Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannimplantater gir bedre livskvalitet og pasienttilfredshet

Vi har lett etter måter å fikse tannløshet på i århundrer. Tallrike tannapparater, som proteser og broer, har blitt utviklet gjennom årene for å løse dette problemet. Disse løsningene har imidlertid ofte begrensninger og ubehag for pasientene.

De siste årene har tannimplantater dukket opp som en revolusjonerende løsning for bedre livskvalitet og pasienttilfredshet. Denne avanserte teknologien har ikke bare forbedret utseendet og funksjonen til kunstige tenner, men har også en positiv innvirkning på den generelle orale helsen.

I denne artikkelen vil vi fordype oss i verden av tannimplantater og utforske hvordan de endrer tannbehandlingens landskap. Vi vil diskutere fordelene, typene og prosessen med å få et tannimplantat, samt adressere vanlige bekymringer og misoppfatninger om dette innovative behandlingsalternativet.

Fremtidens implantater: Raskere, sterkere, bedre

Undersøkelse hos tannlegen


Fremtiden for implantatbehandling er lys, med kontinuerlige fremskritt som gjøres for å forbedre deres hastighet, styrke og generell effektivitet. Ettersom teknologien fortsetter å utvikle seg, gjør også materialene og teknikkene som brukes i tannimplantatprosedyrer.

Et viktig utviklingsområde er bruken av datastøttet design (CAD) og datastøttet produksjonsteknologi (CAM) for å lage skreddersydde implantater som passer perfekt i hver pasients munn. Dette forbedrer ikke bare nøyaktigheten og suksessraten til implantatene, men reduserer også prosedyretiden.

En annen ny trend er bruken av materialer som zirkoniumoksid og titanlegeringer for å skape sterkere og mer holdbare implantater. Disse materialene har høy suksessrate og er biokompatible, noe som betyr at de kan integreres sømløst med kjevebenet for langvarige resultater.

En permanent løsning for tannløshet


I motsetning til andre tannapparater, som proteser og broer, som må skiftes ut med noen års mellomrom, er tannimplantatbehandling en permanent løsning for manglende tenner. Selve implantatet fungerer som en kunstig tannrot som legges direkte inn i kjevebenet og smelter sammen med beinet over tid gjennom en prosess som kalles osseointegrasjon.

Når den er helbredet, festes en protetisk tann eller krone til tannimplantatet (skruen som stikker ut), og skaper en naturlig og funksjonell erstatning. Siden det ikke er behov for lim eller spenner, gir tannimplantater en sikker og komfortabel passform som føles som naturlige tenner.

Dessuten, i motsetning til tradisjonelle proteser eller broer, er ikke tannimplantater avhengige av tilstøtende tenner for støtte, noe som betyr at de ikke kompromitterer integriteten til omkringliggende tenner. Dette bevarer den generelle helsen og strukturen i munnen.

Tannimplantat-teknologi

Tannimplantatbehandling består av at en skrue festes i kjeven


Tannimplantater har ikke bare revolusjonert erstatningen av manglende tenner, men har også hatt en betydelig innvirkning på tannrestaurering og estetikk. Med tradisjonelle metoder måtte tannleger ofte fjerne sunn tannstruktur for å skape plass til broer eller proteser.

Men denne behandlingen er dette ikke nødvendig da de plasseres direkte inn i benet til kjeven uten å påvirke resten av tennene. Dette bevarer ikke bare de naturlige tennene, men bidrar også til å opprettholde bentettheten og ansiktsstrukturen til pasienten.

Dessuten kan implantatet brukes til å støtte andre tannrestaureringer som broer og proteser, og gir et mer stabilt og sikkert fundament. Dette gjør dem til et ideelt alternativ for pasienter med flere manglende tenner eller de som ønsker å forbedre passformen og funksjonen til deres nåværende tannutstyr.

Hvordan implantater forbedrer livskvaliteten

Implantaters permanente og sikre natur bidrar til å forbedre den generelle livskvaliteten for pasientene.

De eliminerer ubehaget og ulempene forbundet med tradisjonelle proteser, som glidning og problemer med å snakke eller spise. Dette lar folk nyte favorittmaten sin uten bekymringer og snakke selvsikkert uten frykt for at protesene faller ut.

I tillegg kan implantater også ha en positiv innvirkning på mental helse. Med et gjenopprettet smil og forbedret selvtillit kan man oppleve redusert sosial angst og økt selvtillit.

Bevaring av bentetthet i kjeven bidrar også til å opprettholde ansiktsstrukturen og forhindre det sunkne utseendet ofte forbundet med tanntap.

Pasienter som har tannimplantat rapporterer stor tilfredshet

Tannlege som jobber med pasient


Pasienttilfredshet er en avgjørende faktor for å evaluere suksessen til enhver tannbehandling.

I følge en studie publisert i The International Journal of Oral & Maxillofacial Implants rapporterte pasienter med implantater en samlet tilfredshet på 91,4 %. De vurderte også deres erfaring med implantatkirurgi som utmerket eller god i 96 % av tilfellene.

Denne høye tilfredshetsgraden kan tilskrives de mange fordelene som forbedret utseende og funksjon, økt komfort og brukervennlighet og langsiktig suksess. Ettersom teknologien fortsetter å utvikle seg og forbedres, er det sannsynlig at disse tallene bare vil fortsette å stige.

Dessuten, med en suksessrate på over 95 %, anses behandlingen som en av de mest forutsigbare og pålitelige tannerstatningene. Dette gir pasienter trygghet ved å vite at de har en permanent løsning for tannløshet.


Vanlige spørsmål

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat er en kunstig tannrot av høy kvalitet som er laget av materialer som titan. Det brukes som et alternativ til de som har mistet tennene sine. Disse implantatene kan implementeres for en enkelt tann eller flere tenner. En tannkrone eller annen kunstig tan settes på tannimplantatet etter den har grodd fast i benet til kjeven.

Hvor lenge varer implantat?

Behandlingen er laget for å vare i resten av livet, forutsatt at de blir riktig vedlikeholdt. Spør tannlegen din om tannimplantatbehandling og dine muligheter.

Hvor lang tid tar det å sette inn et tannimplantat?

Prosessen med å sette inn et tannimplantat tar vanligvis flere måneder. Den første delen består av å plassere implantatet i kjevebenet, og må man vente implantatet skal integrere seg med kjevebenet. Dette kan ta lang tid. Deretter festes en tannkrone på skruen. Selv om det er en tannerstatning som tar tid, er det verdt det for mange i lengden.

Er det risikoer eller komplikasjoner med behandlingen?

Mens dette er en bra løsning for å erstatte tapte tenner, er det noen få potensielle bekymringer som inkluderer infeksjon, skade på nerver eller blodkar, eller feilplassering av implantatet. Disse problemene kan ofte unngås ved å velge en erfaren tannlege og følge nøye med på etterbehandlingsinstruksjonene.

Du som pasient burde først gå till tannlege for en konsultasjon og undersøkelse. Under konsultasjonen bør du spørre om komplikasjoner, dine beste valg, alternative løsninger og prognose. I noen tilfeller, er implantatbehandling ikke nødvendig eller mulig. Tannlegen vil gi deg en prognose. De med dårligere prognose kan ha vansker med at den kustige tannroten fester seg, og må se på annen behandling.


Konklusjon

I konklusjonen kan vi fastslå at bruk av tannimplantat representerer fremtiden for å forbedre livskvaliteten og pasienttilfredsheten. Det gir pasienter muligheten til å erstatte tapte tenner med varige løsninger som føles som egne tenner.

Prosessen, som involverer å få satt toppen av implantatet hos tannlegen, tar tid, men det er svært viktig for å sikre at den sitter fast. Med evnen til å erstatte både enkelttenner og flere, er dette en banebrytende teknologi som gir pasientene en forbedret munnhelse og økt livskvalitet.

Er tannimplantatbehandling noe for deg?


Bestill konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter i dag.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise