før behandlingen for å sikre at overflaten på tennene er ren og klar for prosedyren.

Hvis du er bekymret for eventuell ubehag eller følsomhet under behandlingen, kan det være lurt å ta smertestillende 30 minutter før behandlingen. Dette vil bidra til å redusere eventuelle ubehagelige opplevelser og gjøre behandlingen mer behagelig for deg.

Spørsmål og svar

 • Hva er airflow?
  Det er en tannrengjøringsmetode som bruker en stråle av luft, vann og fint pulver til å fjerne plakk, tannstein og misfarging fra tennene. Dette gir en grundig, skånsom og effektiv rensing av tennene.

 • Hvor effektiv er airflow sammenlignet med tradisjonell tannrens?
  Den er ofte mer effektiv enn tradisjonelle metoder fordi den kan nå vanskelige steder, som små sprekker og mellomrom hvor børster og skrapere ikke kan nå. Dette hjelper til å fjerne plakk og tannstein mer grundig.

 • Er airflow trygt for alle typer tenner?
  Ja, det er trygt for de fleste pasienter, inkludert de med sensitiv tannemalje. Behandlingen er skånsom og tilpasses individuelt for å sikre at den ikke skader tennene eller tannkjøttet.

 • Hvor lang tid tar behandlingen?
  En typisk behandling tar omtrent 30 minutter, avhengig av mengden av plakk og tannstein, samt misfarging som må behandles.

 • Kan airflow fjerne all misfarging fra tennene?
  Ja, behandlingen svært effektiv for å fjerne overfladisk misfarging forårsaket av mat, drikke og røyking. For dypere misfarging kan andre kosmetiske behandlinger som tannbleking være nødvendig.

 • Hvordan forbereder jeg meg til airflow behandling?
  For å forberede deg, bør du opprettholde god munnhygiene ved å pusse tennene og bruke tanntråd regelmessig. Diskuter eventuelle bekymringer eller sensitiviteter med din tannlege før behandlingen.

 • Hva bør jeg gjøre etter behandling?
  Etter behandlingen er det viktig å fortsette med god munnhygiene. Unngå mat og drikke som kan flekke tennene de første timene.

 • Hvilke forholdsregler bør tas?
  Det er viktig å informere tannlegen din om eventuelle allergier, spesielt relatert til materialene som brukes i pulveret, slik som allergier mot visse smaker eller andre komponenter.

 • Hvor ofte bør jeg få behandling med airflow?
  Frekvensen avhenger av din individuelle munnhelse. Noen kan trenge det oftere på grunn av rask dannelses av plakk og tannstein, mens andre kan trenge det sjeldnere. Din tannlege kan gi en anbefaling basert på dine behov.

 • Kan dette erstatte regelmessig tannpuss?
  Nei, det er et supplement til regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd. Det erstatter ikke daglig munnhygiene, men er en effektiv måte å forbedre resultatene av din daglige rutine.

Er det på tide med en tannrens?

Du får enkel airflow behandling som en del av våre tannundersøkelser. Ønsker du lengere og mer komplisert behandling, kan du bestille det. Bestill time her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise