Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

5 grunner til å velge tannkrone

En tannkrone kan være løsningen du leter etter for å gjenopprette både funksjon og estetikk i ditt smil. Enten du sliter med en skadet, svekket, eller estetisk misfornøyd tann, tilbyr tannkroner en effektiv og holdbar løsning.

I denne artikkelen vil vi utforske fem overbevisende grunner til å vurdere tannkroner som en del av din tannpleie. Fra å forbedre tannens styrke og funksjon til å oppnå et strålende og naturlig utseende, belyser vi hvordan tannkroner kan transformere ditt smil og booste din selvtillit.

Å forstå fordelene med tannkroner er relevant for alle som ønsker å ta et informert valg om sin orale helse og utseende.

Forsterker tannens struktur: En robust løsning

En av de fremste fordelene med tannkroner er deres evne til å styrke og beskytte skadede eller svekkede tenner. Ved å omslutte hele den synlige delen av tannen, fungerer en tannkrone som et beskyttende skjold for den underliggende tannen. Dette er spesielt nyttig for tenner som har blitt svekket av karies, tannråte eller store fyllinger.

Tannkroner er også en robust løsning for å forhindre ytterligere skader på tennene. De kan bidra til å beskytte mot sprekkdannelse og bryte, samt redusere risikoen for tannskader ved tygging eller slag. Ved å styrke den naturlige tannstrukturen bidrar tannkroner til å bevare dine egne tenner i lengre tid og unngå behovet for mer omfattende tannbehandling i fremtiden.

Utover å styrke og beskytte individuelle tenner, kan tannkroner også bidra til å forbedre den generelle strukturen og stabiliteten i munnen. Dette er spesielt relevant for pasienter med flere manglende tenner eller tannløsning, da tannkroner kan brukes som en del av broer eller tannimplantater for å fylle tomrom og gi støtte til de gjenværende tennene.

Maksimerer varigheten på dine naturlige tenner

Når det gjelder oral helse, er forebyggende tiltak alltid å foretrekke. En tannkrone kan bidra til å maksimere varigheten på dine naturlige tenner ved å beskytte dem mot ytterligere skader eller forfall.

Dette skyldes at en tannkrone fungerer som et beskyttende skjold for den underliggende tannen, og reduserer risikoen for karies eller annen tannråte. Ved å opprettholde en sunn og sterk tannstruktur kan du unngå behovet for mer omfattende behandling, som rotfylling eller tannutskiftninger.

I tillegg kan tannkroner være en langsiktig løsning for å bevare dine naturlige tenner. De er laget av holdbare materialer som keramikk eller metall, noe som gjør dem motstandsdyktige mot slitasje og varig i mange år.

Hindrer fremtidige tannproblemer

Som nevnt tidligere, kan en tannkrone bidra til å beskytte og forsterke en svekket tann. Dette er spesielt viktig for tenner som har blitt behandlet med store fyllinger eller rotfyllinger, da de ofte blir mer utsatt for skader og forfall.

I tillegg kan tannkroner også hindre fremtidige tannproblemer ved å eliminere potensielle områder for bakterievekst. En dårlig tilpasset fylling eller en ødelagt tann kan føre til ansamling av bakterier, noe som kan føre til karies eller tanninfeksjoner. Ved å dekke over disse områdene med en tannkrone, kan du redusere risikoen for fremtidige tannproblemer og opprettholde god oral helse.

Til slutt kan tannkroner også bidra til å forbedre bittet ditt ved å rette opp tannfeil eller uregelmessigheter. Dette kan være spesielt relevant for pasienter med over- eller underbitt, og kan hjelpe til med å forhindre problemer som tyggemuskel ubehag og slitasje på tennene.

Naturlig utseende: Smil med selvtillit

Ved bruk av en tannrkone kan tannens styrke og utseende bli gjennopprettet


I tillegg til de praktiske fordelene ved tannkroner, kan de også gi et naturlig og vakkert utseende for ditt smil. Tannkroner er laget av materialer som ligner på tannemalje, noe som gjør dem nesten usynlige og gir et naturlig utseende.

Dette gjør tannkroner til en ideell løsning for estetiske bekymringer, som misfargede tenner eller ujevne tannformer. Ved å dekke over disse problemområdene kan du oppnå et strålende smil og gjenopprette din selvtillit.

I tillegg kan tannkroner også brukes som en del av en smile-makeover, der de kombineres med andre kosmetiske behandlinger for å skape et perfekt smil. Enten du ønsker å rette opp misfargede, skjeve eller manglende tenner, kan tannkroner være en avgjørende del av å få et smil du alltid har drømt om.

Tilpasset farge og form for harmoni og symmetri

En annen fordel med tannkroner er at de kan tilpasses både i farge og form for å passe til dine naturlige tenner. Dette gjør det mulig for tannlegen å skape et smil som passer sømløst inn med din eksisterende tannstruktur, og skape en følelse av harmoni og symmetri.

Tannkroner kan også brukes for å korrigere mindre feil i tennenes form eller størrelse. Ved hjelp av moderne teknologi som digital scanning og 3D-design, kan tannlegen skape en individuelt tilpasset tannkrone som passer perfekt inn med resten av din tannrekke.

Dette gjør det mulig å oppnå et naturlig og balansert smil, samtidig som det forbedrer estetikken og funksjonaliteten i munnen. Med en skreddersydd tannkrone kan du være sikker på at du vil få et smil som er både vakkert og funksjonelt.

Langvarig beskyttelse: Invester i ditt smil

Tannkroner er ikke bare en midlertidig løsning, men kan være en investering i ditt smil og din orale helse på lang sikt. Ved å beskytte dine naturlige tenner mot ytterligere skader eller forfall, kan tannkroner bidra til å forlenge levetiden og funksjonaliteten til dine tenner.

Dette kan også føre til besparelser på lang sikt, da du slipper å betale for mer omfattende behandlinger som rotfylling eller tannutskiftninger. I tillegg kan et godt vedlikeholdt smil også føre til en bedre generell oral helse, som kan påvirke din totale helse positivt.

Så hvis du vurderer å få tannkroner, husk at det ikke bare er en kosmetisk behandling, men en investering i ditt smil og din orale helse på lang sikt. Ved å ta vare på dine tenner, kan du fortsette å smiler med selvtillit og opprettholde god munnhygiene for mange år fremover. Endringene i språk og plassering av innholdet belyser hvor viktig tannkroner er, uansett hvor du befinner deg i verden.

Skjold mot slitasje og skader: Beskytt dine tenner

En av de største fordelene med tannkroner er deres evne til å beskytte dine naturlige tenner mot slitasje og skader. Tannkrone fungerer som et skjold som dekker over en svekket tann, og beskytter den mot eksterne påvirkninger som tyggekraft og syre fra mat og drikke.

Dette er spesielt viktig for pasienter med tendens til å male tenner eller ha et ujevnt bitt, da det kan føre til overdreven slitasje på tennene. Med en tannkrone som beskytter de skadede områdene, kan du unngå ytterligere skader og bevare dine naturlige tenner lengre.

Så hvis du ønsker å beskytte dine tenner mot slitasje og skader, kan tannkroner være den ideelle løsningen for deg. Snakk med din tannlege i dag for å finne ut om tannkroner kan hjelpe deg med å oppnå et sunt og vakkert smil.

En livstidsinvestering i din helse

Forskjellige tannkroner


Tannkroner er ikke bare en investering i ditt smil og orale helse, men også i din generelle helse. Med tennene som en viktig del av fordøyelsessystemet vårt, kan skadede eller manglende tenner føre til problemer med tygging og fordøyelse.

Ved å beskytte dine naturlige tenner og gjenopprette funksjonaliteten, kan tannkroner bidra til å opprettholde en sunn fordøyelsesprosess. I tillegg kan et godt vedlikeholdt smil også føre til bedre selvtillit og økt velvære, noe som kan påvirke din fysiske og mentale helse positivt.

Så ikke undervurder verdien av å investere i ditt smil med tannkroner. Det kan være en livstidsinvestering i både ditt utseende og din generelle helse.

Rask og effektiv behandling: Få resultater raskt

Med moderne tannbehandlingsteknikker er det mulig å oppnå rask og effektiv behandling for å erstatte skadede eller manglende tenner.

En kunstig krone tann tilbyr en løsning med god holdbarhet og estetikk, spesielt for de fleste rotfylte tenner som trenger ekstra beskyttelse. Disse kronene, laget av nye og forbedrede keramiske materialer med forbedret styrke og estetiske egenskaper, klemmer rundt tannen og beskytter den mot ytterligere skade. Med porselen på utsiden og en sterk indre kjerne, ofte av metall for ekstra styrke, kan en kunstig tannkrone se ut og føles som en naturlig tann.

De forbedrede keramiske materialene sikrer at den nye kronen ikke bare har lang levetid, men også minimerer risikoen for ising i tennene eller hull i tennene.

Behandlingsprosessen er effektiv, og i mange tilfeller kan pasienter få sin nye krone mens de venter, takket være avansert teknologi som tillater rask fremstilling. Dette sikrer at pasienter kan returnere til sitt daglige liv med fornyet selvtillit og komfort på kort tid.

Minimal ventetid for et nytt smil

En av de største fordelene med tannkroner er den minimale ventetiden for å få et nytt smil. I motsetning til andre kosmetiske behandlinger som kan ta måneder eller til og med år, kan du få en fullstendig forvandling av ditt smil på relativt kort tid med tannkroner.

Etter at dine nye tannkroner er plassert, vil du raskt kunne se og føle forbedringen i estetikk og funksjonalitet i munnen din. Dette kan bidra til å øke din selvtillit og gi deg et mer positivt syn på ditt smil og din oral helse.

Så hvis du ønsker å få et nytt smil uten å måtte vente lenge, kan tannkroner være den ideelle løsningen for deg. Snakk med din tannlege i dag for å finne ut om tannkroner kan hjelpe deg med å få et nytt smil på minimal tid.

Forbedret tyggefunksjon: Nyt maten uten bekymringer

Å ha en svekket tann eller manglende tenner kan gjøre det vanskelig å tygge maten ordentlig og nyte måltider uten bekymringer. Dette kan føre til problemer med fordøyelsen og begrense ditt kosthold.

Med tannkroner kan du gjenopprette funksjonaliteten til tennene dine og nyte maten uten å måtte bekymre deg for ubehag eller smerte. Tannkroner ser ikke bare ut som naturlige tenner, men fungerer også på samme måte, slik at du kan spise og tygge som vanlig.

Så hvis du ønsker å forbedre din tyggefunksjon og føle deg mer komfortabel når du spiser, kan tannkroner være den ideelle løsningen for deg. Snakk med din tannlege i dag for å finne ut hvordan tannkroner kan hjelpe deg med å nyte maten igjen uten bekymringer.

Gjenopprettet styrke og funksjonalitet i munnen

Tannkroner kan ikke bare forbedre ditt smil, men også gjenopprette styrken og funksjonaliteten til tennene dine. Med en holdbar krone som beskytter en svekket eller skadet tann, kan du unngå ytterligere skader og bevare dine naturlige tenner lengre.

Tannlege setter på en tannkrone


Ved å opprettholde en sunn og funksjonell munn, kan du også redusere risikoen for andre orale problemer som tannråte og infeksjoner. Dette gjør tannkroner til en investering i både ditt smil og din generelle munnhelse.

Så hvis du ønsker å forbedre styrken og funksjonaliteten i munnen din, kan tannkroner være den ideelle løsningen. Snakk med din tannlege i dag for å finne ut mer om hvordan tannkroner kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn og funksjonell munn.

Spørsmål og svar

Hva er en Tannkrone og hvorfor trengs det?

En tannkrone er en type tannrestaurering som dekker hele eller deler av en tann for å gjenopprette dens form, størrelse, styrke, og forbedre utseendet. Den trengs når en tann er betydelig skadet eller svekket, for eksempel etter en stor fylling, rotfylling, eller hvis det er betydelig tannråte.

Hvor lang tid tar det å få en tannkrone?

Prosessen med å få en tannkrone tar vanligvis to til tre besøk hos tannlegen over noen uker. Første besøk innebærer forberedelse av tannen, avtrykk for kronen, og plassering av en midlertidig krone. Den endelige kronen blir vanligvis satt på plass under det andre eller tredje besøket.

Er prosessen med å få en tannkrone smertefull?

Prosessen med å få en tannkrone involverer vanligvis lokalbedøvelse, så du bør ikke føle smerte under behandlingen. Det kan være noe ubehag eller følsomhet umiddelbart etter prosedyren, spesielt etter at lokalbedøvelsen avtar, men dette er vanligvis midlertidig.

Hvordan tar jeg vare på min tannkrone?

For å ta vare på din tannkrone, bør du følge god munnhygiene praksis, inkludert børsting to ganger daglig, bruk av tanntråd daglig, og regelmessige tannlegebesøk for rens og kontroll. Unngå også å tygge harde matvarer eller gjenstander som kan skade kronen.

Hvor lenge kan en tannkrone vare?

Med riktig pleie og vedlikehold kan en tannkrone vare i 5 til 15 år, og i noen tilfeller enda lengre. Lengden på tid en krone varer kan variere avhengig av materialet den er laget av, plasseringen i munnen, og dine munnhygienevaner.

Er du interessert i tannkronebehandling?

Bestill en gratis konsultasjon hos oss i dag, så hjelper vi deg med få finne ut om dette er riktig behandling for deg, samt behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Utvalgte artikler

Veneers

Veneers

Skalfasetter / Veneers En behanding for deg som vil ha finere tenner og smil. Veneers er en populær kosmetisk tannbehandling som kan forbedre utseendet på tennene dine. De er tynne

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise