Tannstein

Tannstein

God munnhygiene kommer ikke av seg selv. Som et minimum krever det regelmessig børsting og bruk av tanntråd. I tillegg bør du få renset tennene fra tid til annen. Dette skjer i forbindelse med ditt rutinemessige tannlegebesøk. Regelmessig tannrens er i utgangspunktet obligatorisk, enten du har sunne og sunne tenner, eller om du sliter med en tannsykdom.

Tanken med å utføre en tannrens er å fjerne misfarging, tannstein og plakk for å forebygge tannsykdommer og andre tannproblemer. Ønsker vi å hjelpe deg med å opprettholde god munnhygiene, bestill time for en grundig tannrens. Tennene dine vil definitivt takke deg for det.

 

Hvordan foregår en tannrens?

Under en tannrens vil tannlegen eller tannpleieren skånsomt sørge for at myke avleiringer i form av plakk og harde avleiringer i form av tannstein fjernes. Ettersom overflaten på tennene blir glatt og ren, blir det lettere å holde munnen fri for bakterier i fremtiden. I fortsettelsen av rengjøringen vil tennene bli polert. Hensikten med denne poleringen er å fjerne misfarging på tennene. På samme måte vil vi se etter tegn på tannkjøttbetennelse og periodontitt, som selvsagt bør handles dersom uhellet er uaktuelt.

En tannrens tar ikke lang tid, gjør ikke vondt eller bør fryktes av andre grunner. Rent økonomisk er det også en svært beskjeden investering.

Hold tennene rene og oppretthold god munnhygiene

Å holde tennene og tannkjøttet rent er ikke rakettvitenskap. Likevel må du innarbeide noen sunne vaner slik at du kan redusere risikoen for tannkjøttbetennelse, periodontitt, hull osv. Bakterier vil forekomme naturlig, men kan og bør fjernes ved bruk av tannbørste og tanntråd. I tillegg bør det følges opp med en vanlig tannrens, som kan fjerne bakteriene som ikke kan fjernes med midler som tannbørste og tanntråd.

Du kan gjøre følgende for å opprettholde sunn munnhygiene:

 • Børst tenner to ganger om dagen
 • Suppler børsting med tanntråd
 • Gå til tannlegen regelmessig
 • Se en tannlege for smerte og ubehag
 • Tannlegen din vil kunne gi deg ytterligere gode råd om stell av tenner og tannkjøtt.

Hvor ofte bør tennene rengjøres?

Det er ingen regler for hvor ofte du bør ta en tannrens. Det er heller noe som vurderes individuelt. Er du flittig nok til å stelle og pleie tenner og tannkjøtt, vil du i utgangspunktet kunne nøye deg med å få renset tennene en gang i året hos tannlegen. Hvis du lider av tannkjøttbetennelse, som skyldes dårlig munnhygiene, må du gå til tannlegen noe oftere.

Siden mange tannsykdommer og tannproblemer kan forebygges med en tannrens, er det sunn fornuft å følge tannlegens anvisninger og anbefalinger mht. Frekvens.

Hvor mye koster profesjonell tannrens hos tannlegen?

Hos Oppsal Tannlegesenter gir vi deg alltid god økonomisk oversikt, uansett om du trenger en tannrens eller rotbehandling. Hvis det rett og slett er en tannpuss, kan du finne gjeldende pris via vår offentlige prisliste. Hos oss kan du få en grundig tannrens uten å gå på akkord med hverken kvalitet eller pris. Du bør benytte deg av den muligheten hvis du ønsker å beholde dine vakre og sunne tenner i mange år fremover.

Hvilke tannsykdommer og tannproblemer kan forebygges med tannrens?

Muligheten for å forebygge smertefulle og kostbare tannsykdommer og tannproblemer bør vekke interessen til enhver person. Når uhellet er ute og du har fått en tannsykdom av en eller annen art, må du gjennom en eller annen form for behandling, som kan være både smertefull og kostbar. Hvis du ikke er interessert i dette, så bør du benytte deg av muligheten til å få utført en profesjonell tannrens.

Å forebygge tannproblemer er i utgangspunktet ikke rakettvitenskap. Realiteten er uansett at de aller fleste problemene kan forebygges med god munnhygiene. Vi har tidligere vært inne på at bl.a. må huske å pusse tenner to ganger om dagen og at det er lurt å bruke tanntråd. Dette kan så suppleres med tannrens, hvor overflødig belegg og plakk fjernes. Det er vanskelig å fjerne plakk og harde avleiringer selv, derfor bør du la en tannlege håndtere dette.

En tannrens – og annen sunn munnhygiene – kan bidra til å forebygge svært mange problemer. Dette gjelder blant annet følgende:

 • Gingivitt
 • Hulrom
 • Periodontitt
 • I tillegg vil du med sunn munnhygiene kunne skape økt velvære og bedre pust. Dårlig ånde oppstår typisk som en konsekvens av dårlig hygiene, derfor er det verdt å bruke ressurser på dette.

Nyt smertefri tannrengjøring

Vi tilbyr 100 % smertefri tannrens. Du kan derfor trygt oppsøke klinikken for den planlagte behandlingen uten å måtte være redd for å reise herfra med mye smerte og en dårlig opplevelse rikere.

Dersom du ikke har benyttet deg av dette tiltaket før nå fordi du lider av tannlegeskrekk, så bør du være klar over at vi er spesialister på å behandle pasienter som lider av dette. Trenger du å vite nøyaktig hvordan en tannrens utføres steg for steg, introduserer vi deg gjerne for dette. Du er også velkommen til å stille spørsmål. Vi vil gjøre vårt beste for å møte dine individuelle behov.

En utvidet tannrens kan være nødvendig

Som utgangspunkt vil det være tilstrekkelig å gjennomføre en general tannrens, hvor fokus er på å fjerne plakk og harde avleiringer. Hvis det er tegn på begynnende periodontitt, kan en utvidet tannrens tas i bruk. Her vil plakk og tannstein ikke bare fjernes, men fokus vil også være på misfarging i posen og på kronene. I visse tilfeller vil det også være ideelt med en tannrotrens.

Dersom det ikke er tegn til uregelmessigheter, så holder du deg til den tradisjonelle tannrengjøringen, som helst bør utføres en gang i året, med mindre annet er avtalt. Om du trenger det ene eller det andre vil avklares ut fra en kort spørreundersøkelse. Er det snart tid for den årlige tannpussen, kan du bestille time med en gang. Dette gjøres enkelt med online booking.

Få profesjonell hjelp og veiledning

Bestill gratis konsultasjon

Bestill GRATIS konsultasjon hos Oppsal Tannlegesenter for å få mer informasjon, bli sikker på hva som passer deg best og ikke minst profesjonell hjelp så du føler deg trygg! Fyll ut skjemaet og bli kontaktet av oss angående tid for konsultasjon.

  eller

  Har du tannlegeskrekk?

  Hvis du er nervøs for tannbehandling, gi beskjed når du bestiller. Vi er vant til å behandle mennesker som har tannlegeskrekk, og det er måter en tannlege kan endre tilnærmingen sin for å hjelpe deg på. Våre tannleger er flinke på å roe nervene og gi deg et godt og smertefritt besøk.

  Les mer om tannlegeskrekk her.

  Tannstein FAQ

  Les mer om tannstein her.

  Hva er fordelen med en tannrens?

  Fordelen med en tannrens er at du får fjernet plakk og tannstein, slik at du forebygger mulig gingivitt. Tannrengjøring er en viktig del av å holde munnen ren og sunn. Det spiller også en viktig rolle for å holde resten av kroppen frisk og forebygger sykdommer som hjertesykdom, demens eller diabetes.

  Hvor mye koster en tannrens?

  Prisen på en tannrens avhenger blant annet av om det er en vanlig eller utvidet tannrens. I tillegg kan medlemmer av den danske helseforsikringen også få tilskudd til behandlinger. Du kan se en oversikt over prisene på vår prisliste.

  Hvor ofte bør tennene rengjøres?

  Vi anbefaler at du får renset tennene hver 6. måned. Dette er fordi tannstein som dannes kan risikere å skade tannkjøttet. Hvis ikke tannstein fjernes med jevne mellomrom, kan det også påvirke tannen din på sikt.

  Hvordan bytter jeg til dere som tannlege?

  Det er veldig enkelt å bytte til oss som din nye foretrukne tannlege. Du kan enten gjøre det på nett, ved å avtale time, eller ringe oss på telefonen og fortelle oss at du ønsker å bytte til oss. Vi innhenter automatisk dine gamle journaler, røntgenbilder og lignende fra din gamle tannlege, og administrerer hele bryteren for deg.

  OPPSAL TANNLEGESENTER

  Innkalt til årlig tannlegesjekk?

  Tannundersøkelse

  Undersøkelse

  En årlig undersøkelse av munnen er viktig for å forebygge sykdom. Munnen er kroppens speil. Under en undersøkelse vil tannlegen eller tannpleieren sjekke din orale helse.

  Tannfylling

  Tannfylling

  Alt du behøver å vite om tannfylling og alt rundt. En tannfylling brukes til å fylle et hulrom (et hull som har dannet seg i tennene) eller andre skader på en tann.

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse

  Tannkjøttbetennelse er en vanlig og mild form for tannkjøttsykdom (periodontal sykdom) som forårsaker irritasjon, rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tennene.

  Tanntrekking

  Tanntrekking

  Tanntrekking kan være et alternativ om tanna er dårlig plassert i munnen, står for nærme en annen tann, eller om tannen er sterkt forfallen eller rammet av periodontal sykdom.

  Rotfylling

  Rotfylling

  Rotfylling er en nødvendig behandling når nerven i tannen blir betent eller infisert. Rotfylling tar sikte på å fjerne all infeksjon fra den infiserte tannen.

  Tannimplantat

  Tannimplantat

  Tannimplantat behandling er en prosedyre som erstatter tannrøtter med titanskrue og erstatter skadede eller manglende tenner med kunstige tenner som ser ut og fungerer omtrent som ekte tenner.

  Tannblekning

  Tannbleking

  Vi hjelper deg å ta fram smilet du kan være stolt av. Vi tilbyr profesjonell tannbleking skreddersydd for den enkelte, og som gir imponerende resultater.

  Digital Smile Design

  Digital Smile Design

  Estetisk og gjenopprettende tannbehandling blir mer og mer populært, og Eiksmarka Tannlegesenter er glade for å kunne tilby DSD (Digital Smile Design)

  DETTE SIER VÅRE KUNDER

  Hvorfor Oppsal Tannlegesenter?

  Å velge riktig tannlege kan være vrient i blant når det er mange å velge mellom. Vi har mange pasienter som anbefaler oss! Se hva noen av de sier her:

  [trustindex no-registration=google]

  Partnere

  Vi samarbeider med

  Vurderinger av leger og andre behandlere. Del dine egne erfaringer. Se våre vurderinger.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Eiksmarka Tannlegesenter er vår andre avdeling i Oslo og Bærum. Gå til Eiksmarka her.

  Spørsmål eller ønsker å komme i kontakt?

  Kontakt oss

  Vi har rask og god kundebehandling som gjøres via mail, telefon og sosiale medier, i tillegg til chatten du ser nede til høyre! Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller trenger hjelp.

  Oppsal Tannlegesenter

  Haakon Tveters vei 90, 0686 Oslo
  67 49 06 60
  post@oppsaltannlegesenter.no