Tannbleking hos Tannlege Klinikk

Alt du trenger å vite om tannbleking hos tannlege

Er det trygt å bleke tennene?

Tannbleking er en prosess for å lysne fargen på tennene dine. Dette kan gjøres ved å bruke et blekemiddel eller på andre måter. Det kan være lurt å bleke tennene av estetiske årsaker eller for å forbedre selvtilliten. Det er imidlertid viktig å vurdere sikkerheten ved tannbleking før du gjennomgår prosessen. Tannkjøttet og tennene kan være følsomme for blekemidlet som brukes i tannbleking. Derfor er det viktig å konsultere en tannlege før du bleker tennene. Tannlegen kan avgjøre om du er en god kandidat for tannbleking og må overvåke prosessen for å sikre at den gjøres trygt. Tannbleking er mye arbeid, og under prosessen må du unngå å spise eller drikke noe som kan gi flekker på tennene. Hjemmeblekingssett er tilgjengelige, men de inneholder ikke så mye blekemiddel som profesjonelle behandlinger. Hvis du bruker et hjemmeblekingssett, bør du følge instruksjonene nøye for å unngå å skade tennene. Avslutningsvis er det trygt å bleke tennene hvis du rådfører deg med en tannlege og følger deres instruksjoner nøye. Tannbleking kan ha en viss risiko, men hvis du tar forholdsregler, kan du glede deg over lysere tenner


tannbleking hos tannlege klinikk

Hvor lenge vil tennene være hvite?

Tennene vil være hvite i mange år, men mye avhenger av personen. Noen menneskers tenner er mer gule enn andre.


Er middelet til tannbleking farlig?

Blekemidlet i tannblekingsprodukter kan være farlig hvis det brukes feil. Hos tannlegen utføres tannbleking med et blekemiddel som er trygt og under oppsyn av en profesjonell. Men hvis blekemidler kjøpes fra andre kilder og brukes uten riktig veiledning, kan de være farlige.


Hvordan fungerer en tannbleking?

Tannbleking er en prosess som bruker blekemidler for å fjerne flekker og misfarging fra tennene. Den vanligste typen tannbleking gjøres på et tannlegekontor, hvor tannlegen vil påføre et blekemiddel på tennene og deretter bruke et spesielt lys for å aktivere det. Denne behandlingen foregår vanligvis i løpet av to besøk. Det finnes også tannblekingssett hjemme, som vanligvis involverer bruk av blekestrimler som er belagt med blekemiddel. Disse stripene plasseres på tennene i en viss tid, vanligvis om natten, og blekemiddelet hjelper til med å fjerne flekker og misfarging.

Hvorfor blir tennene gule?

Tennene kan bli gule på grunn av en rekke årsaker. Den vanligste årsaken er rett og slett at emaljen blir tynnere med årene. Andre årsaker kan skyldes kaffe og rødvin. Drikker du mye kaffe eller rødvin kan misfargingen bli verre over tid. Du kan også få gule tenner hvis du røyker sigaretter.

Hva om jeg ønsker å bleke tennene mine hjemme?

Hvis du vil bleke tennene hjemme, er det et par ting du må vite. Først må du finne et godt tannblekingsprodukt som du kan bruke hjemme. Det er mange forskjellige typer tannblekingsprodukter tilgjengelig, så du må bruke litt tid på å finne den som passer for deg. Når du har funnet et produkt du vil bruke, må du følge instruksjonene nøye. Noen produkter krever at du bruker dem en viss tid hver dag, mens andre må brukes over natten. Sørg for å følge instruksjonene nøye slik at du ikke skader tennene eller tannkjøttet. Hvis du ikke er sikker på hvordan du velger et tannblekingsprodukt eller hvordan du bruker det riktig, kan du alltid spørre tannlegen om hjelp. Mange tannleger tilbyr tannblekingstjenester og kan gi deg blekebrett eller andre produkter som du kan bruke hjemme. De kan også gi deg tips om hvordan du bruker produktet og hvor lang tid det vil ta før du ser resultater.

Hvor lenge varer tannbleking?

Tannbleking kan vare i mange år, men det er ikke permanent. Hjemmeblekingssett er en fin måte å komme i gang på, men hvis du vil ha mer langvarige resultater, må du bruke en profesjonell tannblekingstjeneste.

Er tannbleking skadelig for tenner og tannkjøtt?

Tannbleking er ikke skadelig for tenner og tannkjøtt, og fungerer hvis det gjøres i de årene det ikke er nødvendig med fyllinger. Hvis du bleker tennene i løpet av de årene tannlegen anbefaler det, vil du ikke ha noen problemer med tennene eller tannkjøttet.

Slik fungerer tannbleking fra tannlegen

Slik fungerer tannbleking fra tannlegen. Tennene renses først og det tas et avtrykk av tennene. Dette gjøres for at tannlegen skal kunne lage et spesialtilpasset blekebrett. Brettet fylles med et blekemiddel og plasseres deretter over tennene. Brettet bæres deretter i to timer om dagen eller over natten i fem til 14 dager, avhengig av ønsket resultat. Tiden det tar å bleke tennene dine avhenger av hvor flekkete de er og hvor lyse du vil ha dem.

Bør være forsiktig ved kjøp i utlandet

Du bør være forsiktig når du kjøper i utlandet, siden mange produkter kanskje ikke oppfyller dine standarder. For eksempel er hydrogenperoksid mer populært i Europa enn i USA, så du må være forsiktig hvis du kjøper det mens du er i utlandet. Det samme gjelder tannblekemidler; hvis du leter etter et spesifikt merke, kan det hende du ikke kan finne det. Derfor er det viktig å gjøre undersøkelser før du kjøper noen produkter mens du er i utlandet.


Få en vurdering av om tannbleking passer for dine tenner

Det er viktig å få en vurdering av om tannbleking er egnet for dine tenner hos tannlegen. Dette er fordi tennene dine er viktige, og det er viktig å få riktig behandling for dem. Tannbleking innebærer å bruke et blekemiddel, vanligvis hydrogenperoksid, for å endre fargen på tennene dine. Har du fyllinger eller annet tannarbeid kan dette påvirkes av blekemidlet. Tannlegen din kan gi deg råd om hvorvidt tannbleking er egnet for tennene dine og hvordan du unngår uønskede effekter.


Det finnes flere måter å bleke tenner på

Det er flere måter å bleke tenner på. Den vanligste måten er gjennom hjemmeblekingssett som kan kjøpes på apoteket. Disse kommer vanligvis med et blekemiddel og blekebrett. Blekemidlet er vanligvis en form for blekemiddel. Instruksjoner for blekesett hjemme må følges nøye for å unngå å skade tennene. Det tar vanligvis et par timer å få ønsket resultat. En annen måte å bleke tenner på er å gå til tannlegen og få tennene profesjonelt bleket. Tannlegen vil sette deg i spesielle blekebrett og bruke et sterkere blekemiddel enn det som er tilgjengelig i butikkene. Dette får vanligvis ønsket resultat i én gang, men det er dyrere enn å gjøre det hjemme. Hvis tennene dine er sterkt misfarget, kan det hende du trenger mange behandlinger eller høyere konsentrasjoner av blekemiddel, noe som kun kan gjøres hos tannlegen.


For at vi skal tilby tannbleking må følgende kriterier våre oppfylt:

For at vi skal tilby tannbleking må følgende kriterier være oppfylt: tennene skal være sunne og uten forfall, tannkjøttet skal være rosa og fritt for betennelser, og pasienten må være villig til å ta vare på tennene sine etter blekingen. .


Ønsker du hvitere tenner?


Ønsker du hvitere tenner? Da kan du prøve tannbleking. Tannbleking er en prosess der man bruker kjemikalier for å gjøre tennene hvitere. Dette kan gjøres hjemme eller på et tannlegekontor. Prosessen tar vanligvis én til to timer. Tannlegen bruker først en damppress for å åpne opp tannemaljen, deretter påfører de blekemiddelet og slipper det virke i fem til ti minutter. Deretter vaskes blekemidlet av og tennene skylles med vann.


Hvilken effekt kan jeg vente meg etter tannbleking?


 Etter tannbleking, kan du forvente å se en forskjell i farge på tennene dine. Blekingen fjerner misfarging eller gulning av tennene, og gir dem et lysere og mer friskt utseende. Resultatene varierer fra person til person, men tannbleking er vanligvis en effektiv metode for å forbedre utseendet på tennene dine.