Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

7 veier til et strålende smil med invisalign

Oppdag 7 veier til et strålende smil med Invisalign - den diskrete og komfortable måten å korrigere tannstillinger på for et perfekt smil!

Invisalign er en moderne og nesten usynlig måte å korrigere tannstillinger på, uten de tradisjonelle bøylene og strengene som mange forbinder med tannregulering. Denne metoden tilbyr en diskret og komfortabel løsning for å oppnå et perfekt smil.

Fra forbedret munnhygiene til skreddersydde behandlingsplaner, vil du lære hvordan denne typen tanntregulering kan transformere smilet ditt og øke din selvtillit. Bli med oss for å oppdage fordelene med denne revolusjonerende ortodontiske behandlingen.

7 veier til et strålende smil

 1. Skreddersydde behandlingsplaner:
  Invisalign tilbyr individuelt tilpassede behandlingsplaner basert på 3D-skanning av dine tenner, noe som sikrer maksimal effektivitet og komfort.

 2. Komfort og estetikk:
  De nesten usynlige skinnene er både komfortable å bruke og estetisk tiltalende, noe som gjør det enkelt å smile med selvtillit under behandlingen.

 3. Forbedret munnhygiene:
  Plastskinnene er avtagbare, noe som gjør det enklere å opprettholde god munnhygiene gjennom daglig tannpuss og bruk av tanntråd.

 4. Ingen matrestriksjoner:
  I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer, medfører ikke reguleringen restriksjoner på hva du kan spise eller drikke.

 5. Færre besøk hos tannlegen:
  Behandlingen krever færre kontrollbesøk, da skinnene byttes hjemme etter angitt tidsplan.

 6. Forutsigbare resultater:
  Avansert 3D-bildebehandlingsteknologi lar deg se forventede resultater før behandlingen starter, slik at du kan føle deg trygg på valget ditt.

 7. Behandling for et bredt spekter av tilfeller:
  Det er effektivt for en rekke tannstillingsproblemer, fra enkle justeringer til mer komplekse tilfeller.


Hvordan invisalign fungerer

Det er en innovativ løsning for å korrigere tannstillinger som har revolusjonert ortodontisk behandling. Denne metoden bruker nesten usynlige skinner til å flytte tennene gradvis, uten behov for tradisjonelle bøyler og wire som kan være ubehagelige og estetisk uattraktive.

Takket være avansert 3D-skanningsteknologi kan hver pasient få skreddersydde behandlingsplaner for å oppnå et perfekt smil. I tillegg til å være diskret og komfortabel, har behandlingen også fordeler som bedre munnhygiene og færre tannlegebesøk. Dette gjør det til et populært valg blant både voksne og tenåringer som ønsker å forbedre sitt smil.

Fordelene med invisalign sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer

Invisalign har mange fordeler i forhold til tradisjonelle tannreguleringer. Den største fordelen er kanskje den estetiske appell, siden skinnene er nesten usynlige og ikke påvirker utseendet ditt som tradisjonelle bøyler og wire kan gjøre.

I tillegg til å være mer diskret, er det også mer komfortabelt å bruke. De glatte plastskinnene skaper ikke gnagsår i munnen og kan enkelt fjernes for spising og tannpuss.

Den avtagbare naturen til den usylige reguleringen gjør det også enklere å opprettholde god munnhygiene. Du trenger ikke å bekymre deg for mat som setter seg fast i bøyler og stenger, og det er enklere å pusse tennene og bruke tanntråd.

Det er også færre besøk hos tannlegen sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer, noe som gjør behandlingen mer praktisk for en travel livsstil.

Skreddersydde behandlingsplaner

En av de største fordelene med usynlig tannreguerling er at det tilbyr individuelt tilpassede behandlingsplaner. Dette betyr at hver pasient får en unik plan basert på sine spesifikke behov og tannstillinger.

Behandlingen starter vanligvis med en 3D-skanning av dine tenner, som brukes til å lage et detaljert bilde av munnen din og tannstillinger. Dette bildet blir deretter brukt til å designe skinnene som vil flytte tennene dine gradvis.

Fordi behandlingsplanen er skreddersydd for deg, kan du forvente mer nøyaktige og effektive resultater. Du vil også kunne se en simulering av det forventede resultatet før behandlingen starter, slik at du kan føle deg trygg på valget ditt.

Slik fungerer 3D-scanning og planlegging

Invisalign aligner


3D-skanning og planlegging er en viktig del av prosessen. Først må du besøke en kvalifisert tannlege eller ortodontist som vil bruke en spesiell skanner for å ta bilder av munnen din og tannstillinger.

Disse bildene blir deretter brukt til å lage en 3D-modell av dine tenner, som kan manipuleres for å demonstrere hvordan tennene vil flytte seg gjennom behandlingen. Dette lar deg se det forventede resultatet på forhånd og hjelper til med å justere behandlingsplanen hvis nødvendig.

Tilpasning av behandlingen til individuelle behov

Invisalign er designet for å behandle et bredt spekter av tannstillingsproblemer, fra enkle justeringer til mer komplekse tilfeller. Dette gjør det til et populært valg blant pasienter som ønsker et effektivt og skreddersydd alternativ til tradisjonelle tannreguleringer.

Avhengig av dine individuelle behov, kan behandlingsplanen inkludere en rekke skinner som gradvis flytter tennene i ønsket posisjon. Disse skinnene er også utformet for å korrigere bittproblemer som overbitt, underbitt eller kryssbitt.

En erfaren tannlege eller ortodontist vil kunne vurdere dine tannstillinger og anbefale den beste behandlingsplanen for å oppnå et perfekt smil. Det er viktig å følge planen nøye og bruke skinnene som anbefalt for å oppnå de beste resultatene.

Livsstil og komfor

Som nevnt tidligere, er skinnene nesten usynlig og kan enkelt fjernes for spising og tannpuss. Dette gjør det enklere å opprettholde en god munnhygiene, noe som er viktig for å unngå tannproblemer.

I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for matrestene som kan sette seg fast i tradisjonelle tannreguleringer. Dette gjør det også mer praktisk for personer med en aktiv livsstil eller som spiller sport.

Du kan fortsatt nyte favorittmaten din og delta i fritidsaktiviteter uten å bekymre deg for bøyler som kan skade munnen. Dette gjør det til et populært valg for mennesker i alle aldre som ønsker å rette tennene sine på en mer behagelig og praktisk måte. En strålende smile er ikke lenger bare drømmen – med Invisalign kan du oppnå det på en diskret, komfortabel og tilpasset måte.

Tips for å tilpasse seg livet med usynlig tannregulering

Selv om det er enkel å bruke og tilpasse seg, kan det ta litt tid å bli vant til å ha skinnene i munnen. En vanlig bekymring er at de kan forårsake en lett lisp eller taleendringer i begynnelsen.

For å minimere denne effekten, kan du øve på å snakke høyt mens du har skinnene på og gradvis venne deg til dem. Det kan også være lurt å unngå mat som er vanskelig å tygge i begynnelsen, og heller velge mykere alternativer.

Husk også at å følge behandlingsplanen nøye og bruke skinnene som anbefalt er viktig for å oppnå ønskede resultater. Ikke vær redd for å ta opp eventuelle bekymringer eller spørsmål med din tannlege eller ortodontist underveis i behandlingen. Med disse tipsene og litt tålmodighet, vil du snart bli vant til å ha den på og nyte de mange fordelene det har å tilby.

Vedlikehold og munnhygiene

For å sikre best mulig resultat av behandlingen, er det viktig å opprettholde god munnhygiene og ta vare på skinnene.

Det anbefales å pusse tennene etter hvert måltid eller snack før du setter inn skinnene igjen. Du bør også pusse skinnene daglig med en myk tannbørste og mild såpe eller rensemidler for å fjerne bakterier og plakk.

Det er også viktig å følge de spesifikke instruksjonene fra din tannlege eller ortodontist for å ta vare på skinnene og unngå å skade dem. Hvis du merker noen feil eller problemer med skinnene, bør du kontakte din tannlege umiddelbart.

Rengjøring av skinnene

For å holde skinnene rene og fri for bakterier, er det viktig å pusse dem daglig med en myk tannbørste. Det anbefales også å skylle skinnene etter rengjøring for å fjerne eventuelle rester av rensemidlet.

Unngå å bruke tannkrem da dette kan være for grovt for de delikate skinnene og kan føre til riper og skade på overflaten.

Det er også viktig å unngå varme temperaturer eller ekstreme værforhold som kan deformere dem. Hold dem alltid i sitt oppbevaringsfutteral når de ikke er i bruk for å holde dem trygge og beskyttet.

Ved å følge disse enkle rengjøringstipsene, vil du kunne opprettholde god munnhygiene og sørge for at dine skinner er i god stand gjennom hele behandlingsperioden.

Viktigheten av god munnhygiene under behandlingen

Ta vare på tennene dine, også under behandling med invisalign


God munnhygiene er viktig for alle, men spesielt under behandling med tannregulering. Skinnene er laget av et gjennomsiktig og delikat materiale som kan samle opp plakk og bakterier hvis de ikke rengjøres ordentlig.

Dårlig munnhygiene kan føre til tannproblemer som karies og tannkjøttsykdom, noe som kan forsinke behandlingen og påvirke resultatene.

Det er derfor viktig å opprettholde en god rutine for munnhygiene under behandlingen. Dette inkluderer regelmessig tannpuss, bruk av munnskyll og tråd for å fjerne matrester og bakterier mellom tennene, samt rengjøring av skinnene som nevnt tidligere.

Å se resultater

Mange pasienter ser resultater allerede etter noen få måneder med denne type behandling, men det kan variere fra person til person. Det er viktig å følge de spesifikke instruksjonene fra din tannlege eller ortodontist for å sikre at behandlingen går ønsket resultat som planlagt og du oppnår ønskede resultater.

Husk også å ha tålmodighet og være konsekvent med å bruke skinnene som anbefalt. Dette vil sikre at de retter tennene på en effektiv måte og gir deg et varig resultat.

Forventede resultater og behandlingstid

Behandlingstiden varierer fra person til person og avhenger av alvorlighetsgraden av tannfeilene som skal korrigeres. Vanligvis tar en full behandling mellom 12-18 måneder, men mindre tilfeller kan se resultater på så lite som 6 måneder.

Det er også viktig å merke seg at behandlingstiden kan påvirkes av hvor godt du følger instruksjonene og tar vare på skinnene og tennene dine. Jo mer konsekvent du bruker skinnene og tar vare på tennene dine, desto raskere vil du se resultater.

Suksesshistorier og transformasjoner

all on 4 dental implants belfast, braces belfast, composite bonding belfast


Tusenvis av pasienter over hele verden har oppnådd fantastiske resultater med usynlig tannregulering. Fra å rette ut skjeve tenner til å forbedre bittfunksjonen, har denne reguleringen hjulpet mange til et nytt og bedre smil.

Flere kjendiser har også valgt invisalign for en diskret og effektiv måte å forbedre sine smil på.

Du kan også bli en del av suksesshistoriene; Ta det første steget mot et nytt og forbedret smil i dag!

Spørsmål og svar

 • Hva er invisalign?
  Invisalign er en moderne tannreguleringsmetode som bruker en serie av nesten usynlige, avtakbare skinner for å rette tennene gradvis. Skinnerne er skreddersydde og byttes ut hver andre uke for å flytte tennene til ønsket posisjon over tid.

 • Hvordan fungerer invisalign sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer?
  I motsetning til tradisjonelle tannreguleringer som bruker metallbraketter og tråder, bruker gjennomsiktige plastskinner for å rette tennene. Dette gjør invisalign til et mer diskret alternativ, som mange finner mer komfortabelt og estetisk tiltalende.

 • Hvor lang tid tar behandlingen?
  Behandlingstiden med invisalign kan variere fra person til person, avhengig av kompleksiteten i tannstillingen som skal korrigeres. Generelt kan behandlingen vare fra 6 måneder til over ett år, med gjennomsnittlig behandlingstid på rundt 12-18 måneder.

 • Er behandlingen smertefull?
  De fleste opplever lite til moderat ubehag de første dagene etter å ha fått nye skinner, noe som er normalt ettersom tennene gradvis flyttes. Smerten er imidlertid vanligvis mindre sammenlignet med tradisjonelle tannreguleringer.

 • Kan alle bruke Invisalign?
  Invisalign er egnet for tenåringer og voksne som ønsker å korrigere ulike tannstillingsfeil. Det er imidlertid ikke alle tannproblemer som kan behandles, så en konsultasjon med en tannlege er nødvendig for å vurdere om metoden er passende for deg.

 • Hvordan vedlikeholder jeg mine invisalign-skinner?
  Invisalign-skinner skal rengjøres daglig med en myk tannbørste og lunkent vann. Unngå å bruke varmt vann, da dette kan deformere plasten. Det er også viktig sett med skinner å opprettholde god munnhygiene ved å børste tennene og bruke tanntråd regelmessig for å forhindre tannråte og tannkjøttbetennelse under behandlingen.


Har du lyst på usynlig tannregulering?

Bestill gratis konsultasjon hos oss i dag, så hjeper vi deg med å vurdere om dette er riktig behandling for deg. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise