Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Snorkeskinne: Alt du trenger å vite

Snorking er et vanlig problem som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Det forstyrrer ikke bare søvnen til den som snorker, men også partneren deres, noe som fører til en forstyrret og urolig natts søvn. Mens det finnes ulike metoder tilgjengelig for å behandle snorking, er en effektiv løsning å bruke snorkeseler.

Snorkeskinner er orale apparater som hjelper til med å holde luftveiene åpne under søvn. De virker ved å forskyve underkjeven og tungen litt fremover, og forhindrer blokkering av luftveiene.

I denne guiden vil vi diskutere alt du trenger å vite om snorkeseler, inkludert hvordan de fungerer, deres fordeler og ulemper, og hvordan du velger den rette for deg.

Introduksjon til snorkeskinner og deres rolle i behandling av snorking

En snorkeskinne holder luftveiene åpne


Snorkeskinner spiller en viktig rolle i behandlingen av snorking og søvnapné ved å bidra til å holde de øvre luftveiene åpne mens man sover. Når man sover, slapper musklene i svelget av, noe som kan føre til at luftveiene delvis blokkeres og man begynner å snorke.

En snorkeskinne fungerer ved å skyve underkjeven og tennene fremover, noe som strammer musklene i svelget og forhindrer blokkering av luftveiene.

Dette kan betydelig redusere eller eliminere snorkingen og forbedre søvnkvaliteten, ikke bare for pasienten, men også for deres partner. Snorkeskinner er et vanlig og effektivt alternativ til CPAP-maskiner for pasienter med mild til moderat søvnapné.

Dersom du har et problem med snorking, er det en god idé å konsultere en lege eller tannlegen for å se om en snorkeskinne kan være en passende løsning for deg. Derfor, snorkeskinner kan gjøre en stor forskjell for de som sliter med snorking og søvnapné, ved å bidra til en bedre og mer hvilende nattesøvn.

Hvordan fungerer snorkeskinner sammenlignet med andre behandlingsalternativer?

Snorkeskinner fungerer ved å justere kjeven og tungen for å holde luftveiene åpne under søvn. Dette skiller seg fra andre behandlingsalternativer som nesesprayer og kirurgi, som fokuserer på å utvide nese- eller halspassasjene. Snorkeskinner er også en mer skånsom løsning sammenlignet med kirurgi, som kan være smertefull og ha lengre restitusjonstid.

En annen fordel med snorkeskinner er at de kan justeres etter behov. Mange brukere opplever endringer i søvnvanene sine over tid, og snorkeskinnene kan enkelt justeres for å tilpasse seg disse endringene. Dette gjør det til et mer fleksibelt alternativ enn andre behandlingsmetoder.

Det er også viktig å merke seg at snorkeskinner fungerer som et forebyggende tiltak mot søvnapné, en mer alvorlig søvnlidelse. De kan hjelpe til med å redusere risikoen for pustestopp under søvn, noe som gjør det til et viktig behandlingsalternativ for personer som lider av mild til moderat søvnapné.

Valg av riktig snorkeskinne: Faktorer å vurdere

Når du vurderer å bruke en snorkeskinne som behandling for snorking, er det viktig å velge den riktige typen for ditt behov. Her er noen faktorer du bør ta i betraktning når du velger en snorkeskinne:

 • Størrelse og passform: En snorkeskinne må passe godt i munnen for å være effektiv. Det er viktig å velge en størrelse og form som passer til din kjeve og tannstruktur.

 • Materiale: Snorkeskinner kan være laget av forskjellige materialer, inkludert hardplast og mykt silikon. Det er viktig å velge et materiale som er behagelig for deg å ha i munnen under søvn.

 • Justerbarhet: Noen snorkeskinner kan justeres for å passe til endringer i søvnvanene dine. Dette kan være en viktig faktor å ta i betraktning hvis du forventer endringer i søvnmønsteret ditt.

 • Risiko for bivirkninger: Som med alle behandlingsmetoder, er det en viss risiko for bivirkninger når du bruker snoring braces. Det er viktig å diskutere dette med legen din og velge en snorkeskinne med lav risiko for bivirkninger.

Ved å ta disse faktorene i betraktning, kan du velge en snorkeskinne som passer best for deg og gir den mest effektive behandlingen for din snorkeproblemer.

Effektiviteten av snorkeskinner for å redusere snorking og forbedre søvnkvaliteten

Studier har vist at snorkeskinner er en effektiv metode for å redusere snorking og forbedre søvnkvaliteten. En studie publisert i Journal of Dental Sleep Medicine fant at bruk av snorkeskinne førte til en signifikant reduksjon i snorking og forbedret søvnkvaliteten hos 84% av deltakerne.

En annen studie utført ved University of California, Los Angeles viste at bruk av snorkeskinne reduserte antall pustepauser under søvn hos personer med mild til moderat søvnapné. Dette viser at snorkeskinner ikke bare kan hjelpe til med å redusere snorking, men også være en effektiv behandling for søvnapné.

Det er viktig å merke seg at effektiviteten av en snorkeskinne kan variere fra person til person, og det er viktig å følge opp med legen din for å sikre at den fungerer som den skal. Det kan også være nødvendig å justere snorkeskinnen over tid for å opprettholde effektiviteten.

Tannlegekonsultasjon: Første skritt mot å få en snorkeskinne

Før du kan få en snorkeskinne, er det viktig å konsultere tannlegen din. De vil undersøke munnen og kjeven din for å avgjøre om en snorkeskinne er riktig behandlingsalternativ for deg. Tannlegen vil også kunne ta avtrykk av tennene dine for å lage en skreddersydd snorkeskinne som passer til din munn og kjevestruktur.

Under konsultasjonen bør du også diskutere eventuelle bekymringer eller spørsmål du måtte ha om snorkeskinnen. Tannlegen vil kunne gi deg informasjon om hvordan du bruker den, og hva du kan forvente deg under behandlingen.

Med en konsultasjon hos tannlegen vil du være ett skritt nærmere en god natts søvn uten snorking. Sørg for å følge opp med tannlegen din regelmessig for å sikre at snorkeskinnen fortsetter å være effektiv og gir deg den søvnen du trenger for en god helse.

Hva du kan forvente under en snorkeskinne konsultasjon

Under en snorkeskinne konsultasjon vil tannlegen diskutere dine symptomer og søvnvaner, undersøke munnen din og ta avtrykk av tennene dine. Dette avtrykket vil bli brukt til å lage en spesiallaget snorkeskinne som passer til din munn og kjeve. Tannlegen vil også gi deg informasjon om hvordan du bruker snorkeskinnen og hva du kan forvente deg under behandlingen.

Det er viktig å være ærlig med tannlegen om eventuelle helseproblemer eller medisiner du tar, da dette kan påvirke valget av en snorkeskinne og behandlingsresultatene. Du bør også stille eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha om snorkeskinnen under konsultasjonen.

Etter konsultasjonen vil tannlegen be deg om å komme tilbake for å prøve på snorkeskinnen og justere den om nødvendig. Dette er en viktig del av prosessen for å sikre at snorkeskinnen passer godt og fungerer effektivt. Etter det kan du ta med deg de nye snorkeskinne hjem og begynne reisen mot en bedre søvnkvalitet.

Kostnadseffektivitet og refusjonsmuligheter for snorkeskinner

En snorkeskinne kan være en behandling mot mild søvnapne


Sammenlignet med andre behandlingsmetoder for snorking, er snorkeskinner en mer kostnadseffektiv løsning. Kirurgi kan være dyrere og ha lengre restitusjonstid, mens alternativer som neseplaster eller sprayer krever regelmessig bruk og kan bli dyre over tid.

Mange forsikringsselskaper dekker også kostnadene ved snorkeskinner som en behandling for søvnapné. Det er viktig å sjekke med ditt eget forsikringsselskap for å se om du er kvalifisert for refusjon før du gjennomfører behandlingen.

Selv om snorkeskinner kan ha en høyere engangskostnad enn andre midlertidige løsninger, kan de vise seg å være mer kostnadseffektive på lang sikt og gi deg bedre søvnkvalitet for mange år. Det er alltid verdt å diskutere kostnader og refusjonsmuligheter med legen din for å finne den beste løsningen for deg og ditt budsjett.

Snorkeskinnens rolle i behandling av snorking hos kvinner

Snorking er ikke bare et problem for menn, kvinner kan også oppleve snorking og søvnproblemer. Studier har vist at kvinner har en høyere tendens til å utvikle obstruktiv søvnapné etter overgangsalderen, som ofte er ledsaget av økt vekt og endringer i hormonnivåer. Derfor kan snorkeskinner være like effektive for kvinner som for menn når det gjelder å redusere snorking og forbedre søvnkvaliteten.

Det er også viktig å merke seg at kvinnelige snorkere ofte blir undervurdert og ikke får nok oppmerksomhet og behandling for sine søvnproblemer. Ved å diskutere snorkeskinner som et alternativ med legen din, kan du få den nødvendige behandlingen og forbedre din generelle helse og velvære. Husk at en god natts søvn er avgjørende for både fysisk og mental helse, uavhengig av kjønn.

Er du en av de som snorker mye? Hvordan snorkeskinner kan hjelpe

Hvis du er en av de som snorker mye, kan det være lurt å vurdere en snorkeskinne som en behandlingsmetode. Snorkeskinner fungerer ved å justere kjeven og tungen for å holde luftveiene åpne under søvn, noe som reduserer snorking og hindrer pustepauser.

En annen fordel med snorkeskinner er at de er enkle å bruke og kan tilpasses din munn og kjevestruktur. De er også mindre invasive og krever ikke operasjon, slik som noen andre behandlingsmetoder for søvnapné. Snorkeskinner har også vist seg å være effektive for personer med mild til moderat søvnapné.

Husk at snorking ikke bare er et problem for deg, det kan også påvirke din partners søvnkvalitet og helse. Ved å bruke en snorkeskinne kan du få bedre søvn og gi din partner en god natts hvile. Snakk med legen din om snorkeskinner som et alternativ for å redusere snorking og forbedre livskvaliteten til både deg selv og dine nærmeste.

Tilpasning: Hva du bør vite om snorkeskinneprosessen

Snorkeskinneprosessen innebærer vanligvis en konsultasjon hos tannlegen, avtrykk av tennene dine, prøving og tilpasning av snorkeskinnen og eventuelle justeringer over tid. Det er viktig å huske at hver person er unik, og derfor kan tilpasningsprosessen variere fra person til person. Noen kan trenge flere justeringer eller mer tid for å venne seg til snorkeskinnen enn andre.

Under denne prosessen er det viktig å følge opp med tannlegen din og kommunisere eventuelle problemer eller bekymringer du måtte ha. Ved å gi tannlegen din tilbakemeldinger, kan snorkeskinnen tilpasses for å gi deg best mulig resultat og en bedre natts søvn.

Husk også at regelmessige besøk hos tannlegen er viktig for å sikre at snorkeskinnen fortsetter å være effektiv og fungerer som den skal. Snorkeskinner kan gi deg en bedre søvnkvalitet og bidra til å forbedre din generelle helse, så det er viktig å ta godt vare på dem og følge opp med tannlegen din regelmessig.

Å overvinne snorking: Tips og råd for hvordan snorke mindre med en snorkeskinne

Å bruke en snorkeskinne kan være et effektivt middel for å redusere snorking og pustepauser under søvn. Men det er også noen andre ting du kan gjøre for å hjelpe deg å snorke mindre og få en bedre natts søvn.

Unngå alkohol og beroligende midler før sengetid, da disse kan føre til avslappning av musklene i halsen og øke snorking. Prøv å sove på siden istedenfor ryggen, da dette kan bidra til å holde luftveiene åpne. Regelmessig mosjon og en sunn vekt kan også bidra til å redusere snorking.

Husk at det tar tid for kroppen din å venne seg til å bruke en snorkeskinne, så ikke gi opp hvis du ikke ser umiddelbare resultater. Gi deg selv og snorkeskinnen din tid til å justere seg, og følg opp med tannlegen din for eventuelle justeringer som kan være nødvendige. Med tålmodighet og riktig behandling kan du overvinne snorking og få en bedre søvnkvalitet.

Livsstilsendringer i tillegg til snorkeskinner: En helhetlig tilnærming til å bli kvitt snorking

Snorkeskinner kan være et effektivt verktøy for å redusere snorking og søvnproblemer, men en helhetlig tilnærming som inkluderer livsstilsendringer kan også være nyttig. Dette inkluderer å få nok hvile og unngå stress, da dette kan bidra til å redusere snorking og forbedre din generelle helse.

En balansert diett med rikelig med frukt og grønnsaker og begrensning av fet mat og alkohol kan også bidra til å redusere snorking. Ved å holde deg hydrert og unngå røyking kan du også redusere risikoen for snorking.

Husk at snorking kan være et tegn på underliggende helseproblemer, så det er viktig å diskutere eventuelle bekymringer med legen din. Ved å ta en helhetlig tilnærming og gjøre livsstilsendringer i tillegg til å bruke en snorkeskinne, kan du bli kvitt snorking og forbedre din generelle helse og velvære. Dette kan også bidra til å redusere risikoen for alvorligere søvnproblemer som søvnapné.

Oppfølging og vedlikehold: Veien videre etter å ha fått en snorkeskinne

Snorkeskinnen settes på når du skal legge deg


Etter å ha fått en snorkeskinne, er det viktig å følge opp med tannlegen din og gjøre eventuelle justeringer som kan være nødvendige. Det anbefales også å ha regelmessige kontroller for å sikre at snorkeskinnen fortsetter å være effektiv og fungerer som den skal.

Husk å vaske snorkeskinnen regelmessig med såpe og vann, og oppbevare den i en ren beholder når den ikke er i bruk. Dette vil bidra til å forlenge levetiden til snorkeskinnen din og unngå eventuelle infeksjoner.

I tillegg er det viktig å fortsette med eventuelle livsstilsendringer som kan bidra til å redusere snorking. Med riktig oppfølging og vedlikehold, kan en snorkeskinne bidra til å forbedre søvnkvaliteten din og generelle helse på lang sikt. Så husk å ta vare på snorkeskinnen din og følge opp med tannlegen din for best mulig resultat.

Spørsmål og svar 

 • Hva er en snorkeskinne, og hvordan fungerer den?
  En snorkeskinne er en munnstykke-lignende enhet som brukes under søvn for å holde luftveiene åpne og redusere snorking. Den fungerer ved å justere kjeven og tungen for å hindre at de blokkerer luftveiene.

 • Hvordan vet jeg om jeg trenger en snorkeskinne?
  Hvis du opplever vedvarende snorking som forstyrrer søvnen din eller påvirker din partners søvn, bør du oppsøke en tannlege for en vurdering. De kan hjelpe deg med å avgjøre om en snorkeskinne er egnet for deg.

 • Er snorkeskinne det samme som en bittskinne mot snorking?
  Ja, snorkeskinne og bittskinne mot snorking refererer til samme type apparat som brukes for å behandle snorking ved å justere kjeveposisjonen og holde luftveiene åpne.

 • Hva er de vanligste bivirkningene ved bruk av snorkeskinne?
  Noen vanlige bivirkninger inkluderer ømhet i kjeve- og tannområdet, tørr munn og en justeringsperiode der du kan oppleve ubehag. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og forsvinner vanligvis etter hvert som du blir vant til å bruke snorkeskinnen.

Sliter du med snorking?

Bestill en konsultasjon hos oss så hjelper vi deg med det. Bestll her.

Utvalgte artikler

Kvinne med munnskold

Munnskold: Alt du trenger å vite

Munnskold (after) er små og smertefulle sår i munnhulen som ofte er lokalisert på tungen eller innsiden av kinnene. Disse sårene kan gi betydelig ubehag og påvirke evnen til å

Les mer»
Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise