Wuba Kassahun

Wuba Kassahun

Wuba er en erfaren tannlege som brenner for faget sitt. Som grunnlegger og leder for Tannhelse Uten Grenser, gir han mye til de som har lite. Han er også medlem i fagnemda i Oslo Tannlegeforening, samt holder kurs til tannleger. Wuba er daglig leder for tre tannlegesentre.

Mer om Wuba

3 råd mot misfargede tenner du bør følge

Misfargede tenner? Følg våre 3 råd for å få et hvitere smil: god munnhygiene, unngå visse produkter, og prøv hjemmebehandlinger eller profesjonell bleking.

1. Forebyggende tiltak – Oppretthold god munnhygiene

Forebyggende tiltak mot misfarging med tannpleieprodukter og sunne matvarer

Det er mange enkle tiltak du kan ta for å unngå misfarging av tennene. Først og fremst er det viktig å opprettholde god munnhygiene. Puss tennene grundig morgen og kveld, bruk tanntråd daglig, og gå regelmessig til tannlegen for profesjonell rengjøring.

Mat og drikke

I tillegg bør du begrense inntaket av mat og drikke som kan farge av. Dette inkluderer kaffe, te, rødvin, brus og sure eller fargede matvarer som bær eller tomatsaus. Hvis du likevel velger å drikke disse, bør du begrense mengden og skylle munnen med vann etterpå.

Røyking

Røyking er også en stor synder. Tobakksprodukter inneholder kjemikalier som kan flekke tennene og redusere deres naturlige hvithet. Hvis du røyker, bør du vurdere å slutte for både din generelle helse og for å opprettholde et hvitt smil.

Tannlegebesøk

Sist men ikke minst er det viktig å få regelmessig tannrens hos tannlegen. Dette vil fjerne plakk og tannstein som er et gult og klebig lag som kan herdes og bli mørkt, samt bidra til å opprettholde et sunt tannkjøtt.

2. Hjemmebehandlinger mot misfargede tenner

Kvinne som hadde misfargede tenner og nå har hvite tenner

Hvis du allerede har merket misfarging på tennene, er det fortsatt håp. Det finnes flere hjemmebehandlinger som kan bidra til å fjerne flekker og gi deg et hvitere smil.

Tannkrem for hvitere tenner

Først og fremst kan du prøve tannkremer eller munnskyll som inneholder blekningsmidler. Disse produktene har mildere kjemikalier som kan bidra til å løfte bort flekker fra tennene over tid.

Hjemmebleking

Det finnes også produkter du kan kjøpe på apotek for hjemmebleking. Det er viktig at man følger instruksjonene riktig og bruker blekeskinnene for lenge, da det kan skade emaljen og tannkjøttet. Hjemmebleking vil ta lengre tid enn profesjonell bleking, siden kjemikaliene ikke er like sterke som hos tannlegen.

Profesjonell tannbleking hos tannlegen

Bilde av tannbleking utført av tannlege i Norge misfarging av tenner misfarging på tennene

Hvis hjemmebehandlinger ikke gir de ønskede resultatene, kan du vurdere å få en profesjonell tannbleking hos tannlegen din. Dette er den mest effektive og sikreste måten å oppnå et hvitere smil på.

Det finnes ulike metoder for tannbleking som kan utføres av tannleger. En vanlig metode er bruk av skinner som er tilpasset dine tenner og fylt med blekemiddel. Disse brukes vanligvis over natten i en periode på noen uker. Tannlegen din kan også bruke laser eller lys for å aktivere blekemiddelet og få raskere resultater.

Det er viktig å merke seg at tannbleking ikke er en permanent løsning, og du må fortsatt følge gode forebyggende tiltak for å opprettholde resultatene. Tannlegen din kan også anbefale at du kommer for nye, mindre invasive bleketimer eller bruk av hjemmeblekingssett for å vedlikeholde de hvite tennene dine.

Tannlege som bruker lys for å bleke tennene til en mann

Spørsmål og svar

 • Hva er misfarging av tenner?
  Det refererer til endringer i fargen på tennene, ofte forårsaket av mat, drikke, røyking eller dårlig munnhygiene.

 • Hvordan kan jeg unngå misfarging av tennene?
  Unngå mat og drikke som kaffe, te, og rødvin, puss tennene regelmessig, og bruk tanntråd daglig for å fjerne plakk og belegg.

 • Hva er de beste hjemmebehandlingsproduktene for å bleke tennene?
  Blekende tannkrem, blekestrips, og blekepenn er populære hjemmebehandlingsprodukter for å oppnå hvitere tenner.

 • Hvor ofte bør jeg gå til tannlegen for å fjerne misfarging?
  Det anbefales å gå til tannlegen minst to ganger i året for profesjonell rens og rengjøring.

 • Kan misfarging av tennene fjernes helt?
  Ja, med riktig behandling og god munnhygiene kan det fjernes eller reduseres betydelig.

 • Er profesjonell tannbleking trygg?
  Ja, profesjonell tannbleking utført hos tannlegen er trygg og effektiv når den utføres riktig.

 • Hvordan påvirker mat og drikke misfarging av tennene?
  Mat og drikke som inneholder mørke pigmenter kan sette seg på tannemaljen og forårsake misfarging over tid.

 • Kan barn få misfargede tenner?
  Ja, barn kan få misfargede tenner av samme grunner som voksne, inkludert inntak av visse matvarer og drikkevarer og dårlig munnhygiene.

 • Er tannbleking hjemme like effektivt som hos tannlegen?
  Hjemmebehandlinger kan være effektive, men profesjonell tannbleking hos tannlegen gir ofte raskere og mer varige resultater.

Er du interessert i tannbleking?

Vi tilbyr gratis konsultasjon for deg som lurer på denne behandlingen. Tannlegen vil sjekke om du er egnet og lager en behandlingsplan. Bestill her.

Komplett tannundersøkelse

En undersøkelse inkluderer:

 • Komplett undersøkelse av kjeveledd, bitt, slimhinner og tenner
 • 2 røntgenbilder
 • Enkel rens
 • Kostnadsoverslag og behandlingsforslag

Nå kun Kr. 990,- 

Tidsbegrenset tilbud. Gjelder bare ved bestilling fra nettside. 

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Mer å lese

Sjekk ut artikler fra vår blogg

Ingen flere innlegg å vise