Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

3 tips for perfeksjon med estetisk tannbehandling

Få det smil du alltid har drømt om med estetisk tannbehandling! Oppdag 3 uvurderlige tips for perfeksjon og vedlikehold av det strålende smilet ditt.

Fra tannbleking til skallfasetter, åpner moderne tannbehandling dører til ikke bare bedre oral helse, men også til en forbedring av personlig velvære og selvtillit. Denne artikkelen vil gi deg tre uvurderlige tips for å oppnå perfeksjon.

Du vil lære hvordan du kan sikre de beste resultatene fra din tannbehandlingsreise, velge de riktige behandlingene for dine behov, og opprettholde resultatene over tid. Vår målsetning er å utruste deg med kunnskapen du trenger for å ta informerte valg om tannbehandlingen.

Følg disse tipsene:

 1. Velg den rette tannlegen:
  Det første steget mot perfeksjon er å finne en kvalifisert og erfaren tannlege. Se etter en tannlege som har spesialisert seg på estetisk tannbehandling og som kan vise til et portefølje av tidligere arbeid. Dette sikrer at du velger en profesjonell som du kan stole på, og som forstår dine mål.

 2. Forstå dine behandlingsalternativer:
  Estetisk tannbehandling tilbyr en rekke behandlinger, som tannbleking, porselensfasetter, tannkroner, og mer. Diskuter dine ønsker og behov med tannlegen for å forstå hvilke behandlinger som er best egnet for å oppnå dine mål. En god tannlege vil også være åpen om hva som realistisk kan oppnås med hver behandling.

 3. Vedlikehold resultatene:
  Å oppnå et perfekt smil er bare begynnelsen. Vedlikehold av resultatene er nøkkelen til langvarig suksess. Følg tannlegens råd om hjemmepleie, inkludert riktig børsteteknikk, bruk av tanntråd, og regelmessige tannlegebesøk for profesjonell rengjøring og kontroll.

Tanntekknikker lager en protese - estetisk tannbehandlingHva er estetisk tannbehandling?

Estetisk tannbehandling refererer til alle typer prosedyrer som er designet for å forbedre utseendet på dine tenner, tannkjøtt og smil. Dette kan inkludere alt fra å fjerne misfarging og tannskader, til å rette opp i skjeve eller manglende tenner.

Uansett hva dine estetiske behov måtte være, finnes det en løsning som kan gi deg det vakre og sunne smilet du alltid har ønsket deg. Enda bedre, resultatene vil vare i årevis med riktig pleie og vedlikehold.

Fordelene med estetisk tannbehandling

Foruten å forbedre utseendet på dine tenner og smil, kan estetisk tannbehandling også ha mange andre fordeler. En av de mest åpenbare er økt selvtillit og selvfølelse, som kan påvirke alle aspekter av livet ditt.

I tillegg kan visse behandlinger, som tannimplantater og porselensfasetter, også forbedre den funksjonelle helsen til dine tenner ved å gjenopprette bittet ditt og gi støtte til de gjenværende tennene.

Velge den rette tannlegen

Når det gjelder estetisk tannbehandling, er valg av en kvalifisert og erfaren tannlege avgjørende for å oppnå suksess.

Start med å undersøke potensielle tannleger i ditt område som har spesialisert seg på estetisk tannbehandling og har gode anmeldelser fra tidligere pasienter. Vurder også deres akademiske bakgrunn og erfaring for å sikre at de har riktig kompetanse for dine behov.

Hvordan finne en kvalifisert estetisk tannlege

Det er flere måter å finne en kvalifisert estetisk tannlege på. Først kan du spørre venner og familie om anbefalinger eller søke på nettet for anmeldelser fra andre pasienter.

Du kan også kontakte lokale tannlegeforeninger eller organisasjoner for å få en liste over kvalifiserte tannleger i ditt område. Disse institusjonene har ofte strenge krav for medlemskap, så du kan være sikker på at de anbefalte tannlegene er pålitelige og kompetente. Legelisten.no er et fint nettsted hvor du kan se anmeldelser.

Forberedelser før din estetiske tannbehandling

Etter å ha valgt en kvalifisert estetisk tannlege og bestemt deg for den beste behandlingen, er det viktig å være godt forberedt før du begynner din tannbehandling.

Sørg for å diskutere eventuelle spørsmål eller bekymringer med din tannlege og følg deres instruksjoner for å sikre at du er fysisk og mentalt klar for behandlingen.

Det kan også være lurt å begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge eller skade tennene. Det kan være kaffe, te, rødvin og tobakk. Dette vil bidra til å opprettholde resultatene.

Konsultasjon og behandlingsplanlegging

Pasient hos tannlege


Før du begynner din estetiske tannbehandling, er en konsultasjon med din tannlege avgjørende. Dette gir deg muligheten til å diskutere dine ønsker og forventninger, samt få en grundig evaluering av din munnhelse og eventuelle estetiske problemer.

Under konsultasjonen vil din tannlege også kunne foreslå ulike behandlingsalternativer og lage en individuell behandlingsplan som passer dine behov og budsjett. Dette vil hjelpe deg med å forstå prosedyrene som vil bli utført og hva du kan forvente av resultatene.

Vedlikehold av resultater

Etter å ha fullført din behandlingen, er det viktig å opprettholde resultatene og unngå tilbakefall av eventuelle problemer.

Dette kan gjøres ved å følge en god oral hygiene rutine, inkludert børsting to ganger om dagen, bruk av tanntråd og munnskyll. Det kan også være lurt å unngå mat og drikke som kan misfarge eller skade tennene dine, samt slutte å røyke hvis du gjør det.

Daglig munnhygiene for et vakkert smil

For å opprettholde et vakkert smil etter estetisk tannbehandling, er det viktig å børste tennene grundig to ganger om dagen med en fluortannkrem. Dette vil bidra til å fjerne plakk og bakterier som kan føre til tannråte og andre tannproblemer.

I tillegg bør du bruke tanntråd daglig for å rengjøre mellom tennene og fjerne matrester som kan føre til dårlig ånde og tannproblemer.

Regelmessige tannlegebesøk

Det er også viktig å opprettholde regelmessige tannlegebesøk. Din tannlege vil kunne overvåke tilstanden til tennene dine og fange eventuelle problemer tidlig, slik at de kan behandles før de blir større og mer kompliserte.

Regelmessige profesjonelle tannrensinger kan også bidra til å holde tennene dine sunne og blanke, samt bidra til å opprettholde de estetiske resultatene fra behandlingen din.

Tannlege som jobber med pasientSpørsmål og svar

 • Hva innebærer estetisk tannbehandling?
  Estetisk tannbehandling fokuserer på å forbedre utseendet på dine tenner og smil. Dette kan inkludere behandlinger som tannbleking, skallfasetter, tannkroner, tannregulering, og edge-bonding. Målet er å forbedre fargen, formen, størrelsen og den generelle estetikken til tennene dine, som mellomrom mellom tennene, misfarging og andre problemer.

 • Er tannbleking skadelig for tennene mine?
  Når tannbleking utføres korrekt under veiledning av en kvalifisert tannlege, er det vanligvis ikke skadelig for tennene. Tannlegen vil bruke produkter som er trygge og tilpasset din munnhelse, for å minimere risikoen for sensitivitet og andre bivirkninger.

 • Hva er skallfasetter, og hvor lenge varer de?
  Skallfasetter er tynne skall av porselen eller kompositt som festes til forsiden av tennene for å forbedre deres utseende. De kan endre farge, form, størrelse og lengde på tennene dine. Med riktig stell kan porselensfasetter vare i 10-15 år, eller lengre.

 • Kan estetisk tannbehandling rette opp skjeve tenner?
  Ja, visse former for estetisk tannbehandling, som invisalign (usynlig tannregulering) eller tradisjonell tannregulering, kan brukes for å rette opp skjeve tenner. Disse behandlingene kan både forbedre funksjonen av bittet ditt og estetikken til smilet ditt.

 • Hvor lang tid tar en estetisk tannbehandlingsprosess?
  Tidsrammen for estetisk tannbehandling varierer avhengig av typen behandling og omfanget av arbeidet som trengs. Enkelte prosedyrer som tannbleking kan gi resultater på så lite som en time, mens mer omfattende arbeid som skallfasetter eller tannregulering kan ta flere måneder til over et år for å oppnå det ønskede resultatet. Din tannlege vil gi deg en anslått tidsplan basert på dine spesifikke behov.


Er du interessert i estetisk tannbehandling?

Våre tannleger har erfaring innen prosedyrer som usynlig tannregulering, digital smile design og edge-bonding. Bestill en gratis konsultason, så hjelper vi deg med å finne den rette behandlingen. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise