Tannbleking

All On 4

 • Ofte vil pasienter spørre oss hva som er All On 4 og hvordan er det forskjellig fra den konvensjonelle implantatprosedyren? All On 4 er en tannimplantatteknikk hvor det øvre eller nedre tannsettet erstattes med kun fire implantater. Disse fire implantatene fungerer som en støttemekanisme for plassering av et nytt sett med faste tenner. Med All On 4 tannimplantatprosedyren vippes de bakre implantatene 45° mot baksiden av munnen og plasseres i den fremre overkjeven, et område av kjeven med høyere bentetthet. Sammenlignet med andre implantatmetoder krever ikke All On 4-teknikken samme bentetthet for å sikre implantatet.

   

Historien til All On 4-teknikken

Mens ideen om å ha et fullt sett med tenner, støttet av bare noen få implantatfester, ikke var ny, var konseptet med å ta i bruk en 45° vinkel for de bakre implantatene det som førte til utviklingen av All On 4™.

Det var professor Paulo Malo, fra Portugal, sammen med implantatprodusenten Nobel Biocare som var blant de første til å anerkjenne de potensielle behandlingsfordelene og kostnadseffektiviteten til All On 4™-teknikken.

På 1990-tallet utførte professor Paulo Malo, og støttet økonomisk av Nobel Biocare, en serie studier for å fastslå effektiviteten til denne nye og innovative tilnærmingen. I 1998 behandlet professor Paulo Malo den første pasienten noensinne med All on 4™-teknikken.

I dag er All On Four-teknikken allment anerkjent som det overlegne behandlingsalternativet for en fullbuet tannerstatning.

I mellomtiden har professor Paulo Malo blitt en verdenskjent ekspert på avansert oral rehabilitering. Han fant opp flere andre teknikker for å hjelpe pasienter med komplekse gjenopprettende tilfeller.

I tillegg skrev professor Paulo Malo en rekke ledende bøker innen gjenopprettende tannbehandling, ga ut flere vitenskapelige publikasjoner og holdt foredrag over hele verden om oral rehabilitering.

På bakgrunn av disse prestasjonene opprettet professor Paulo Malo “Malo Clinic Education” i Lisboa, Portugal. Her trente han opp andre tannlege som var ivrige etter å utvikle sin ekspertise innen All On 4™ tannbehandling.

Malo-klinikken er et av stedene vår egen tannimplantatekspert, Dr Theo Spyrakis, har vært til for å fremme sin kunnskap, konsepter og case-erfaring med All On 4™-teknikken.

Konvensjonelle tannimplantater vs. All on 4

Selve tannimplantatet er en liten titanskrue som er plassert i kjevebenet, og deretter støtter enten en enkelt tann eller en tannbro. Titanimplantatet danner grunnlaget som erstatningstennene festes med.

For den konvensjonelle tannimplantatprosedyren krevde en full buerehabilitering 6-8 implantater for å støtte en full fast bro.

Omvendt, med bare to implantater plassert foran munnen og to vinklede implantater plassert på baksiden, er det bare fire implantater som trengs for å gi støtte til hele buen.

Hovedbegrensningen for den konvensjonelle metoden for erstatning av helbuetenner oppstår når de bakre implantatene skrus inn i områder med redusert bentetthet. Innføringen av det 45° vinklede implantatet betydde at benmangelfulle områder i kjeven kunne unngås.

Den mindre invasive naturen til All On 4™ betyr også at helbredelses- og rehabiliteringsprosessen er betydelig kortere, og siden færre implantatfester brukes, er det mer fleksibilitet til å designe og tilpasse de optimale erstatningstennene.

Muntlige beinhelseproblemer

All On 4™-teknikken har gitt pasienter med orale beinhelseproblemer et bedre valg. Tidligere var mangel på overkjeveben (ofte forårsaket av bihuleproblemer eller bentap) et stort problem for implantatkandidater, og krevde ofte beintransplantasjon for å bygge kjeven opp nok til å støtte de 6-8 implantatene de gamle metodene krevde .

Men All On 4™-teknikken har gjort en enorm forskjell. Og dette er gode nyheter for pasienter med osteoporose eller mangel på kjeveben.

For pasienter som lider av osteoporose, tror de ofte at de ikke er kandidater for tannimplantater på grunn av deres dårlige benkvalitet. Og tidligere var det definitivt sant. Men fordi All On 4™ eliminerer behovet for beintransplantasjon, kan pasienter som lider av osteoporose vanligvis ha All on 4-prosedyren.

Det samme gjelder for pasienter som har sterkt resorberte overkjever. Zygomatic-implantatene er et flott alternativ. Disse lengre implantatene forankrer til undersiden av kinnbeina gjennom sinusrommet, og omgår behovet for å stole på kjevebenet som eneste støttekilde.

Disse innovative alternativene kan typisk omgå behovet for invasive beintransplantasjonsprosedyrer sammen.

Søvn tannbehandling og all on 4™

Søvn tannbehandling er ideell for pasienter som er engstelige for å ha en kirurgisk tannbehandling.

Sleep Dentistry er bruk av IV-sedasjon administrert og overvåket av en kvalifisert og erfaren lege. En unik kombinasjon av medikamenter brukes intravenøst ​​for å skape en beroligende, avslappet drømmelignende tilstand for hele prosedyren.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Har du tannlegeskrekk?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  All On 4 FAQ

  Les mer om All On 4 her.

  Hvordan er All On 4 tannimplantater forskjellig fra proteser?

  All On 4 implantater er et permanent sett med tenner som ser ut og føles som naturlige tenner. All On 4 tannimplantater: Er permanente tenner som børstes og renses som naturlige tenner, Må ikke tas ut, Trenger ikke lim, Er komfortable fordi de ikke presser ned på tannkjøttet, La deg oppleve det varme og kalde i maten din, samt smaken La deg bite med økt kraft (opptil 70 % mer), slik at du kan spise alle favorittmatene dine igjen, Forhindre benforringelse og Gjenopprett ansiktstrekkene dine.

  Hvordan er All-on-4 tannimplantater sammenlignet med tradisjonelle implantater?

  All-on-4 tannimplantatteknikken bruker bare fire implantater per bue, mens tradisjonelle implantater bruker alt fra seks til åtte implantater, eller mer, i hver bue. Implantatene til All-on-4-prosedyren er også plassert i en vinkel, noe som gir økt kontakt ved å bruke den naturlige støtten til beinet ditt. I tillegg krever All-on-4-prosedyren ingen beintransplantasjon for de fleste pasienter, noe som er vanlig ved tradisjonelle implantatprosedyrer. Derfor sparer All-on-4 tannimplantater tid, penger og ubehag.

  Hvor lang tid tar All-on-4 tannimplantatoperasjonen?

  Operasjonen tar ca. 4 timer per bue.

  Hva er suksessraten med All On 4 tannimplantater?

  Publiserte studier viser en suksessrate på 98 % ved bruk av All-on-4 tannimplantater. Det er veldig viktig å holde tritt med regelmessige besøk til tannpleieren for å holde området rundt implantatene rent og sykdomsfritt. Dessuten er røyking en viktig faktor i svikt i alle tannimplantater.

  Hvem er den ideelle kandidaten for All On 4 tannimplantater?

  Den ideelle kandidaten for All-on-4 tannimplantatprosedyren hos Arlington Dental er noen som for tiden bruker proteser eller som vil trenge proteser i fremtiden. Alder spiller ingen rolle, men tannimplantatkandidater bør ha god helse. Ikke-røykere og personer med god helse er de beste kandidatene.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Våre behandlinger

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no