ABC behandling

ABC Behandling

Vil du ha finere tenner uten kompliserte operasjoner? ABC – Behandling er da for deg.

Hva er en ABC Behandling?

ABC behandling er en kombinasjon av minimalt invasive behandlinger som resulterer i et flott resultat. Du kan velge den kombinasjonen som passer dine behov best.

Teknikker som brukes​

Du kan få opp til fire behandlinger som ikke er for invasive. 

 • Justering
  Dette er når tannrettingsmetoder brukes for å lage en jevn bue. Dette kan gjøres ved hjelp av tradisjonelle eller mer moderne kortvarige kjeveortopedisk behandlinger for voksne. Tenner som er skjeve, roterte eller vridd kan enkelt bringes på linje i løpet av noen få måneder. Dette er en flott konservativ tilnærming for voksne.
 • Bonding
  Denne teknikken bruker adhesjonstannbehandling for å binde forskjellige materialer til en tannoverflate for å endre form. Tenner som er korte kan fås til å se lengre ut og tenner som er misformede kan fås til å se mer naturlige ut. Det er også et enormt utvalg av farger, teksturer og gjennomskinneligheter for å gi vakre sluttresultater når de er valgt riktig.
 • Konturering
  Denne teknikken krever dyktighet og kunstnerskap hos tannlegen din. Det er en metode som bruker mikrojusteringer for å produsere et spesifikt utseende. Det kan også endre formen på tennene, men i mindre grad og fungerer derfor svært godt i kombinasjonsbehandlinger.
 • Bleking
  Dette er ganske enkelt en annen betegnelse for profesjonell tannbleking. Moderne systemer har gitt gode resultater, og tenner kan enkelt fås til å se mye lysere og friskere ut.

kombinasjonsbehandlinger

Du kan kombinere de forskjellige behandingene. Disse er muligehetene:

ABC Behandling

Dette står for ‘Alignment, Bonding & Contouring’. I denne behandlingen skjer det først tannretting for å justere tennene i en naturlig bueform. 

Eventuelle uregelmessigheter i formen og formen på tennene korrigeres deretter ved å konturere noen aspekter og ved å feste naturlig tannfarget materiale til andre aspekter. Resultatet er et forbedret smil som også ser veldig naturlig ut.

ABB Behandling

Dette står for “Alignment, Bleaching & Bonding” Dette er en enkel behandling der kjeveortopedisk behandling først brukes for å justere tennene innenfor bueformen. 

Når tennene er rettet ut, kan de blekes for å forbedre fargen og nyansen på tennene. Deretter kan matchende tannfarget materiale limes for å løfte smilet inn i en ny dimensjon.

BBC Behandling

Dette står for ‘Bleaching, Bonding & Contouring’. I denne typen kombinasjon er et flertall av tennene allerede rette. 

De trenger rett og slett noen endring i form, form og farge. I henhold til smiledesignet som produseres kan dette enkelt korrigeres med tannblekingsbehandling, tilsetning og liming av tannfarget materiale og deretter noen siste mikrojusteringer med konturering.

edge bonding eks

Fordeler med ABC Behandling

 • Det lar deg ha total kontroll over sluttresultatet.

 • Du kan velge hvilke behandlinger som skal inkluderes i behandlingsplanen og hvilke som ikke skal.

 • De er alle komfortable og smertefrie alternativer.

 • De er alle minimalt invasive.

 • De er rimelige og kostnadseffektive uten at det går på bekostning av de endelige resultatene.

 • De er trygge og effektive valg.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Tidsspennene involvert i de ulike valgene er avhengig av hvert enkelt tilfelle og dine spesielle behov. For eksempel kan mikrojustering ved bruk av tannregulering for voksne øke behandlingstiden, mens enkel konturering og tannbleking kan gjøres raskt.

 • Steg 1
  Vi starter prosessen med en svært detaljert og grundig omfattende undersøkelse og vurdering. Vi vil da lage en tilpasset behandlingsplan og designe din ABC-behandling.

 • Steg 2
  OPPRETTING (A): Båndene eller aligners (avhengig av behandlingsplanen din) vil bli montert.

 • Steg 3
  Avtaler vil deretter bli booket sekvensielt for å vurdere fremdriften din og for å foreta nødvendige justeringer.

 • Steg 4
  Din tannregulering vil bli fjernet når du og tannlegen din er fornøyd med det endelige resultatet.

 • Steg 5
  En permanent holder vil bli montert for å forhindre tilbakegang av behandlingen.

 • Steg 6
  BONDING (B): Her kan spesielle dentalmaterialer brukes til å endre og forbedre estetikken til tennene dine. Disse tannfargede materialene er kjemisk bundet til tennene dine.

 • Steg 7
  KONTURERING (C): Denne avtalen gir deg muligheten til å ha ytterligere forbedringer eller mindre justeringer. Enhver tenner konturering kan gjøres på dette stadiet.
Usynlig tannregulering
Eksempel på edge bonding - fortenner
Konturing - små detaljer som hjelper å lage perfekte tenner
Tennbleking

Hvordan bestemmer vi hvilke aspekter som skal konturere og hvilke tenner som skal binde tannfarget material til?

Hos oss er vi stolte av den høye kvaliteten og de vakre estetiske resultatene vi oppnår. Dette kan bare gjøres ved først å vurdere de nøyaktige endringene som er nødvendige for å forbedre smilet ditt.

Tannlegene våre utfører først en svært detaljert og omfattende smilanalyse, hvor vi vurderer funksjon og estetikk- og eventuelt årsaken til at tennene dine skulle trenge denne behandlingen.

Deretter designer vi ditt nye smil, sammen med en dental tekniker. Vi ser ikke bare på formen og formen til tennene dine, men også på fargene.. Hvis tennene dine trenger en lysere farge for å “vekke” smilet, kan tannbleking være aktuelt for deg.

Basert på diagnosene vil vi deretter gi deg råd om teknikkene som med hell kan kombineres for å gi enestående resultater for å gi deg ditt skreddersydde, funksjonelle smil.

Hvordan planlegger du og designer behandlingen din?

Prosessen starter med en konsultasjon der vi diskuterer dine behov og krav med en datastyrt fotografisk vurdering for å hjelpe deg med å forstå de ulike mulighetene og behandlingsvalgene. Vi ønsker å skade dine egne tenner minst mulig og utfører minimal invasiv behandling på de tenner hvor dette er mulig.

Avhengig av dine behov kan vi tilpasse og skreddersy individuelle behandlingsplaner for å passe dine behov og ditt budsjett. Du kan velge enkle prosedyrer til mer komplekse involverte behandlingsplaner for å produsere ditt vakre nye smil. Vårt mål er å svare på dine spørsmål og gi deg fordeler og ulemper med de ulike behandlingene.

Vi kan også gi deg en datastøttet smilanalyse og en håndlaget prøveforhåndsvisning, for å gi deg muligheten til å se smilet ditt før vi i det hele tatt berører tennene dine. Vi bruker også Bite Analysis-teknologi for å sikre et langvarig, behagelig og sunt sluttresultat.

Er du interessert i tannbehandling hos oss?

Bestill time / konsultasjon her

Fyll ut skjema så vil en av våre medarbeidere kontakte deg for å sette deg opp din time!

FAQ

Spørsmål og svar om tannkjøttbetennelse.

ABC – Behanding passer til de som vil fikse tennene sine eller få et finere smil uten at det trengs for mange kompliserte behandinger. Under en konsultasjon forteller tannlegen deg om denne behandingen er anbefalt for deg. 

Det finnes mange alternativer til denn behandingen. For eksempel, hvis du har rette tenner som ser geometrisk fine ut, så trenger du kanskje ikke tannregulering eller edge bonding. Da kan bare tannbleking være noe for deg. Nesten alle behandingene innen ABC kan gjøres frittstående.

Andre kan ha for kompliserte problemer som ABC – Behandling ikke kan fikse. I dette tilfellet, vil tannlege komme med en eller flere alternativer. Dette kan være mer invasive behandinger, som langvarig tannregulering eller påsetting av krone. 

Utvalgte artikler

TMD/Kjeveledd

TMD/Kjeveledd

TMD / Kjeveledd Det temporomandibulære (tem-puh-roe-man-DIB-u-lur) leddet (TMJ) fungerer som et glidende hengsel, og kobler kjevebenet til skallen. Du har ett ledd på hver side av kjeven. TMJ-lidelser – en type temporomandibulær

Les mer»
Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise