Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Narkose og sedasjon kan hjelpe pasienter med tannlegeskrekk – Narkose tannlege

Tannlegeskrekk er en utbredt utfordring som kan hindre mange mennesker i å oppsøke nødvendig tannbehandling. For de som lider av intens angst i tannlegestolen, kan narkose og sedasjon være avgjørende elementer for å gjøre tannlegebesøket mer overkommelig...

Narkose tannlege - Narkose og sedasjon

Tannlegeskrekk er en utbredt utfordring som kan hindre mange mennesker i å oppsøke nødvendig tannbehandling.

For de som lider av intens angst i tannlegestolen, kan narkose og sedasjon være avgjørende elementer for å gjøre tannlegebesøket mer overkommelig.

Disse medisinske tilnærmingene gir en trygg og avslappet opplevelse, og har vist seg å være effektive for pasienter som ellers ville unngått dentalbehandling på grunn av frykt.

Utforskingen av narkose og sedasjon som et terapeutisk verktøy innen tannpleie har åpnet døren for en mer skånsom tilnærming til pasientbehandling, og gir håp om å bryte ned barrierene som tannlegeskrekk skaper.

Hva er narkose og sedasjon?

Narkose er en medisinsk tilstand av bevisstløshet oppnådd gjennom administrasjon av spesifikke medikamenter.

Under narkose opplever en person en reversibel tap av bevissthet, følelse og reaksjon på smerte. Dette brukes ofte under medisinske prosedyrer for å sikre at pasienten ikke opplever ubehag eller smerte, og det varierer i intensitet avhengig av formålet med bruken.

 

Tannbehandling under narkose

Narkosemetoder varierer fra lokalbedøvelse til lett sedasjon (bedøvelse i våken tilstand) til generell anestesi (full narkose), tilpasset individuelle behov og behandlingskompleksitet.

Ved å fremkalle en tilstand av avslapning og/eller bevisstløshet, tillater det tannleger å utføre behandlinger mer effektivt samtidig som pasientens komfort og velvære prioriteres.

Selv om narkose ved tannbehandling ikke er nødvendig for alle, gir det en viktig støtte for dem som ellers ville unngå tannlegebesøk på grunn av angst, og baner vei for en mer tilgjengelig og pasientvennlig tannpleie.

Lokalbedøvelse

Lokalbedøvelse hos tannlegen er en vanlig praksis for å sikre smertefrihet under tannprosedyrer. Den administreres vanligvis ved injeksjon i området som skal behandles, og blokkerer midlertidig smertesignaler fra nerver.

Denne formen for bedøvelse tillater tannleger å utføre behandlinger effektivt mens pasienten opplever minimal ubehag.

Selv om lokalbedøvelse er standard i tannpleie, tilpasses doseringen individuelt for å sikre optimal komfort og effektivitet for hver pasient.

Loalbedøvelse

 


Sedasjon

Sedasjon hos tannlegen er en effektiv tilnærming for å lindre angst og sikre en mer avslappet tannlegeopplevelse.

Enten det er gjennom muntlig administrasjon av beroligende medikamenter eller intravenøs sedasjon, reduserer denne tilnærmingen pasientens stressnivå og gir en følelse av ro.

Pasienten vil være i en våken tilstand, men ikke kunne føle mye smerte.

Sedasjon brukes ofte for pasienter med moderat til alvorlig tannlegeskrekk eller de som gjennomgår lengre og mer komplekse prosedyrer, og bidrar til å sikre at behandlingen utføres smidig og komfortabelt.

 

Sedasjon

 

Generell anestesi (full narkose)

Generell anestesi i tannbehandling innebærer at pasienten går inn i en fullstendig bevisstløs tilstand under en tannprosedyre.

Den administreres vanligvis ved hjelp av inhalasjon av anestesigasser eller intravenøs administrasjon av anestetika. Dette tillater tannlegen å utføre omfattende inngrep uten at man er bevisst eller føler smerte.

Generell anestesi brukes vanligvis i mer komplekse tilfeller eller for pasienter med spesielle medisinske behov, og sikrer en grundig og smertefri tannpleieopplevelse.

 

Generell anestesi

 


Hvilke personer kan ha nytte for tannbehandling i narkose?

Tannbehandling i narkose er en verdifull løsning for enkelte grupper av mennesker som opplever betydelig tannlegeskrekk eller har spesielle behov. Dette kan inkludere:

  • Personer med alvorlig tannlegeskrekk

  • Tidligere traumatiske tannlegeopplevelser

  • Personer med nevrologiske eller kognitive utfordringer som gjør det vanskelig å samarbeide under en vanlig tannbehandling

Narkose gir en tryggere og mindre stressende tannlegeopplevelse for disse pasientene, og muliggjør nødvendig tannomsorg som ellers kunne vært vanskelig å gjennomføre.

Med visse sykdommer eller tilstander kan man få HELFO refusjon

Personer som lider av visse sykdommer eller tilstander kan være kvalifisert for HELFO-refusjon av tannbehandling under narkose.

Dette gjelder spesielt for pasienter med omfattende medisinske behov, der tradisjonell tannbehandling kan være utfordrende eller uoppnåelig.

En lege eller psykolog kan attestere dine utfordringer, som alvorlig tannlegeskrekk. HELFO-refusjon gir økonomisk støtte for deler av kostnadden.

 

Hva koster narkosebehandling hos tannlegen?

Kostnadene for narkosebehandling hos tannlegen varierer avhengig av flere faktorer, inkludert geografisk plassering, type narkose som brukes, og omfanget av den nødvendige tannbehandlingen.

Ofte får pasienter som tannbehanding i narkose HELFO-refusjon.

Egenandel kan variere alt fra 4k – 10k, avhengig av hvilken prosedyre det dreier seg om og hvor lang tid det tar.

Det anbefales å konsultere med tannlegen eller tannlegekontoret for å få en nøyaktig oversikt over kostnadene basert på individuelle behov og omstendigheter.

Husk å ta med deg attester og erklæringer fra lege slik at du kan få mest riktig overslag.

 

Slik planlegger vi din behandling under narkose hos Oppsal Tannlegesenter i Oslo

Planlegging av behandling under narkose er en nøye tilrettelagt prosess for å sikre pasientens trygghet og velvære.

Konsultasjon

Under en konsultasjon vil tannlegen vurdere om narkosebehandling passer for deg.

Først gjennomgår tannlegen en grundig vurdering av pasientens medisinske historie, allergier og eventuelle risikofaktorer.

Deretter diskuteres behandlingsalternativer og narkosetyper med pasienten.

Plan

En tilpasset plan utarbeides for å sikre nødvendig tannpleie utføres effektivt og komfortabelt.

Pasientens helse og sikkerhet er høyeste prioritet gjennom hele planleggingsprosessen for behandling under narkose.

Legesjekk før anestesibehandling

En legesjekk før anestesibehandling er en kritisk forholdsregel for å sikre pasientens sikkerhet og optimal helse under medisinsk inngrep.

Gjennom en grundig evaluering vurderer legen pasientens generelle helsestatus, eventuelle underliggende tilstander, og medikamentbruk. Dette sikrer at man er egnet for anestesi og identifiserer potensielle risikofaktorer.

Denne nøye gjennomgangen gir trygghet for både pasient og behandlende lege og er avgjørende for en vellykket og sikker anestesibehandling.

Viktig informasjon for våre pasienter før tannbehandling i narkose

Under er viktig informasjon du burde vite før tannbehandlingen din under narkose.

Hvordan anestesert tannbehandling foregår:

Generell anestesi (full narkose), som gir smertefrihet og søvn, administreres av en anestesilege og en anestesisykepleier.

Innsovning:

Innsovningen skjer raskt, vanligvis innen 2-3 minutter etter at pasienten har lagt seg i stolen.

Pasienten opplever en behagelig drømmesøvn mens behandlingen gjennomføres, med både smertestillende (remifentanil) og sovemiddel (propofol) administrert intravenøst.

Oppvåkning:

Oppvåkningen skjer gradvis i løpet av ca. 15 minutter etter inngrepet, og normalt kan man forlate klinikken 1-2 timer etter behandlingen.

Kvalme er sjelden, men kuldefølelse og skjelvinger kan oppstå.

Lokalbedøvelse brukes i tillegg, og ved behov for smertelindring etter inngrepet får manresept.

Resten av dagen etter tannbehandling i narkose

Til tross for følelsen av å være klar etter inngrepet, er det viktig å unngå å kjøre bil de første 24 timene.

Kan jeg drikke eller spise før narkosen?

Før behandlingen er det fasteregler, inkludert ikke å innta fast føde 6 timer før inngrepet og ikke innta flytende væske de siste 2 timene.

Husk nøyaktige helseopplysninger

Nøyaktige helseopplysninger er avgjørende, spesielt for de med kroniske sykdommer eller tidligere komplikasjoner med narkose.

Vi på Oppsal Tannlegesenter i Oslo ønsker deg velkommen til en uforpliktende konsultasjon.

Bestill time/konsultasjon her

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

   

narkose og sedasjon

 narkose og sedasjon    

På overflaten kan det å skape hvite tenner, eller til og med helt nye tenner generelt, ikke virke som noe veldig komplisert. Likevel krever kosmetisk tannbehandling et godt øye, en grundig forståelse av dental anatomi, og beherskelse av dentale materialer. Utover det må tannlegen kunne kommunisere hans eller hennes visjon til en laboratorium tekniker, en sentral aktør i realiseringen ved make-over av ens smil.

Utvalgte artikler

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise