Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannfylling Tannlegesenter Rotfylling Fylling

Tannfylling ved hull i tenner

Ønsker du konsultasjon for denne behandlingen?

Hvis du har noen ønsker angående behandlingen, vennligst gi oss beskjed slik at vi kan gi deg best mulig pleie. Vi vil sørge for at du er komfortabel med alt før vi fortsetter.

Har du mistet en fylling ?

Hvis du har mistet en fylling, er det viktig å oppsøke tannlege så snart som mulig. En tapt fylling kan gi smerter og følsomhet i tannen, og det kan dannes et stort hulrom dersom fyllingen ikke skiftes ut.

Hvordan forebygge nye hull?

For å forhindre nye hull i tennene, er det beste å pusse tennene regelmessig og bruke tanntråd for å fjerne plakk. Hvis du allerede pusser og bruker tanntråd regelmessig, vurderer Oslo å bruke en elektrisk tannbørste for å fjerne plakk mer effektivt.

Hvor lenge holder en tannfylling?

En tannfylling kan vare i flere år, selv om den er i kontakt med spytt og andre materialer i munnen, som kan slite den ned over tid. Hvis du er bekymret for lang levetid på tannfyllingen din, kan du alltid kontakte ditt lokale tannlegesenter for mer informasjon.

Større fyllinger må kanskje skiftes oftere enn mindre fyllinger, men tannlegen din vil kunne gi deg et estimat på hvor lenge akkurat din fylling skal vare. Behandling for å erstatte en fylling er vanligvis raskt og enkelt, og kan gjøres på en dag på tannlegekontoret.

Når er tannfylling ikke løsningen?

Når skaden på tennene er for stor, er kanskje ikke en tannfylling den beste løsningen. Hvis det mangler for mye tannsubstans, vil ikke fyllingen holde seg over tid og vil sannsynligvis måtte skiftes ut igjen. I disse tilfellene kan tannlegen anbefale en større behandling, for eksempel en krone eller et pålegg. Disse behandlingene tar lengre tid å få, men de er helst mer langvarige.

Hvordan er prosessen rundt en tannfylling?

Prosessen med å få en tannfylling er ganske grei. Først undersøkes tannen og det tas en avgjørelse om det er nødvendig med fylling eller ikke. I så fall er neste trinn å bestemme hvilken type fylling som vil være best for tannen. Det er mange forskjellige typer fyllinger tilgjengelig, og den beste for hver enkelt tann avhenger av alvorlighetsgraden av skaden og plasseringen av hullet.

Når type fylling er bestemt, er neste trinn å forberede tannen for behandlingen. Dette innebærer vanligvis å rense ut hullet og fjerne skadet vev. I noen tilfeller kan det også være nødvendig å bore ned i tannen for å gi en god overflate til fyllingen. Etter at tannen er klargjort påføres fyllingen og jevnes deretter ut slik at den flukter med resten av tannen. Til slutt foretas en siste sjekk for å sikre at alt ser bra ut og at det ikke er hull eller mellomrom mellom fyllingen og tannen.

hva er kompositt flere tenner laget av

Kompositt er et materiale som består av to eller flere andre materialer. Ofte brukes det til å lage kunstige tenner, fordi det kan formes i mange forskjellige farger og former. Det er også holdbart og kan vare i mange år.

Har du behov for tannfylling eller trenger du å skifte ut en gammel del tannfylling?

Har du behov for tannfylling eller trenger du å mer skifte ut en gammel del tannfylling? Da bør du kontakte en tannlege. De kan vurdere om det er nødvendig å fylle eller bytte ut en gammel tannfylling.

Har du mistet en tannfylling, eller vurderer du en tannfyllingsbehandling?

Tannfyllinger brukes til å gjenopprette tenner som har blitt skadet av forråtnelse. Hvis du har mistet en tannfylling, eller vurderer en tannfyllingsbehandling, må tannlegen først fastslå skadeomfanget. Når skaden er vurdert, vil tannlegen din kunne anbefale det beste behandlingsforløpet.

Behandling av hull i tennene

Hvis du har hull i tennene, må hullene behandles. Behandlingen av hull i tennene er mulig med forskjellig bruk. Hvis hullet er stort, kan det hende du trenger en fylling. En annen bruk for et hull i tennene er et amalgam. Med et amalgam må hullet settes med en fylling. Denne bruken er mer vanlig hvis hullet er større. Behandlingen av hull i tennene bruker forskjellige materialer, derfor kan behandlingen ta lengre tid.

Tannfylling – en vanlig reparasjon av hull i tennene

Tannfyllinger er en vanlig reparasjon for hull i tennene. De er vanligvis laget av et mykt, smidig materiale som brukes til å fylle hullet i tannen. Dette materialet brukes vanligvis til å fylle hullet i tannen og må være i kontakt med tannen til enhver tid.

Les mer i Store norske leksikon

Å lese mer i Store norske lexikon kan være en stor og mettende oppgave, men det er verdt det å øke kunnskapen. Store norske lexikon er en stor oppslagsbok som inneholder et vell av informasjon. Det kan være vanskelig å lese gjennom hele boken, men det er verdt det å ta seg tid til det.

Ulike tannfyllinger etter behov

Det finnes ulike typer tannfyllinger som kan brukes, avhengig av pasientens behov. Tannlegen kan bruke flere forskjellige typer fyllinger i løpet av en dag, og hver type har sine egne fordeler. En kronefylling er en type tannfylling som passer over tannen og brukes for å gi best mulig passform til tennene dine. Fyllinger kan også være enkle kontaktfyllinger, som gir deg den informasjonen du trenger dersom du får behandlingen.

Om du har mistet en stor del av en fylling, er det best at du får rask hjelp slik at du slipper større behandlinger i fremtiden. Jo lengre du venter, desto større blir skaden.

Har du mistet en stor del av en fylling, er det best at du får hjelp raskt slik at du unngår større behandlinger i fremtiden. Jo lenger du venter, jo større blir skaden. Fyllinger brukes til å fylle ut hulrommet i en tann som har blitt skadet av forråtnelse. Jo større hulrom, jo større fylling. Hvis en fylling går tapt, etterlater den tannen ubeskyttet og utsatt for ytterligere skade.

Jo lenger du venter på å få erstattet en tapt fylling, desto mer skade kan tannen gjøres. Å få et nytt fyll er en enkel behandling som tar bare noen få minutter. Det er viktig å oppsøke tannlegen så snart som mulig slik at de kan vurdere skaden og finne ut hvilken type fyllmateriale som passer best for deg. Amalgamfyllinger er laget av metall og plast og brukes ofte til baktenner.

De er holdbare og langvarige, men kan være synlige når du smiler. Komposittfyllinger er laget av plast og brukes ofte til fortenner. De kan matches til fargen på tennene dine, men varer kanskje ikke så lenge som amalgamfyllinger. Karies, eller hulrom, er hull i tennene forårsaket av forråtnelse. Når bakterier kommer i kontakt med

tannfylling tannlegesenter rotfylling fylling

Forbud mot å bruke amalgam i Norge

Bruk av amalgam som fyllmateriale i tenner er ikke lenger tillatt i Norge. Andre materialer, for eksempel komposittharpikser, brukes i stedet. Disse materialene holder ikke bare lengre, men de ser også bedre ut enn amalgamfyllinger.

I Norge er bruk av amalgamfyllinger forbudt. Andre fyllingsmaterialer brukes i stedet, da de antas å være tryggere for tennene. Amalgamfyllinger brukes sjeldnere nå, da de ikke er like holdbare som andre typer fyllinger og ikke varer like lenge.

Tannfylling og plastfylling, behandling i Oslo

Tannfyllinger og plastfyllinger er begge vanlige behandlinger i Oslo. Hvis du har et større hull i tennene, er det generelt greit å få behandling så fort som mulig. Jo lenger du venter, jo mer tannsubstans kan du miste. Tannlegen vil vanligvis rense ut karies og deretter plassere fyllingen under samme avtale. Fyllinger kan lages av flere forskjellige materialer, hver med sine fordeler og ulemper.

Hvilken type fylling som passer best for deg vil avhenge av størrelsen og plasseringen av hullet i tannen, samt andre faktorer. På vårt tannlegesenter tilbyr vi flere forskjellige typer fyllinger slik at vi kan finne den beste for deg.

Sjekk ut våre andre behandlinger:

Lurer du på hva andre tilbud vi har og hvorfor du bør velge de? Vi har mange artikler om forskjellige behandlinger, fordeler og ulemper. 

Har du dårlige tenner og har lyst til å få et nytt smil? Les vår artikkel Informasjon om tannimplantat (tenner implantat).  Eller trenger du en rens? Husk å gå til tannlegen for regelmessig tannrens

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.Xfacton

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

Invisalign

 Invisalign    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise