Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

Din guide til sikker tannbleking: 5 råd

I denne guiden tar vi for oss hvordan du kan oppnå et blendende hvitt smil på en sikker og effektiv måte. Tannbleking har blitt stadig mer populært som en måte å forbedre estetikken til ens smil på. Men med så mange produkter og metoder tilgjengelig, er det viktig å navigere i dette landskapet med kunnskap og forståelse for å beskytte din orale helse.

Vi vil utforske viktigheten av å velge riktig metode for tannbleking, hvordan man unngår potensielle skader, forskjellene mellom hjemmebleking og profesjonell bleking, samt hvilke produkter som er best egnet for sikker tannbleking. Videre vil vi gi råd om hvordan du forbereder tennene dine for bleking, og hvordan du vedlikeholder resultatene etterpå for å sikre at ditt strålende smil varer lengst mulig.

Denne guiden er relevant for alle som vurderer tannbleking eller ønsker å vedlikeholde effektene av en tidligere behandling. Med riktig kunnskap og forholdsregler kan tannbleking være en trygg og tilfredsstillende måte å forbedre ditt smil på.

Viktigheten av å velge riktig metode

Kvinne som smiler


Når man ser etter en metode for tannbleking, er det viktig å velge en som er trygg og effektiv. Noen produkter kan være skadelige for tennene dine, spesielt hvis de brukes feil eller for ofte. Det er derfor essensielt å gjøre grundig forskning og konsultere med en tannlege før du velger en blekingsmetode.

Det finnes to hovedtyper av tannbleking: hjemmebleking og profesjonell bleking. Hjemmebleking innebærer bruk av produkter som tannblekingsstrips, geler eller børster som du kan kjøpe på apoteket eller i butikken. Profesjonell bleking innebærer en behandling hos tannlegen som er mer konsentrert og effektiv.

Det er viktig å forstå forskjellene mellom disse metodene og velge den som passer best for dine behov og budsjett. Uansett hvilken metode du velger, følg instruksjonene nøye og unngå overbleking, da det kan føre til skader.

Finn riktig blekemetode for din livsstil

I tillegg til å velge riktig metode, er det også viktig å finne en blekemetode som passer din livsstil. Noen tannblekingsmetoder kan ta lengre tid enn andre, og krever mer regelmessig bruk for å oppnå ønsket resultat. Det er viktig å være realistisk med tidsrammen din og velge en metode som passer inn i din daglige rutine.

Hvis du har sensitive tenner, kan det være lurt å velge et mildere produkt eller konsultere med en tannlege for råd. Hvis du er på farten og har begrenset med tid til å bleke tennene, kan en profesjonell behandling være mer passende for deg.

Husk også at tannbleking ikke er en engangsbehandling. For å opprettholde de hvite tennene dine, må du kanskje gjenta behandlingen regelmessig eller bruke vedlikeholdsprodukter. Finn en metode som du kan være konsekvent med og som passer inn i ditt liv for best mulig resultat.

Konsulter med tannlegen før du starter


Før du starter en tannblekingsbehandling, bør du alltid konsultere med en tannlege. De kan vurdere din orale helse og anbefale den beste metoden for deg. Hvis du har spesielle behov eller medisinske tilstander som kan påvirke tannblekingen, er det viktig å informere din tannlege for å unngå eventuelle komplikasjoner.

Tannlegen kan også sjekke om du har noen tannskader eller hull som bør behandles før bleking. Å ha sunne og sterke tenner er avgjørende for å oppnå et vellykket resultat og unngå skader. Derfor er det viktig å følge tannlegens råd og anbefalinger før du starter en blekingsbehandling.

Husk også at tannbleking ikke alltid er egnet for alle, spesielt for gravide eller ammende kvinner og personer med spesielle tannproblemer. Å konsultere med en tannlege vil sikre at du velger det beste alternativet for din orale helse og unngår potensielle risikoer.

Slik unngår du skader under tannbleking


Selv om tannbleking er en relativt trygg prosedyre, kan det føre til skader hvis det gjøres feil. Det er viktig å følge instruksjonene nøye og ikke overbleke for å unngå bivirkninger som ømhet i tannkjøttet, irritasjon og tannfølsomhet.

Det er også viktig å bruke produktene riktig og ikke la dem være på tennene lenger enn anbefalt. Å bruke for mye blekemiddel kan føre til misfarging av tannemaljen og skade tannkjøttet.

Hvis du bruker profesjonelle blekemidler hos tannlegen, må du sørge for å følge opp med anbefalte vedlikeholdsprodukter. Dette vil bidra til å holde tennene hvite og sunne, samtidig som det reduserer risikoen for bivirkninger.

Velg produkter med godkjenning fra tannlegeforeningen

Kvinne som sammenligner tannfarge


Når du velger produkter for tannbleking, er det viktig å se etter godkjenning fra den lokale tannlegeforeningen. Dette vil sikre at produktet er trygt og effektivt å bruke, og at det har blitt testet av fagpersoner.

Du bør også alltid lese ingrediensene nøye og unngå produkter som inneholder skadelige kjemikalier eller høye konsentrasjoner av blekemiddel. Naturlige og organiske alternativer kan være et bedre valg for de som ønsker et mer skånsomt produkt.

Husk også at prisen ikke alltid gjenspeiler kvaliteten på et produkt. Det er viktig å gjøre grundig forskning og velge en tannblekingsmetode som er trygg, effektiv og passer for deg og din livsstil. Med riktig kunnskap og forholdsregler, kan du nyte et strålende smil uten å risikere din orale helse.

Følg instruksjonene nøye for å minimere risiko


For å få best mulig resultat og unngå potensielle skader, er det viktig å følge instruksjonene nøye når du bleker tennene dine. Dette inkluderer å bruke produktet i henhold til anbefalt tid, ikke overbleke og unngå å svelge produktet.

Du bør også være forsiktig med hva du spiser og drikker etter en blekingsbehandling. Visse matvarer og drikkevarer som kaffe, te, rødvin og tobakk kan føre til flekker på tennene dine og redusere effekten av blekingen.

Hvis du opplever ubehag eller bivirkninger under eller etter en blekingsbehandling, må du stoppe og kontakte din tannlege. Det er bedre å være forsiktig enn å risikere skader på tennene dine. Følg instruksjonene nøye og nyt et hvitere smil på en trygg og effektiv måte.

Forskjellen på hjemmebleking og profesjonell bleking


Mens begge metodene kan gi deg et hvitere smil, er det viktig å forstå forskjellene mellom hjemmebleking og profesjonell bleking.

Hjemmebleking kan være en mer praktisk og rimelig løsning for de som ønsker å bleke tennene i sitt eget hjem. Det kan ta lengre tid å oppnå ønsket resultat, og det er viktig å følge instruksjonene nøye for å unngå skader.

Profesjonell bleking hos tannlegen kan være et bedre alternativ for de som ønsker et raskt og mer konsentrert resultat. Tannlegen kan også tilpasse behandlingen for å imøtekomme eventuelle sensitiviteter eller tannproblemer.

Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å gjøre grundig forskning og konsultere med en tannlege for å finne den beste løsningen for deg og din livsstil. Sammen kan dere finne den riktige blekemetoden som vil gi deg et strålende smil du kan være stolt av.

Hjemmebleking: Fordeler og ulemper

Hjemmebleking har flere fordeler, inkludert bekvemmelighet og lavere kostnader. Du kan utføre behandlingen i ditt eget hjem og tilpasse den etter din tidsplan. Det er også et bredt utvalg av produkter å velge mellom, fra blekende tannkremer til blekingssett med skreddersydde skinner.

På den annen side kan hjemmebleking ta lengre tid å oppnå ønsket resultat, og det er viktig å følge instruksjonene nøye for å unngå bivirkninger. Noen produkter kan også være mindre effektive eller inneholde skadelige ingredienser.

Det er viktig å veie fordeler og ulemper før du velger hjemmebleking som en blekemetode. Å konsultere med en tannlege vil også hjelpe deg med å finne det beste produktet for dine behov og redusere risikoen for skader. Sammen kan dere finne den riktige løsningen for et hvitere smil på en trygg og effektiv måte.

Profesjonell bleking: Hva kan du forvente?


Profesjonell bleking hos tannlegen kan gi raskere og mer effektive resultater sammenlignet med hjemmebleking. Tannlegen vil først sjekke din orale helse og tilpasse behandlingen for å passe dine behov.

Vanligvis vil en profesjonell blekingsbehandling innebære bruk av et sterkere blekemiddel og bruk av spesielle lamper eller laser for å aktivere det. Tannlegen vil også følge opp med anbefalte vedlikeholdsprodukter og gi råd om eventuelle bivirkninger.

Det er viktig å huske at profesjonell bleking kan være dyrere og mer tidkrevende enn hjemmebleking. Å diskutere forventede resultater og kostnader med en tannlege vil hjelpe deg med å ta en informert beslutning om denne blekemetoden er riktig for deg.

De beste produktene for dikker tannbleking


Når du ser etter et produkt for tannbleking, er det viktig å velge noe som er trygt og effektivt. Her er noen av de beste produktene for sikker tannbleking.

 1. Tannkremer med blekeeffekt:
  Disse kan bidra til å fjerne overflatiske flekker og gi en gradvis bleking av tennene dine uten å være for aggressiv på emaljen.

 2. Blekingssett med skreddersydde skinner:
  Disse lar deg tilpasse passformen til tennene dine for bedre komfort og resultater.

 3. Naturlige og økologiske blekingsprodukter:
  Disse inneholder mindre kjemikalier og kan være et tryggere alternativ for de med sensitiv tannkjøtt.

 4. Profesjonell bleking hos tannlegen:
  Dette er den sikreste og mest effektive metoden, men kan være dyrere.

 5. Aktivt kull:
  Dette naturlige produktet har blitt populært for sin blekende effekt, men det er viktig å bruke det med forsiktighet og ikke for ofte.

Uansett hvilket produkt du velger, må du huske å følge instruksjonene nøye og kontakte en tannlege hvis du opplever bivirkninger eller ubehag.

Anbefalte produkter fra tannleger


Anbefalte produkter fra tannleger for å oppnå hvitere tenner inkluderer profesjonell tannbleking hos tannlegen. Denne prosessen starter ofte med et avtrykk av tennene dine for å lage skinner som passer perfekt. Tannbleking hos tannlegen kan gi et godt resultat for misfarging av tennene, inkludert de med fyllinger eller rotfylte tenner.

Selv om tannbleking hjemme er mulig, understreker eksperter at behandling hos tannlege sikrer både sikkerhet og effektivitet. Kostnaden for tannbleking varierer, men investeringen kan gi raskt og langvarig resultat. For de under 18 år anbefales vanligvis ikke bleking.

Det er viktig å huske på at et godt resultat krever vedlikehold; du kan trenge å bruke skinnene flere ganger for å opprettholde fargen på tennene. Rett og slett, for å unngå hull i tennene og oppnå et blendende smil, anbefaler tannleger regelmessig kontroll, sammen med profesjonell veiledning for tannbleking.

Hva du skal se etter i blekeprodukter


Når du velger et blekeprodukt, er det viktig å se etter visse ting for å sikre at du velger noe som er trygt og effektivt.

Først må du sjekke ingrediensene og unngå produkter som inneholder skadelige kjemikalier som hydrogenperoksid eller klor. Det er også viktig å velge et produkt fra en anerkjent produsent og lese anmeldelser fra andre brukere.

Sørg for å følge instruksjonene nøye og ikke overstige anbefalt tidsramme for behandlingen. Å unngå overbleking er viktig for å unngå bivirkninger som tannsensitivitet og irritasjon i tannkjøttet.

Til slutt, konsulter alltid med en tannlege for å få anbefalinger om det beste produktet for deg og følg opp med regelmessige undersøkelser for å sikre god oral helse. Husk at et sunt og hvitt smil starter med god tannpleie.

Hvordan forberede tennene dine for bleking


Før du starter en blekebehandling, er det viktig å forberede tennene dine for å få best mulig resultat og unngå bivirkninger.

Det første trinnet er å sørge for at du har god oral helse ved å besøke en tannlege for undersøkelse og tannrensing. Dette vil fjerne eventuelle plakk og tannstein som kan påvirke blekingen.

Du bør også eliminere misfarging matvarer og drikker som kaffe, te, rødvin og tobakksprodukter fra kostholdet ditt i noen dager før behandlingen. Dette vil bidra til å unngå at tennene dine blir mer misfarget under blekingen.

Til slutt, følg en god tannpleie rutine som inkluderer børsting og bruk av tanntråd regelmessig for å sikre at tennene dine er sunne og rene før du begynner bleking. Sammen med riktig forberedelse og bruk av trygge produkter, kan tannbleking være en effektiv måte å få et hvitere smil på.

Rengjøring og kontroll før bleking


Før du starter en blekebehandling, er det viktig å sørge for at tennene dine er rene og sunne. Dette vil bidra til å sikre optimalt resultat og redusere risikoen for bivirkninger.

En grundig tannrensing hos tannlegen vil fjerne plakk og tannstein som kan påvirke blekingen. Tannlegen kan også sjekke for eventuelle hull eller skader som bør behandles først.

Det er også viktig å følge en god tannpleie rutine hjemme, inkludert børsting to ganger om dagen og bruk av tanntråd daglig. Dette vil bidra til å fjerne overfladiske flekker og sikre at tennene dine er sunne før du begynner bleking.

Husk også å unngå matvarer og drikker som kan misfarge tennene dine, spesielt like etter en tannrensing. Dette inkluderer kaffe, te, rødvin og tobakksprodukter. Med god oral hygiene og en ren munn før bleking, kan du forvente bedre resultater og en sunnere munnhelse.

Beskytt tannkjøttet under bleking


Når du bleker tennene dine hjemme, er det viktig å ta nødvendige forholdsregler for å beskytte tannkjøttet og unngå ubehag eller bivirkninger.

Først må du sørge for at blekegeléen eller skinnene ikke kommer i kontakt med tannkjøttet. Dette kan føre til irritasjon og sensitivitet. Du kan bruke en bomullspinne eller skumgummi langs tannkjøttlinjen for å beskytte det.

Du bør også unngå å bleke for ofte, da dette kan føre til overbleking og bivirkninger som tannsensitivitet. Følg alltid instruksjonene nøye og ikke overstige anbefalt behandlingstid.

Hvis du opplever ubehag eller irritasjon under bleking, bør du stoppe behandlingen umiddelbart og kontakte en tannlege for råd. Å ta vare på tannkjøttet ditt og være forsiktig under bleking er avgjørende for å få et hvitere smil uten ubehagelige bivirkninger.

Hvor ofte kan du trygt bleke tennene?

Kvinne som pusser tenner, noe som er viktig før tannbleking


For å opprettholde et hvitt smil uten ubehagelige bivirkninger, er det viktig å følge anbefalt hyppighet for tannbleking.

Det generelt ikke anbefalt å bleke tennene mer enn en gang i året. Dette kan variere avhengig av tannens tilstand og type produkt som brukes.

Hvis du har svært misfargede tenner eller mye plakk og tannstein, kan det være lurt å vente lengre mellom hver blekebehandling for å unngå bivirkninger.

Det er også viktig å følge en god tannpleie rutine og unngå matvarer og drikker som kan misfarge tennene dine for å opprettholde resultatene fra blekingen.

Husk at tannbleking ikke bør være et hyppig inngrep, men heller en måte å vedlikeholde et sunt og hvitt smil på. Snakk med tannlegen din for å få råd om den beste hyppigheten for blekebehandlinger basert på dine tenners tilstand.

Langtidseffekter av hyppig tannbleking


Selv om tannbleking kan gi deg et umiddelbart hvitt smil, kan hyppig bruk føre til langtidseffekter som bør unngås.

Overbleking av tennene kan føre til slitasje på emaljen og øke risikoen for tannsensitivitet og irritasjon i tannkjøttet. Det kan også føre til at tennene ser kunstige og unaturlige ut.

Det er derfor viktig å følge anbefalt hyppighet for bleking, samt ta nødvendige forholdsregler som å beskytte tannkjøttet under behandlingen og bruke produkter av god kvalitet.

Husk at et sunt smil handler om mer enn bare hvite tenner. Fortsett å følge en god tannpleie rutine og besøke tannlegen regelmessig for å opprettholde en koster tannbleking sunn munnhelse. Med riktig bruk, kan tannbleking være en trygg og effektiv måte å få et hvitere smil på. Det er viktig å ta vare på tennene dine og unngå hyppig bleking for å opprettholde et sunt og naturlig hvitt smil.

Spørsmål og svar

 • Er tannbleking trygt?
  Ja, tannbleking kan være trygt når det utføres korrekt. Det er viktig å følge anbefalingene fra tannleger og bruke produkter som er godkjent for bruk. Unngå overdreven bruk av blekemidler for å minimere risikoen for skader på tennene og tannkjøttet.

 • Hvor lenge varer resultatet av tannbleking?
  Varigheten av tannblekingens resultat kan variere avhengig av individuelle vaner som røyking, drikking av vin, kaffe, og te, og munnhygienepraksis. Generelt kan resultatene vare fra seks måneder til to år, men regelmessig vedlikehold er nødvendig for å bevare effekten.

 • Kan tannbleking skade tannemaljen?
  Når den brukes som anbefalt, er de fleste tannblekingsprodukter trygge og vil ikke forårsake skade på tannemaljen. Problemer kan oppstå hvis produktene misbrukes eller brukes for ofte. Det er derfor viktig å følge bruksanvisningen nøye og konsultere med en tannlege.

 • Hva kan jeg gjøre for å opprettholde resultatene etter tannbleking?
  For å opprettholde resultatene etter tannbleking, bør du unngå mat og drikke som kan misfarge tennene, som kaffe, te, tennene hos tannlegen, rødvin, og visse frukter. Røyking bør også unngås. God munnhygiene, inkludert regelmessig pussing, bruk av tanntråd, og regelmessige tannlegebesøk, er essensielt for å opprettholde et hvitt smil.


Er du interessert i tannbleking?

Bestill en konsultasjon eller tannundersøkelse for å forberede tennene og få nyttig informasjon. Hvis du er interessert i tannbleking hos tannlege, kan vi hjelpe deg med å sette opp en time. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Scenarie med tre tips for lavere pris på rotfylling: konsultasjon tidlig, sammenligne klinikker, og bruk av moderne teknologi

Pris på rotfylling i 2024

Få innsikt i prisen på rotfylling i 2024 og lær om behandlingsprosessen, fordeler, og vanlige spørsmål og svar. Bestill konsultasjon hos oss i dag!

Les mer»
Ingen flere innlegg å vise