Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Få perfekt tannregulering i Oslo – Vi er tannlegen for deg

Utforsk de beste alternativene for tannregulering i Oslo, som Invisalign og tradisjonell regulering. Finn spesialtilpassede løsninger for både barn og voksne!

Fordeler med å få tannregulering i Oslo vs. andre plasser.

Det er mange fordeler med å få tannregulering i Oslo. For det første, vil en rettere tannstilling forbedre utseendet ditt og gi deg et mer selvsikkert smil. Dette kan føre til økt selvtillit og bedre sosiale interaksjoner. Videre kan det også ha positive effekter på din generelle helse, siden skjeve tenner kan føre til problemer som tyggevansker og kjevespenninger.

I tillegg er det viktig å velge riktig type tannregulering for dine individuelle behov. I Oslo har du et bredt spekter av alternativer å velge mellom, inkludert usynlig tannregulering som Invisalign og keramiske eller selvlysende braketter for en mer diskret løsning. Du kan også velge tradisjonell metallbraketter eller spesialtilpassede løsninger for barn, ungdom og voksne. En annen stor fordel med å få tannregulering i Oslo er tilgangen til dyktige og erfarne tannleger.

Byen har et godt utvalg av klinikker og spesialister som kan hjelpe deg med å finne den beste behandlingen for dine behov. Dette sikrer at du får en kvalitetsbehandling og et flott resultat. Oslo er også kjent for å være en moderne og innovativ by, noe som gjenspeiles i tannreguleringsmetodene som tilbys.

Tettheten av tannleger og spesialister i Oslo betyr også at du kan få behandling på kortere tid, noe som er en annen fordel med å velge tannregulering i byen. Dette gjør det mulig for deg å få et perfekt smil raskere, uten å måtte vente i lang tid.

Utenfor byene vil det være vanskeligere å finne spesialister og du vil ha mindre å velge mellom. Hvis du bor eller skal til byen, er det best å ta det hvor mulighetene er så mange. Er du interessert, så er det bare å komme på en gratis konsultasjon hos oss på Oppsal Tannlegesenter.

Ulike typer tannregulering tilgjengelig

Person med tannregulering bak tennene

Som nevnt tidligere, tilbyr Oslo et bredt spekter av tannreguleringsalternativer for å møte individuelle behov og preferanser. De mest populære typene inkluderer tradisjonell tannregulering med metallbraketter og usynlig tannregulering som Invisalign.

Tradisjonell tannregulering er den mest vanlige formen for regulering og består av metallbraketter plassert på forsiden av tennene, sammen med en bue som knytter brakettene sammen. Dette er en effektiv og pålitelig metode for å rette opp skjeve tenner og bittproblemer.

For de som ønsker en mer diskret løsning, finnes det alternativer som Invisalign og keramiske braketter. Invisalign bruker gjennomsiktige, utskiftbare plastskinner som gradvis flytter tennene til den ønskede posisjonen. Vi tilbyr denne typen regulering fordi vi mener den er allsidig og den enkleste løsningen.

Keramiske braketter ligner tradisjonelle metallbraketter, men er laget av et gjennomsiktig materiale for å være mindre synlige.

Spesialtilpassede løsninger er også tilgjengelig. Dette inkluderer braketter som er utformet spesielt for små munner og mye bevegelse, samt usynlige løsninger som plasseres på innsiden av tennene.

Det er viktig å diskutere dine mål og preferanser med en erfaren tannlege eller ortodontist før du velger hvilken type tannregulering som passer best for deg. De vil kunne gi deg råd om den beste løsningen basert på dine behov og budsjett. Tettheten av tannleger og spesialister i Oslo gjør det mulig å finne en ekspert som er dyktig innenfor den aktuelle typen tannregulering du velger.

Prosessen ved å få tannregulering i Oslo

Illustrasjon av en moderne tannreguleringsklinikk i Oslo med tannlege og pasient

1. Konsultasjon med kjeveortoped eller tannlege

Det første trinnet i å få perfekt tannregulering er å planlegge en konsultasjon med en erfaren tannlege eller kjeveortoped. Under denne konsultasjonen vil legen undersøke tennene og bittet ditt, samt diskutere dine mål og ønsker for behandlingen. De vil også gi deg informasjon om de ulike tannreguleringsmetodene som er tilgjengelige og hjelpe deg med å velge den beste løsningen for dine behov.

Kom på gratis konsultasjon hos oss – ikke betal et øre!

2. Behandlingsplanlegging

Neste trinn er å utarbeide en detaljert behandlingsplan sammen med tannlegen din. Dette inkluderer valg av type tannregulering, lengden på behandlingen, og hvor ofte du må komme til kontroller. Det kan også være nødvendig med røntgenbilder og avtrykk av tennene dine for å lage spesialtilpassede braketter eller skinner.

Vi gir deg en detaljert behandlingsplan og kostnadsoverslag etter konsultasjonen. Evt. etter en til time hvis vi må gå gjennom prosessen mer nøyaktig. Dette varierer. 

3. Behandling

Når behandlingsplanen er etablert, vil du starte selve tannreguleringsbehandlingen. Dette kan variere avhengig av hvilken type tannregulering du har valgt, men vanligvis innebærer det å sette på brakettene og justere dem jevnlig for å flytte tennene til riktig posisjon.

4. Etterbehandling

Etter at behandlingen er fullført, vil legen din gi deg instruksjoner om hvordan du skal opprettholde resultatene og sikre en varig effekt av tannreguleringen. Dette kan inkludere bruk av en retainer eller andre tiltak for å holde tennene i den nye posisjonen.

Slik velger du riktig tannregulering

Gruppe mennesker i tannlegekontor diskuterer ulike typer tannregulering - tannregulering oslo

Når du skal velge riktig tannregulering, er det viktig å ta hensyn til dine individuelle behov og preferanser. Det kan også være lurt å diskutere dette med en erfaren tannlege eller ortodontist som kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen.

Noen faktorer å vurdere når du velger tannregulering inkluderer:

Type tannregulering

Som nevnt tidligere, er det mange forskjellige typer tannregulering tilgjengelig. Det er viktig å velge en type som passer best for dine behov og ønsker.

Det er verdt å merke seg at de ulike typene tannregulering kan variere i pris. Tradisjonell metallbraketter er vanligvis den mest kostnadseffektive løsningen, mens usynlige alternativer som Invisalign kan være dyrere.

Uansett hvilken type tannregulering du velger, må du sørge for å følge legens instruksjoner nøye og møte til regelmessige kontroller for å sikre et vellykket resultat. Ved å velge riktig type tannregulering og følge behandlingsplanen, har du større sjanse for å oppnå et perfekt smil og en sunn munnhygiene.

Behandlingstid og kostnader

Behandlingstiden og kostnadene for tannregulering kan variere avhengig av ulike faktorer, slik som type tannregulering, alder og graden av problemet. Det er viktig å diskutere dette med legen din før du starter behandlingen.

Tradisjonell metallbraketter tar vanligvis lengre tid enn usynlige alternativer som Invisalign, men det kan også være mer effektivt for alvorlige tilfeller av skjeve tenner eller bittproblemer. Dette kan påvirke behandlingstiden og kostnader.

Det er også verdt å merke seg at prisen på tannregulering kan variere mellom ulike tannleger og spesialister. Det er derfor lurt å gjøre grundig research og sammenligne priser før du velger en behandlingsleverandør. Husk at kvaliteten på behandlingen også bør være en viktig faktor når du tar beslutningen om hvem som skal utføre tannreguleringen din.

Diskresjon og estetikk

For noen mennesker kan det være viktig å ha en diskret eller nesten usynlig form for tannregulering. Dette kan være spesielt viktig for voksne eller de som har en aktiv livsstil eller jobb der synlige braketter kan være en ulempe.

I slike tilfeller kan Invisalign eller keramiske braketter være gode alternativer. Disse løsningene er mindre synlige enn tradisjonelle metallbraketter, og tillater deg å smile med selvtillit mens du går gjennom behandlingen.

Alder og behov for spesialtilpassede løsninger

Barn, ungdom og voksne kan alle ha ulike behov når det kommer til tannregulering. Noen barn kan trenge braketter som er spesielt utformet for små munner og mye bevegelse, mens voksne kanskje ønsker en diskret løsning som kan plasseres på innsiden av tennene.

Det er derfor viktig å diskutere dine individuelle behov og preferanser med legen din før du velger type tannregulering. De vil kunne gi deg råd om den beste løsningen basert på alder og andre faktorer.

Uansett hvilken type regulering du velger, er det viktig å prioritere god munnhygiene gjennom hele behandlingsperioden. Dette vil bidra til et godt resultat og en sunn munnhelse på lang sikt. Ved å følge disse trinnene og gjøre en grundig undersøkelse av dine muligheter, kan du få det perfekte smilet med riktig tannregulering i Oslo.

Spørsmål og svar

 • Hva er tannregulering?
  Det er en behandling som brukes for å rette opp skjeve tenner og justere bittet. Det involverer bruk av apparater som tradisjonelle metallbraketter eller Invisalign for å flytte tennene til ønsket posisjon.

 • Hvilke typer tannregulering finnes i Oslo
  I Oslo finnes det flere typer reguleringer, inkludert tradisjonell tannregulering, usynlig tannregulering (Invisalign), og regulering på baksiden av tennene.

 • Er tannregulering bare for barn?
  Nei, tannregulering er for både barn, ungdom og voksne. Det er aldri for sent å få rettet opp tennene.

 • Hva er usynlig tannregulering?
  Usynlig tannregulering, som Invisalign, bruker gjennomsiktige, avtagbare skinner for å rette tennene. Disse er nesten usynlige og mer estetisk tiltalende enn tradisjonell tannregulering.

 • Hvor lang tid tar tannregulering?
  Behandlingstiden varierer avhengig av kompleksiteten i tannstillingen, men det kan ta alt fra noen måneder til et par år.

 • Hvordan vedlikeholder jeg tennene etter tannregulering?
  Etter tannreguleringen er det viktig å bruke en retainer for å opprettholde tannstillingen og ha god munnhygiene. Regelmessige besøk hos kjeveortopeden er også nødvendig.

 • Hvor mye koster tannregulering i Oslo?
  Kostnaden for tannregulering varierer avhengig av type behandling og lengden på behandlingen. Det er best å konsultere en kjeveortoped for et nøyaktig prisoverslag.

 • Gjør tannregulering vondt?
  Det kan være ubehag i starten og etter justeringer, men det går vanligvis over etter noen dager.

 • Kan jeg få refusjon fra HELFO for tannregulering?
  Ja, i visse tilfeller kan du få refusjon fra HELFO for tannregulering. Dette gjelder spesielt for barn og ungdom med spesielle behov.

 • Hva er fordelen med tannregulering på baksiden av tennene?
  Tannregulering på baksiden av tennene er mindre synlig, noe som gjør det til et populært valg for voksne som ønsker en mer diskret behandling.

Er du interessert i regulering?

Vi på Oppsal Tannlegesenter tilbyr usynlig tannregulering, en enkel og diskret måte å rette tennene på. Kom på en gratis konsultasjon. Du vil få en vurdering av dine tenner, behandlingsplan og kostnadsoverslag. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise