Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Rabattordning for 21-24 åringer i Oslo – Få 75% rabatt

Visste du at det finnes en rabattordning for 21-24 åringer i Oslo hvor du kun betaler 25% av fastsatte takster? Se hvikle behandlinger det gjelder og ta nytte.

Unge voksne mellom 21 og 24 år står overfor unike utfordringer og muligheter når det gjelder tannhelse. I denne aldersgruppen endrer livsstil, kosthold, og prioriteringer seg ofte, noe som kan påvirke tannhelsen betydelig.

Denne artikkelen vil utforske hvilken rabattordning for 21-24 åringer som er tilgjengelig, spesielt gjennom den offentlige tannhelsetjenesten, og hvordan tilbudet kan bidra til å opprettholde et sunt smil.

Hva tilbyr offentlige tannhelsetjenesten i Oslo når det gjelder rabattordning for 21-24 åringer?

Bilde av ung voksen som får tannbehandling i en offentlig tannklinikk i Oslo, hvor han får tilbud gjennom rabattordning for 21-24

Unge voksne i aldersgruppen 21-24 år kan få rabatterte priser på tannbehandling, enten de velger å gå til en offentlig eller privat tannlege.

Tannhelsetilbudet inkluderer forebyggende behandlinger som undersøkelse, rensing og fyllinger, samt mer omfattende behandlinger som rotfyllinger, proteser og kirurgiske inngrep. De må være nødvendlige.

Som unge voksne kan det være utfordrende å ha råd til dyre tannbehandlinger, men gjennom den offentlige tjenesten kan man få nødvendige behandlinger til en rimelig pris.

I tillegg tilbyr den offentlige tannhelsetjenesten, samt den private, også veiledning og rådgivning om oral helse, noe som er spesielt viktig for unge voksne i denne alderen som kanskje ikke har like mye kunnskap eller erfaring om tannhelse som eldre voksne.

Hvor mye rabatt kan jeg få?

Hvis du er i aldersgruppen, betaler du kun 25 % av de takstene som er fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet for de samme behandlingene. Dette betyr at de får en rabatt på 75%.

Fordelene med å benytte seg av tilbudene

En person smiler fornøyd etter å ha mottatt et spesialtilbud på tannpleie, mens de ser på sine lyse, sunne tenner i et speil.

Det er mange fordeler med å benytte seg av rabattordningen for 21-24 åringer. For det første kan disse tilbudene bidra til å opprettholde et sunt smil og forebygge alvorlige tannproblemer på lang sikt.

I tillegg kan disse behandlingene hjelpe unge med å ta bedre vare på sin generelle helse. Dårlig tannhelse har blitt knyttet til en rekke andre helseproblemer som hjertesykdom, diabetes og til og med mental helse. Ved å sørge for god tannhelse i ung voksen alder, kan man redusere risikoen for disse problemene senere i livet. Hvis man utsetter behandling, kan man få helseproblemer senere i livet.

Benytte seg av de offentlige tilbudene kan også bidra til å redusere økonomisk stress og bekymringer for unge voksne som kanskje ikke har like mye penger til rådighet som de som er eldre. Dette gir en trygghetsfølelse og gjør det mulig for unge voksne å prioritere tannhelsen sin uten å bekymre seg for høye kostnader.

Hvordan benytte deg av rabatten:

For å benytte seg av denne rabatten, må man finne en privat tannlege eller tannpleier som har avtale med Oslo kommune om denne ordningen. Informasjon om hvilke tannleger som er med i ordningen, kan fås ved å kontakte Tannhelsetjenesten i Oslo eller se på Oslo kommunes nettsider.

Det er også viktig å huske at forebyggende tiltak som regelmessige undersøkelser og rensing kan bidra til å redusere behovet for mer omfattende behandlinger senere. Derfor er det viktig å opprettholde god oral hygiene og følge de anbefalte rutinene for tannhelse.

Til slutt er det verdt å nevne at selv om man ikke har rettigheter i den offentlige tannhelsetjenesten, finnes det ulike rabattordninger som kan hjelpe unge voksne med å få råd til nødvendige tannbehandlinger, som for eksempel studentrabatt. Det er viktig å undersøke og være klar over alle mulighetene for å sikre god tannhelse i denne kritiske aldersgruppen.

Viktige ting å vurdere når du velger tannbehandling

Moderne tannklinikk hvor pasient konsulterer med tannlege om valg av tannbehandling, ser engasjert og tenksom ut

Når man velger tannbehandling, er det viktig å tenke på kvaliteten og erfaringen til tannhelsetjenesten du velger. Det kan være fristende å søke etter de billigste alternativene, men dette kan noen ganger gå på bekostning av kvalitet.

Det er også viktig å kommunisere tydelig med tannlegen din om dine ønsker og behov når det gjelder behandlingen. Dette vil sikre at du får den beste behandlingen for dine individuelle behov og prioriteringer.

I tillegg bør man vurdere tannhelse som en langsiktig investering. Å opprettholde god tannhelse i ung voksen alder vil ikke bare spare deg for fremtidige problemer og kostnader, men det vil også bidra til å øke livskvaliteten din nå og i fremtiden. Derfor bør man velge behandling med omtanke og ta ansvar for sin egen tannhelse.

Kan jeg få gratis tannbehandling?

I Norge er det flere grupper som kan få gratis tannbehandling gjennom den offentlige tannhelsetjenesten. Her er en oversikt over hvilke grupper som har rett til dette:

   • Personer som er 0-18 år: Barn og ungdom får gratis tannbehandling hos den offentlige tannhelsetjenesten frem til de fyller 18 år. Dette inkluderer regelmessige undersøkelser, forebyggende behandling, fyllinger, tannregulering (ved behov), og annen nødvendig tannbehandling.

   • Enkelte grupper med spesielle behov får gratis tannbehandling, inkludert:

      • Personer med psykisk utviklingshemming: Har rett til gratis tannbehandling hele livet.

      • Personer med alvorlige og langvarige psykiske lidelser: Har rett til gratis tannbehandling.

      • Personer med rusmiddelavhengighet: Under rehabilitering eller annen oppfølging, har rett til gratis tannbehandling.

      • Eldre, langtidssyke og uføre i institusjon eller hjemmesykepleie: Har rett til gratis tannbehandling.

    • Personer med spesielle medisinske tilstander som krever tannbehandling kan få gratis eller subsidiert behandling gjennom HELFO. Eksempler inkluderer:

       • Kreftbehandling som påvirker munn og tenner.

       • Sjeldne medisinske tilstander.

       • Medfødte tann- og kjevesykdommer.

     • Flykninger og asylsøkere: under statlig mottaksordning har de rett til nødvendig akutt tannbehandling.

     • Økonomisk vanskeligstilte: Noen fylkeskommuner har ordninger som gir gratis tannbehandling eller økonomisk støtte til tannbehandling for personer med lav inntekt eller andre økonomiske vanskeligheter. Dette varierer fra fylke til fylke.

    Slik finner du mer informasjon:

      • Oslo kommunes nettsider: Besøk nettsidene til Oslo kommune for oppdatert informasjon om hvilke tannleger som deltar i ordningen og hvordan du kan benytte deg av rabatten.

      • Kontakt tannhelsetjenesten: Ta kontakt med Tannhelsetjenesten i Oslo for veiledning og informasjon om ordningen.

     Spørsmål og svar

       • Hva er aldersgrensen for denne rabaterte tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten i Oslo?
        I Oslo er denne tannbehandling ordningen tilgjengelig for personer opptil 24 år som en del av offentlige tannhelsetjenester, for å sikre at unge voksne har tilgang til nødvendig tannpleie.

       • Hvordan kan jeg sjekke om jeg kvalifiserer for disse tannbehandlingstilbudene?
        For å finne ut om du kvalifiserer, kan du kontakte din lokale offentlige tannhelsetjeneste eller besøke deres nettside for mer informasjon om kvalifikasjoner og hvordan du registrerer deg.

       • Er kosmetisk tannbehandling inkludert i tilbudene for unge voksne?
        Nei, kosmetiske tannbehandlinger er ikke inkludert.

       • Hva skjer med min tannbehandlingstilgang når jeg fyller 25 år?
        Når du fyller 25 år, vil du vanligvis ikke lenger være kvalifisert for de samme tilbudene. Det kan være lurt å diskutere alternativer for fortsatt tannbehandling med din tannlege før du når denne alderen.

       • Hva bør jeg gjøre hvis jeg har tannproblemer og ikke lenger er under 24?
        Hvis du er over aldersgrensen for tilbudene og har tannproblemer, kan du se etter andre subsidier eller tannlege eller tannpleier programmer for voksne som kan tilby rimelig tannbehandling, eller vurdere privat tannforsikring.

       • Hvordan kan jeg best utnytte tannbehandlingstilbudene mens jeg fortsatt er kvalifisert?
        For å maksimere fordelene, gå regelmessig til tannlegen for forebyggende kontroller og behandlinger og følg rådene fra din tannlege om hjemmemunnhygiene.

       • Kan jeg velge hvilken tannlege jeg går til under disse tilbudene?
        I mange tilfeller vil du kunne velge blant flere godkjente tannleger som er del av den offentlige tannhelsetjenesten. Det kan imidlertid være geografiske eller tjenestespesifikke begrensninger.

      Vi samarbeider med helse og omsorgsdepartementet

      Som en del av Oslo’s tannlegesentre, tilbyr vi redusert pris på behandlinger som er nødvendlig. Kom innom eller bestill time, så fikser vi rabatt etter offentlige takster. Husk at kosmetisk tannbehandling ikke dekkes. Bestill her.Rabattordning for 21-24

      Komplett tannundersøkelse

      En undersøkelse inkluderer:

      • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
      • 2 røntgenbilder
      • Enkel rens
      • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

      Nå kun Kr. 990,- 

      Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

      Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

      Mer å lese

      Sjekk ut artikler fra vår blogg

      Ingen flere innlegg å vise