Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Få Drømmesmilet med Invisalign

Hva er Invisalign?

Invisalign, også kjent som invisalign usynlig tannregulering, er en form for tannregulering som bruker en serie gjennomsiktige skinner for å rette opp tennene. Denne behandlingen er populær blant både unge voksne og de i voksen alder da den er nesten usynlig og kan tas av under måltider og tannpuss.

En smilende ung voksen med gjennomsiktige Invisalign-skinner.

Invisalign, også kjent som invisalign usynlig tannregulering, er en form for tannregulering som bruker en serie gjennomsiktige skinner for å rette opp tennene. Denne behandlingen er populær blant både unge voksne og de i voksen alder da den er nesten usynlig og kan tas av under måltider og tannpuss.

Invisalign tilbyr en diskret måte å oppnå rette tenner på, uten de utfordringene som følger med tradisjonell tannregulering med metallbraketter. Behandlingen involverer ikke bare estetiske fordeler, men også praktiske fordeler ved at du kan fortsette å spise dine favorittmatvarer og opprettholde normal oral hygiene.

Invisalign VS tradisjonell tannregulering

Tradisjonelle metallreguleringer kontra gjennomsiktige Invisalign-skinner.

En av de største fordelene med Invisalign sammenlignet med tradisjonell regulering er estetikken. Skinnene er gjennomsiktige og mindre merkbare enn metallbraketter. Invisalign tilbyr også en mer komfortabel og kortere behandlingstid.

I tillegg gir skinnene en stor grad av fleksibilitet siden de kan fjernes når du skal spise eller pusse tennene. Dette reduserer risikoen for tannråte og tannkjøttsykdommer som ofte kan være et problem med faste reguleringer.

Hvordan fungerer Invisalign?

En tannlege holder en gjennomsiktig Invisalign-skinne.

Invisalign-behandlingen involverer bruk av en rekke skinner som hver bæres i omtrent to uker før de byttes ut. Disse skinnene er spesialtilpasset og designet for å gradvis flytte tennene til ønsket posisjon. Hele prosessen starter med en grundig undersøkelse hos tannlegen, hvor det tas avtrykk av dine tenner.

Disse avtrykkene brukes til å lage en digital behandlingsplan som viser de gradvise endringene dine tenner vil gjennomgå, og hvordan de spesifikt kan behandles med Invisalign gjennom en tilpasset prosess for å skape transparente alignere.

Kostnaden med invisalign

Et nettbrett som viser informasjon og priser for Invisalign-behandling.

Prisen på Invisalign kan variere avhengig av behandlingens kompleksitet og lengde. Koster usynlig tannregulering kan påvirkes av flere faktorer, inkludert behandlingens varighet, antall oppfølgingsavtaler, og hvilket usynlig tannreguleringssystem som velges.

Mange tannleger tilbyr en gratis konsultasjon for å gi et prisestimat basert på dine spesifikke behov. Generelt sett kan kostnaden for Invisalign være høyere enn tradisjonell tannregulering, men mange finner at fordelene rettferdiggjør den ekstra kostnaden. Behandlingen kan også støttes av ulike finansieringsplaner som tilbys av tannklinikker.

Bestille time for Invisalign?

Et bilde av en person som bestiller time på smarttelefonen sin.

Du kan enkelt bestille en konsultasjon hos en sertifisert tannlege som tilbyr Invisalign. Under konsultasjonen vil tannlegen vurdere dine tenner og diskutere om Invisalign er den rette behandlingen for deg.

Våre tannleger vil gi deg all nødvendig informasjon om behandlingsforløpet, inkludert hvor lang tid det forventes at behandlingen vil ta og hvordan du skal vedlikeholde skinnene under behandlingen.

Typer usynlig tannregulering

Et bilde som viser et utvalg av gjennomsiktige skinner på en tannlegebrett.

Foruten Invisalign finnes det andre typer usynlig regulering, som skinner som plasseres på baksiden av tennene. Disse alternativene kan også være gode løsninger for de som søker en diskret måte å rette tennene på.

Våre behandlere kan også tilby andre typer gjennomsiktige skinner som passer til ulike behov og preferanser, og de vil hjelpe deg med å velge den beste typen regulering for din situasjon.

Vedlikehold av Invisalign-skinner

En person som rengjør sine Invisalign-skinner med en tannbørste.

Det er viktig å rense skinnene regelmessig for å opprettholde god munnhygiene. Du bør pusse dem forsiktig med tannbørste og ikke varmt vann, og sikre at du pusser dine egne tenner etter hvert måltid før du setter skinnene tilbake i munnen.

Dette hjelper ikke bare med å holde skinnene rene og frie for bakterier, men også med å opprettholde helsen til dine tenner og tannkjøtt gjennom hele behandlingsperioden.

Resultater du kan forvente

De fleste pasienter ser gode resultater etter endt Invisalign-behandling. Tidspunktet det tar å oppnå ønsket resultat kan variere, men mange opplever signifikante forbedringer i løpet av 12 til 18 måneder.

Våre tannleger bruker avanserte teknologier for å skreddersy behandlingen og sikre at du oppnår det beste mulige resultatet. Du vil kunne se en virtuell representasjon av hvordan tennene dine vil se ut etter behandlingen allerede før du begynner med skinnene.

Trangstilte tenner og mellomrom

Invisalign er effektivt for å behandle en rekke tannstillingsproblemer, inkludert trangstilte tenner og uønskede mellomrom. Dine skinner vil bli tilpasset for å møte disse spesifikke utfordringene.

Behandlingen er skånsom og gradvis, og ved å bytte til et nytt sett med skinner hver andre uke, vil du kunne se hvordan tennene sakte, men sikkert, flytter seg mot deres ideelle posisjon.

Livet etter Invisalign-behandling

Etter at du har fullført din Invisalign-behandling, kan det være nødvendig med en retainer for å holde tennene på plass. Våre dyktige tannleger vil gi deg all informasjon og støtte du trenger for å opprettholde ditt nye smil.

Det er viktig å følge tannlegens anbefalinger for bruk av retaineren for å sikre at resultatene av behandlingen varer livet ut. Ditt nye smil kan gi deg økt selvtillit og forbedret livskvalitet.

Spørsmål og svar om Invisalign

En vennlig og profesjonell tannlege sittende ved et skrivebord, som samhandler med en nysgjerrig pasient.

Hva er Invisalign?

Svar: Invisalign er en moderne tannreguleringsteknologi som bruker gjennomsiktige, avtakbare skinner for å justere tennene gradvis. Denne formen for usynlig tannregulering er spesielt populær fordi den er diskret og lar brukerne føle seg mer komfortable under behandling.

Hvordan fungerer Invisalign?

Svar: Invisalign fungerer ved å bruke en serie av skreddersydde, gjennomsiktige plastskinner som flytter tennene dine til ønsket posisjon over tid. Hver skinne er litt forskjellig fra den forrige, noe som fører til at tennene gradvis og forsiktig flyttes til sin rette plassering.

Er Invisalign smertefullt?

Svar: Invisalign er generelt mindre smertefullt enn tradisjonelle tannreguleringer, men du kan oppleve mildt ubehag når du bytter til en ny skinne. Dette ubehaget er vanligvis kortvarig og kan sammenlignes med trykkfølelsen fra tannjustering.

Hvor lang tid tar behandlingen med Invisalign?

Svar: Behandlingstiden med Invisalign varierer, men vanligvis tar det mellom 6 og 18 måneder, avhengig av kompleksiteten i tannjusteringen. Våre dyktige tannleger vil kunne gi deg en mer nøyaktig tidsramme etter en grundig evaluering av dine tenner.

Hvor mye koster Invisalign?

Svar: Kostnaden for Invisalign varierer avhengig av behandlingsvarigheten og kompleksiteten, men det er vanligvis sammenlignbart med tradisjonelle tannreguleringer og ligger rundt 20.000 -70.000 kr. En gratis konsultasjon kan gi deg et bedre estimat basert på dine spesifikke behov.

Kan alle bruke Invisalign?

Svar: Invisalign er egnet for tenåringer og voksne, men det er ikke alltid det beste alternativet for svært komplekse tannreguleringsbehov. Våre sertifiserte tannleger kan vurdere om Invisalign er det riktige valget for deg.

Hvordan vedlikeholder jeg mine Invisalign-skinner?

Svar: Du bør rengjøre dine Invisalign-skinner daglig med tannbørste og vann, og unngå varmt vann som kan deformere plasten. Det er også viktig å pusse tennene grundig før du setter skinnene tilbake, for å opprettholde optimal oral hygiene.

Må jeg bruke skinnene hele tiden?

Svar: Ja, for å oppnå best mulig resultat bør du ha Invisalign-skinnene på i 20-22 timer per dag, og kun ta dem ut når du spiser, drikker noe annet enn vann, eller pusser tennene. Dette sikrer at behandlingen forløper som planlagt og gir ønsket resultat.

Hvordan påvirker Invisalign min daglige rutine?

Svar: Invisalign påvirker minimalt din daglige rutine. Du kan spise og drikke som vanlig ved å ta ut skinnene, og det er ingen metallbøyler eller ledninger som kan forårsake ubehag. Dette gjør Invisalign til et populært valg blant voksne som ønsker å forbedre sitt smil uten store forstyrrelser i hverdagen.

Hva skjer etter at jeg er ferdig med Invisalign-behandlingen?

Svar: Etter avsluttet Invisalign-behandling vil du vanligvis få en retainer som du må bruke for å holde tennene på plass og hindre at de flytter seg tilbake. Det er viktig å følge tannlegens råd for bruk av retaineren for å bevare resultatene fra din Invisalign-behandling.

Er Invisalign synlig når jeg smiler?

Svar: Invisalign-skinnene er designet for å være så usynlige som mulig. De fleste mennesker vil ikke legge merke til dem i ditt smil, noe som gjør Invisalign til et attraktivt alternativ for de som ønsker diskret tannregulering.

Kan jeg fjerne Invisalign-skinnene selv?

Svar: Ja, en av de store fordelene med Invisalign er at du kan fjerne skinnene selv når du skal spise eller pusse tennene. Dette gir en stor grad av fleksibilitet og gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene sammenlignet med tradisjonell tannregulering.

Hvordan ser jeg resultater underveis i behandlingen?

Svar: Våre tannleger bruker avansert 3D-imaging teknologi som kan vise deg en simulering av tannbevegelsene dine gjennom hele behandlingen. Dette gir deg mulighet til å se forventede endringer og resultater før de faktisk skjer.

Hva gjør jeg hvis jeg mister en Invisalign-skinne?

Svar: Hvis du mister en skinne, er det viktig å kontakte tannlegen din umiddelbart for å få en erstatning. Å ikke bruke skinnene som foreskrevet kan forsinke behandlingsprosessen og påvirke det endelige resultatet.

Hvordan kan jeg bestille en gratis konsultasjon for Invisalign?

Svar: Du kan enkelt bestille en gratis konsultasjon ved å kontakte vårt kontor direkte eller via vår nettside. Under konsultasjonen vil våre dyktige tannleger gi deg en grundig vurdering og diskutere om Invisalign er riktig for deg.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise