Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Behandling med skallfasetter – Veneers | Naturlig resultat

Skallfasetter er en revolusjonerende måte å forandre smilet ditt på. Hvis du alltid har drømt om å ha et vakkert, strålende smil som utstråler selvtillit og sjarm, kan dette være den perfekte løsningen for deg.

En skallfasett er et tynt skall laget av høykvalitets porselen eller komposittharpiks som er spesiallaget for å passe tennene dine. De er en populær kosmetisk tannbehandling som kan korrigere en rekke ufullkommenheter, for eksempel hakkede, misfargede eller feiljusterte tenner. Behandlingen er kanskje mer skjent som veneers, som er det engelske ordet. I denne guiden vil vi utforske de mange fordelene og hvordan de kan hjelpe deg med å oppnå drømmesmilet.

Kvinne som sammenligner forskjellige farger på sine skallfasetterHva er forskjellen på skallfasetter og tradisjonelle alternativer?

Det er mange estetiske behandlinger tilgjengelig på markedet i dag. Fasetter et et av de mest populære. Sammenlignet med tradisjonelle alternativer som kroner eller tannregulering, har de en rekke fordeler som gjør dem til et foretrukket valg for mange pasienter:

 • Fasetter mye mer skånsomme mot tennene, da de krever minimal eller ingen fjerning av tannemalje.

 • De er svært holdbare og kan vare i opptil 10-15 år med riktig omsorg.

 • De kan fargejusteres for å tilpasse dine naturlige tenner, og gir et mer naturlig utseende enn andre alternativer.

Du kan også få ønsket resultat på kortere tid – vanligvis innen to eller tre besøk hos tannlegen. Dette gjør dem til en praktisk alternativ for de med travle liv og stramme tidsplaner.


Kan fikse mye med lite

Ved å tilpasse formen og størrelsen på skallfasettene, kan tannlegen din korrigere ujevne eller skjeve tenner. Fargen på skallfasettene kan også justeres for å passe resten av tennene eller gi deg et lysere par.

I tillegg kan skallfasettene også brukes til å lukke mellomrom mellom tennene, fylle ut små hakk eller reparere skadede tenner. Med deres allsidighet og evne til å forbedre flere estetiske problemer, er det ikke rart at det har blitt en så populær tannbehandling.

Skallfasetter kan kamuflere misfarging

Hvis du lider av misfargede tenner på grunn av kaffe, te eller røyking, kan behandlingen være en effektiv og løsning.

Skallene består av et materiale som er motstandsdyktig mot flekker og vil ikke bli misfarget på samme måte som naturlige tenner. Dette betyr at du kan nyte mat og drikke uten å bekymre deg.

Kan være en løsning på skjeve tenner

Hvis du har skjeve tenner, men ikke ønsker å bruke tannregulering for å rette dem, kan fasetter være et godt alternativ. Ved å dekke over de ujevne tennene, kan det se mer symmetrisk ut.

Behandlingen krever minimal til ingen tannjustering, noe som gjør at du kan få ønsket resultat på kortere tid. De er også mye mer diskrete enn tradisjonelle metalltannreguleringer og vil ikke påvirke utseendet på smilet ditt mens du setter de på.

Du kan også unngå restriksjoner på mat og vanskeligheter med rengjøring som ofte følger med tannregulering. Dette gjør det til et mer praktisk og behagelig alternativ.

Kan lukke mellomrom mellom tennene

Hvis du har et gap som du ikke liker, kan denne behandlingen hjelpe.

De er spesialtilpasset og formet for å passe perfekt over tennene dine, noe som gjør dem ideelle for å fylle ut mellomrom.

De er motstandsdyktige

Mens enkelte kosmetiske tannbehandlinger kan være midlertidige og kreve regelmessig vedlikehold, er fasetter et langvarig alternativ.

Takket være den høye kvaliteten på materialene som brukes, er skallene holdbare og kan vare i opptil 10-15 år med riktig omsorg.

Så enkelt er det å få fasetter

Det finnes mange fordeler og ulemper med fastter


Prosessen vil vanligvis involvere disse trinnene:

 1. Konsultasjon:
  Her vil tannlegen din vurdere tennene dine og diskutere målene dine før han/hun anbefaler passende behandlingsalternativer.

 2. Forberedelse av tennene:
  Tannlegen vil fjerne en liten mengde tannemalje for å gi plass til skallfasettene.

 3. Avtrykk og produksjon:
  Et avtrykk av tennene dine vil bli tatt for å kunne spesialtilpasse behandlingen.

 4. Midlertidige fasetter:
  Midlertidige fasetter kan plasseres mens de permanente blir laget.

 5. Påsetting av skallfasetter:
  Når de permanente fasettene er klare, vil tannlegen plassere dem og justere form og farge etter behov.

Hvor mye tannsubstans fjernes?

En av de største fordelene er at de krever minimal til ingen inngrep. Dette betyr at du kan få det ønskede resultatet uten å måtte slipe ned tennene helt. Det er også mulig å få en type fasett som ikke trenger noe sliping, forutsatt at tennene passer til det.

Resultatet vil se naturlig ut

Tannlegen vil ta hensyn til tennenes form, størrelse og farge for å sikre at skallfasettene passer perfekt inn i munnen og komplementerer dine naturlige trekk.

Kan bruker kamuflere knekte eller flisete tenner

Dersom du har en eller flere tenner som er skadet, kan behandling med fastter være et effektivt alternativ for å gjenopprette struktur og styrke til tennene.

Skallene som limes på gir et beskyttende lag over den ødelagte tannen, noe som bidrar til å forhindre ytterligere skade og vil styrke området. Dette gjør det også å tygge mat uten ubehag eller bekymring.

Riktig materiale for de med følsomme tenner

Det finnes flere typer fasetter


Sensitive tenner kan være et problem for mange, og noen ganger kan kosmetiske tannbehandlinger bidra til å øke følsomheten.

Fasetter av keramikk er et populært alternativ på grunn av deres naturlige utseende og holdbarhet, men de kan også bidra til å redusere tannfølsomheten. Dette skyldes at keramikk har mindre innvirkning på nerveender i tennene enn andre materialer.

Tannlegen din vil hjelpe deg med å velge det beste materialet for dine behov og preferanser, slik at du kan slippe overfølsomhet.

Ta vare på munnhygienen din

Etter at du har fått skallfasetter, er det viktig å opprettholde en god munnhygiene og unngå dårlige vaner som kan påvirke holdbarheten til fasettene.

Dette inkluderer røyking, tyggegummi og harde matvarer. Å følge rådene fra tannlegen din og bruke en myk tannbørste og mild tannkrem kan også bidra til å forlenge levetiden.

Med god vedlikehold kan behandlingen vare i mange år, noe som gjør det til et kostnadseffektivt alternativ på lang sikt. Det er også viktig å besøke tannlegen jevnlig for å sjekke og vedlikeholde fasettene, og eventuelt bytte dem ut hvis nødvendig.

Hvor mye koster skallfasetter?

Prisen på skallfasetter kan variere avhengig av faktorer som valg av materiale, antall fasetter og eventuelle nødvendige tannbehandlinger før plassering. Prisen vår på komposittfasetter ligger på 3500-4500 kr per tann.

Selv om det kan være en investering, er det en behandling som varer lenge. Det finnes også forskjellige finansieringsmuligheter tilgjengelig, som avbetalingsplaner eller låneordninger, for de som ikke har mulighet til å betale hele kostnaden på en gang.

Hos Oppsal Tannlegesenter tilbyr vi slike planer. Les om våre finansieringsmuligheter her.

På en konsultasjon vil du få en oversikt over hvordan behandlingen vil foregå og få et prisoverslag.

 

Utseendet kan påvirke oss psykologisk

Smilet kan ha en stor innvirkning på humøret og den mentale helsen vår.

Ved å forbedre utseendet på tennene dine, kan du øke selvtilliten og føle deg mer positiv. Dette kan ha en effekt på hvordan du oppfatter deg selv og hvordan du interagerer med andre mennesker.

Et vakkert smil kan også bidra til å redusere angst og stress, samt øke følelsen av velvære. Ved å velge skallfasetter, velger du ikke bare et estetisk forbedret smil, men også en positiv innvirkning på ditt psykiske velvære og livsglede.

Spørsmål og svar

Hva er skallfasetter, og hvordan kan de transformere smilet?

Skallfasetter er tynne skall av porselen eller kompositt som festes på forsiden av tennene. De kan transformere smilet ved å korrigere farge, form og plassering.

Hvilke fordeler gir skallfasetter sammenlignet med andre tannbehandlinger?

Behandlingen gir en rask og effektiv løsning, med minimal fjerning av tannsubstans. De gir også et varig resultat og motstår misfarging bedre enn noen andre alternativer.

Er skallfasetter egnet for alle?

Behandlingen er egnet for mange, men de beste kandidatene inkluderer de med en god generell munnhelse, tilstrekkelig med tannsubstans og realistiske forventninger. En konsultasjon med tannlegen vil avgjøre om det er riktig for deg.

Hvordan opprettholder man skallfasetter for langvarige resultater?

For langvarige resultater, er det viktig å opprettholde gode munnhygienerutiner, unngå hard mat og dra til tannlegen regelmessig for å identifisere og behandle eventuelle problemer tidlig.

Kan skallfasetter brukes til å rette opp flere tannproblemer samtidig?

Ja, det kan brukes til å korrigere flere tannproblemer samtidig, inkludert misfarging, skjevhet, små gap og brudd.

Hva er forskjellen på en skallfasett og en tannkrone?

En skallfasett er et tynt, skreddersydd skall som festes på forsiden av en tann for estetisk forbedring. En tannkrone er en heldekkende restaurering som omslutter hele tannen og brukes for å styrke, beskytte eller forbedre utseendet til en skadet tann.

Er du interessert i behandlingen?

Bestill konsultasjon i dag. Det er gratis og uforpliktende hos oss. Bestill time her.

Utvalgte artikler

Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise