Picture of Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Tannbleking: Alt du trenger å vite for hvitere tenner

Tannbleking er en populær kosmetisk tannprosedyre som tar sikte på å lysne og bleke fargen på tennene våre. Det har blitt stadig mer populært de siste årene på grunn av ønsket om et lysere, mer selvsikkert smil. Selv om det er mange reseptfrie produkter tilgjengelig, gir profesjonelle tannblekingsbehandlinger fra tannleger varige og mer effektive resultater.

Prosessen med tannbleking innebærer å fjerne flekker og misfarging fra overflaten av tennene ved å bruke blekemidler som hydrogenperoksid eller karbamidperoksid. Det er en enkel og ikke-invasiv prosedyre som i stor grad kan forbedre utseendet til ens smil.

I denne veiledningen vil vi diskutere alt du trenger å vite om tannbleking, inkludert fordelene, typer behandlinger tilgjengelig, potensielle risikoer og bivirkninger, og hvordan du opprettholder et lyst og hvitt smil etter behandlingen. Så la oss starte!

Tannbleking vs. Naturlig Tannfarge: Hva er Forskjellen?

Dame som får behandling med tannbleking


Tannbleking hos tannlege kan effektivt redusere misfarging forårsaket av mat og drikke som kaffe og te, samt røyking. Det er viktig å ha en kort konsultasjon kort tid før blekingen for å sikre at det ikke er hull i tennene eller andre problemer som kan påvirke prosessen.

Tannbleking anbefales ikke for gravide og ammende, eller på rotfylte tenner. Mens tannbleking gir et hvitere smil for en lang tid, representerer den naturlige tannfargen den individuelle fargenyansen dine tenner har uten inngrep, som kan variere fra person til person og endres over tid avhengig av diett og oral hygiene.

Hvordan Fungerer Tannbleking? 

Tannbleking er en prosess som fjerner misfarging og flekker fra tennene ved å penetrere og bryte ned de fargede molekylene på overflaten av tennene. Vanligvis brukes blekemidler som hydrogenperoksid eller karbamidperoksid, som reagerer med de fargede molekylene og bryter dem ned i mindre, mindre synlige forbindelser.

Prosessen begynner vanligvis med en grundig rens av tennene for å fjerne eventuell plakk eller tannstein. Deretter påføres blekemidlene på overflaten av tennene og aktiveres enten ved hjelp av en spesiell lyskilde eller ved å la det virke i en bestemt periode.

Det finnes ulike typer bleking, som for eksempel hjemmebleking med skreddersydde tannskinner eller profesjonelle behandlinger hos tannlegen. Det er viktig å følge instruksjonene nøye og ikke overstige anbefalt brukstid for å unngå eventuelle bivirkninger.

Bleking av Tenner: Prosedyre og Effektivitet

Misfarging av tennene vs. hvite tenner


Bleking av tenner er en effektiv og relativt rask måte å få et hvitere smil på. Men hvor lang tid det tar og hvor effektivt det vil være, avhenger av flere faktorer som tannfarge, type blekemiddel og mengden bruk. I gjennomsnitt kan man forvente å se en forskjell etter bare én behandling, men flere behandlinger kan være nødvendig for et mer betydelig resultat.

Vært obs på at tannbleking ikke vil fungere på alle typer misfarging, som for eksempel flekker forårsaket av tetracyklin eller annen medisinering. Det kan også være lurt å begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene, som kaffe, te og rødvin.

Det er også viktig å huske at effektiviteten av bleking vil variere fra person til person, og at det kan være behov for vedlikeholdsbehandlinger over tid for å opprettholde resultatene. Snakk med din tannlege om hvilken type bleking som vil være best for deg og dine ønsker.

Metoder og Valgmuligheter

Det finnes ulike metoder og valgmuligheter for å bleke tennene, og det kan være vanskelig å vite hvilken som er den beste for deg. De vanligste metodene inkluderer hjemmebleking med skreddersydde tannskinner eller strips, profesjonelle behandlinger hos tannlegen, eller bruken av blekingspenn eller munnskyll.

Hjemmebleking kan være mer praktisk og kostnadseffektivt, men profesjonelle behandlinger vil gi raskere og mer effektive resultater. Det er også viktig å huske at noen metoder kan være mer skånsomme for tennene enn andre.

Snakk med din tannlege for å finne ut hvilken metode som vil være best for deg og dine behov. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å gjøre grundige undersøkelser og følge instruksjonene nøye for å oppnå ønsket resultat på en trygg og skånsom måte.

Tannbleking for Følsomme Tenner: Hva bør du vite?

Mange mennesker opplever tannfølsomhet etter å ha utført en tannblekingsbehandling. Dette kan skyldes at blekemidlene har nådd innsiden av tennene og irritert nervene, eller at emaljen er blitt svekket under behandlingen.

For å unngå eller redusere tannfølsomhet, kan det være lurt å bruke et tannblekingsprodukt spesielt utviklet for sensitive tenner, begrense bruken av blekemidler eller ta pauser mellom behandlinger. Det er også viktig å informere din tannlege om eventuell følsomhet før du gjennomfører en bleking.

Hvis du opplever alvorlig eller langvarig tannfølsomhet, bør du kontakte din tannlege for å få råd og behandling. Husk at det er viktig å beskytte tennene dine og unngå skade under tannbleking for å oppnå et sunt og vakkert smil.

Profesjonell behandling og fordeler

Tannbleking hos tannlegen kan være dyrere enn hjemmebehandlinger, men det er også mange fordeler ved å velge en profesjonell behandling. Tannleger bruker høyere konsentrasjoner av blekemidler og har mulighet til å tilpasse behandlingen til dine spesifikke behov og ønsker.

De kan også sjekke tennene dine for eventuelle helseproblemer eller misfarging som ikke vil bli påvirket av bleking. Tannleger kan også gi deg råd om hvordan du kan opprettholde et hvitt smil og unngå eventuelle bivirkninger.

Velge en tannlege for å utføre bleking kan gi deg trygghet, bedre resultater og lengre varighet av resultatene. Snakk med din tannlege om muligheten for profesjonell tannbleking og hva som vil være best for deg og dine ønsker.

Tannblekings Skinner: Bruk og effektivitet

Tannblekings skinner er en populær metode for hjemmebehandling, og innebærer bruk av spesiallagde tannskinner som fylles med blekemiddel og plasseres på tennene i en bestemt periode hver dag. Dette kan være en effektiv måte å bleke tennene på, da skinnene sikrer at blekemiddelet kommer i kontakt med alle tannflatene jevnt.

Det er imidlertid viktig å følge instruksjonene nøye og ikke overskride anbefalt brukstid for å unngå tannfølsomhet og andre bivirkninger. Det kan også være lurt å få skinnene tilpasset av en tannlege for å sikre at de passer perfekt til din munn.

Snakk med din tannlege om bruk av tannbleking skinner og hvordan du kan oppnå best mulig resultat på en trygg og skånsom måte. Det finnes også ulike typer blekemidler, som for eksempel hydrogenperoksid eller karbamidperoksid, som kan ha forskjellig effektivitet og risiko for bivirkninger.

Hvor Lenge Varer Resultatene av Tannbleking?

Varigheten av resultatene etter tannbleking vil variere fra person til person, men i gjennomsnitt kan man forvente at de varer i opptil et år. Det er imidlertid viktig å huske at dette avhenger av flere faktorer som kosthold, røykevaner og tannpleierutiner.

For å opprettholde de hvite tennene dine, kan det være lurt å begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene, samt å regelmessig pusse, bruke tanntråd og gå til tannlegen for profesjonell rensing.

Vedlikeholdsbleking kan også være nødvendig over tid for å opprettholde resultatene. Snakk med din tannlege om hvordan du kan ta vare på de hvite tennene dine og få mest mulig ut av blekingen din. Husk at god tannpleie er nøkkelen til et sunt og vakkert smil.

Bleking av Tenner hos Tannlege: Råd og veiledning etter behandling

Etter tannbleking hos tannlegen, kan det være lurt å følge visse råd og veiledning for å sikre at resultatene varer og unngå eventuelle bivirkninger. Dette kan inkludere å begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene, unngå røyking, bruke et spesielt tannblekingsprodukt for å opprettholde resultatene og følge en god tannpleierutine.

Det er også viktig å gå tilbake til tannlegen for regelmessige kontroller og rensing for å holde tennene sunne og hvite. Hvis du opplever alvorlige bivirkninger, som sterk tannfølsomhet eller irritasjon i tannkjøttet, bør du kontakte din tannlege umiddelbart for råd og behandling.

Hvordan Vedlikeholde Hvite Tenner etter Tannbleking

Etter å ha gjennomført en tannbleking, er det viktig å ta vare på de hvite tennene dine for å opprettholde resultatene så lenge som mulig. Dette kan innebære begrensning av mat og drikke som kan misfarge tennene, unngå røyking og følge en god tannpleierutine.

Du kan også bruke et spesielt tannblekingsprodukt for å opprettholde de hvite tennene dine over tid. Regelmessig besøk hos tannlegen for profesjonell rensing og kontroller vil også være viktig for å holde tennene sunne og hvite.

Snakk med din tannlege om hvordan du kan ta vare på de hvite tennene dine etter blekingen, og følg deres råd og veiledning for et langvarig strålende smil. Husk at gode tannpleierutiner er nøkkelen til et sunt og vakkert smil. Nyt de hvite tennene dine og vis frem ditt beste smil!

Pris på i bleke tenner: Kostnader og budsjettvurdering

Prisen for tannbleking vil variere basert på behandlingsmetode, hvor du gjør det og hvor mange ganger du trenger å utføre blekingen. Hjemmebehandlinger er vanligvis billigere enn profesjonelle behandlinger hos tannlegen.

I gjennomsnitt kan man forvente å betale mellom 200 og 1000 kroner for hjemmebehandlinger, mens profesjonelle behandlinger hos tannlegen vanligvis koster mellom 2000 og 5000 kroner. Det er også viktig å ta med i betraktningen eventuelle etterbehandlinger som kan være nødvendige for å opprettholde resultatene over tid.

Snakk med din tannlege om priser og betalingsmuligheter, som for eksempel avbetalingsplaner eller forsikringsdekning, for å finne ut hva som vil være den beste løsningen for deg og ditt budsjett. Husk at god tannhelse er en investering, og et vakkert smil er verdt prisen.

Tannbleking for Kaffeelskere: Fjern misfarginger

For kaffeelskere kan tannbleking være en effektiv måte å fjerne misfarginger og få tilbake et hvitt og strålende smil. Etter år med kaffedrikking, kan tennene bli gule eller misfarget på grunn av kaffens naturlige fargestoffer.

Ved å gjennomføre en tannbleking, kan du få tilbake de hvite tennene dine og fortsatt nyte din daglige kopp med kaffe. Det er imidlertid viktig å følge instruksjonene nøye og ikke overskride anbefalt behandlingstid for å unngå bivirkninger.

Snakk med din tannlege om de beste mulighetene for tannbleking basert på dine personlige vaner og behov, og nyt det hvite smilet ditt mens du fortsatt nyter kaffen din. Husk at et sunt smil er like viktig som en god kopp med kaffe.

Tannbleking for Aldrende Tenner: Gjenopprett ungdommelig glans

Person med hvite tenner og godt resultat


Som tennene eldes, kan de miste sin glans og bli mer gulaktige eller misfarget. Dette kan være en naturlig del av aldringsprosessen, men det betyr ikke at du må akseptere et mindre attraktivt smil.

Tannbleking kan være en effektiv måte å gjenopprette ungdommelig glans på tennene og få tilbake et hvitt smil. Ved å fjerne misfarginger, kan du også se yngre ut og føle deg mer selvsikker.

Snakk med din tannlege om de beste behandlingsalternativene for aldringstann og finn ut hvordan du kan få tilbake et ungdommelig, hvitt og strålende smil. Alder er bare et tall – med riktig tannbleking kan du fortsatt ha et fantastisk smil uansett hvor gammel du er. Nyt de hvite tennene dine og vis frem din ungdommelighet med et strålende smil!

Tannbleking og Etterbehandling: Oppretthold ditt strålende smil

Etter en vellykket tannbleking, er det viktig å ta vare på de hvite tennene dine for å opprettholde resultatene over tid. Dette kan innebære å begrense inntaket av mat og drikke som kan misfarge tennene, unngå røyking og følge en god tannpleierutine.

Du kan også bruke et spesielt tannblekingsprodukt for å opprettholde de hvite tennene dine over tid. Regelmessige besøk hos tannlegen for profesjonell rensing og kontroller vil også være viktig for å holde tennene sunne og hvite.

Hvis du opplever alvorlige bivirkninger som sterk tannfølsomhet eller irritasjon i tannkjøttet, bør du kontakte din tannlege umiddelbart for råd og behandling. Følg disse tipsene for å bevare ditt strålende smil og nyt de hvite tennene dine i lang tid fremover! Husk at en god tannpleierutine er nøkkelen til et sunt og vakkert smil.

Spørsmål og svar

Hva er tannbleking, og hvordan fungerer det?

Tannbleking bruker blekemidler for å fjerne misfarginger og gjøre tennene hvitere. Det fungerer ved å bryte ned fargepigmentene i tannemaljen.

Er tannbleking trygt, eller er det risikoer involvert?

Tannbleking kan være trygt når det utføres riktig, men det kan forårsake bivirkninger som tannfølsomhet og irritasjon i tannkjøttet. Rådfør deg alltid med en tannlege før du starter behandling.

Hvem er egnet for tannbleking?

Tannbleking er egnet for de som har misfargede tenner på grunn av mat, drikke, røyking eller aldring. Det kan ikke gi gode resultater for tannproblemer som tannråte eller alvorlige misfarginger.

Hva er de vanligste bivirkningene av tannbleking, og hvordan kan de håndteres?

Vanlige bivirkninger inkluderer tannfølsomhet og irritert tannkjøtt. Disse kan håndteres ved å bruke tannkrem for sensitive tenner og redusere behandlingsfrekvensen.

Hvor lenge varer resultatene av tannbleking, og hvordan kan de opprettholdes?

Varigheten av resultatene varierer, men de kan opprettholdes ved å unngå fargestoffer, opprettholde god munnhygiene og periodiske touch-ups.

Hva bør man vurdere før man starter en tannbleking?

Før du starter tannbleking, bør du konsultere tannlegen for å vurdere tannhelsen din, diskutere behandlingsalternativer, og få profesjonell veiledning for et trygt og effektivt resultat.

Er du interessert i tannbleking?

Vi hos Opptal Tannlegesenter kan hjelpe deg. Bestill time her.

Utvalgte artikler

TMD/Kjeveledd

TMD/Kjeveledd

TMD / Kjeveledd Det temporomandibulære (tem-puh-roe-man-DIB-u-lur) leddet (TMJ) fungerer som et glidende hengsel, og kobler kjevebenet til skallen. Du har ett ledd på hver side av kjeven. TMJ-lidelser – en type temporomandibulær

Les mer»

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

  • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
  • 2 røntgenbilder
  • Enkel rens
  • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise