Oppsal Tannlegesenter FAQ

FAQ

Akutt tannlege FAQ

Les mer om akutt tannlege her.

Hvor mye koster en akutt tannlege?

Prisen på en akutt tannlegetime avhenger av hva som må gjøres. Vi har ingen ekstra gebyrer eller tillegg på våre nødtider, og du får alltid samme service og kvalitet som alltid. Vi holder åpent på lørdager for utrykning, dersom uhellet skulle være ute. HUSK at vi tilbyr alle våre pasienter en gratis og rentefri avdragsordning, slik at du kan starte behandlingen nå og betale ned i små avdrag.

Når kan jeg få akutt tannlege?

Dersom uhellet er uaktuelt, kan du komme til tannlegen vår snarest. Vi har åpent for nødsituasjoner på hverdager og på lørdager i helgene. Blir du skadet med tennene, ring oss i åpningstidene våre. Dersom det skulle være utenfor åpningstidene våre, må du heller kontakte tannlegevakten.

Når bør du kontakte tannlegevakten?

Du må kontakte tannlegevakten dersom du blir skadet med tenner utenom åpningstidene våre. HUSK vi har åpent på lørdager for akuttbehandlinger uten ekstra kostnad.

All On 4 FAQ

Les mer om All On 4 her.

Hvordan er All On 4 tannimplantater forskjellig fra proteser?

All On 4 implantater er et permanent sett med tenner som ser ut og føles som naturlige tenner. All On 4 tannimplantater: Er permanente tenner som børstes og renses som naturlige tenner, Må ikke tas ut, Trenger ikke lim, Er komfortable fordi de ikke presser ned på tannkjøttet, La deg oppleve det varme og kalde i maten din, samt smaken La deg bite med økt kraft (opptil 70 % mer), slik at du kan spise alle favorittmatene dine igjen, Forhindre benforringelse og Gjenopprett ansiktstrekkene dine.

Hvordan er All-on-4 tannimplantater sammenlignet med tradisjonelle implantater?

All-on-4 tannimplantatteknikken bruker bare fire implantater per bue, mens tradisjonelle implantater bruker alt fra seks til åtte implantater, eller mer, i hver bue. Implantatene til All-on-4-prosedyren er også plassert i en vinkel, noe som gir økt kontakt ved å bruke den naturlige støtten til beinet ditt. I tillegg krever All-on-4-prosedyren ingen beintransplantasjon for de fleste pasienter, noe som er vanlig ved tradisjonelle implantatprosedyrer. Derfor sparer All-on-4 tannimplantater tid, penger og ubehag.

Hvor lang tid tar All-on-4 tannimplantatoperasjonen?

Operasjonen tar ca. 4 timer per bue.

Hva er suksessraten med All On 4 tannimplantater?

Publiserte studier viser en suksessrate på 98 % ved bruk av All-on-4 tannimplantater. Det er veldig viktig å holde tritt med regelmessige besøk til tannpleieren for å holde området rundt implantatene rent og sykdomsfritt. Dessuten er røyking en viktig faktor i svikt i alle tannimplantater.

Hvem er den ideelle kandidaten for All On 4 tannimplantater?

Den ideelle kandidaten for All-on-4 tannimplantatprosedyren hos Arlington Dental er noen som for tiden bruker proteser eller som vil trenge proteser i fremtiden. Alder spiller ingen rolle, men tannimplantatkandidater bør ha god helse. Ikke-røykere og personer med god helse er de beste kandidatene.

Digital Smile Design FAQ

Les mer om Digital Smile Design her.

Hvor lang tid vil det ta?

Din DSD-plan vil være 100 % personlig tilpasset for deg. Avhengig av hva du vil endre, kan planen din innebære en kombinasjon av tannbleking, finér, kjeveortopedi og kosmetisk binding. Siden det kan være et hvilket som helst antall behandlinger involvert, hver med sin egen forventede tidsramme, er det vanskelig å si hvor lang tid prosessen vil ta. Uansett hvor lang tid det tar kan du imidlertid være sikker på at planen din vil gi deg det smilet du virkelig alltid har ønsket deg.

Edge Bonding FAQ

Les mer om Edge Bonding her.

Hvor lenge varer komposittbinding på fortennene?

Liming på fortennene kan vare mellom 2 og 8 år, avhengig av plasseringen av den limte tannen, bittet ditt og spisevanene dine. Det er vanligvis bedre å unngå å bite direkte i maten, spesielt harde forbruksvarer som kan kompromittere strukturen til tannbindingen.

Går bindingen over hele tannen?

Generelt er komposittbinding prosessen med å forbedre tannstrukturen eller restaurering av tennene. Kompositt Edge Bonding (også kjent som Incisal Edge Bonding) betyr spesifikt at kompositten påføres kun på kantene og ikke på hele tennene.

Kan tannbindingen falle av?

Så uvanlig som at tannbindinger faller av, skjer det faktisk. Dette kan komme av at bittet ikke er optimalt eller at man har uvaner som negel-biting. Noen ganger kan også limet som er brukt feste seg for dårlig til tannen. Vi kartlegger da årsakene og prøver igjen.

Rotfylling FAQ

Les mer om rotfylling her.

Hvor mange dager trenger du fri for en rotfylling?

Mesteparten av tiden kan personer som har hatt rotbehandling, gå tilbake til jobb eller skole neste dag. Men hvis du har hatt sedasjon under tannprosedyren, kan det hende du trenger en ekstra dag eller to for å komme deg helt.

Er rotfylling smertefull?

Gjør en rotfylling vondt? Siden pasienter får anestesi, er ikke en rotfylling mer smertefull enn en vanlig tannprosedyre, for eksempel en fylling eller å få fjernet en visdomstann. Imidlertid er en rotfylling vanligvis litt sår eller nummen etter prosedyren, og kan til og med forårsake mildt ubehag i noen dager.

Hvor lang tid tar en rotfylling?

En rotfylling kan ta alt fra 90 minutter til 3 timer. Det kan noen ganger gjøres i én avtale, men kan kreve to. En rotfylling kan utføres av tannlegen din eller en endodontist. Endodontister har mer spesialisert opplæring for rotfylling.

Hvordan skal jeg føle meg etter en rotfylling?

Snart vil ubehaget forsvinne, men inntil da kan du ta reseptfrie smertestillende midler som paracet eller ibux. Det er noen grunner til at du kan oppleve smerte selv om nerven til tannen din har blitt fjernet under rotfyllingsbehandling.

Snorking & Søvnapné FAQ

Les mer om snorking og søvnapné her.

Hva er snorking?

Snorking er støyende pust mens du sover. En innsnevret luftvei forstyrrer luftstrømmen som forårsaker vibrasjoner i bløtvev bak i halsen (drøvelen og myk gane) og tungebunnen. Selv om det ikke er lærebokdefinisjonen på snorking, kan en tett nese også skape plystring eller poppende lyder.

Er snorking et problem?

Hvis snorkingen forstyrrer søvnen din eller partnerens søvn, eller har et potensiale for å bli obstruktiv søvnapné, må det behandles. Det er uenighet i den vitenskapelige verden om normal, vanlig snorking (ikke-apneisk) er fysisk skadelig.

Hvorfor snorker jeg?

En rotfylling kan ta alt fra 90 minutter til 3 timer. Det kan noen ganger gjøres i én avtale, men kan kreve to. En rotfylling kan utføres av tannlegen din eller en endodontist. Endodontister har mer spesialisert opplæring for rotfylling.

Hva kan stoppe snorking?

Det er ikke noe enkelt middel som fungerer for alle som snorker. Å finne en løsning på snorkingen krever en forståelse av hva som får deg til å snorke. Vanlige snorkemidler inkluderer: Vekttap, endring av sovestilling, tungeholdere, underkjevefremføringsenheter (munnstykker), CPAP, spesialputer, kileputer, nesedilatatorer, nesespray, neti potter, hakestropper og munntape.

Gjør fyllinger vondt dagen etter?

Det er vanlig at du har noe smerte eller følsomhet i den behandlede tannen etter en fylling. Vanligvis skal ethvert ubehag forsvinne etter en dag eller to.

Tannbleking FAQ

Les mer om tanngnissing her.

Kan du bare slutte å gnisse tenner?

Mange barn vokser fra bruksisme uten behandling, og mange voksne gnisser eller biter ikke tennene hardt nok til å kreve behandling. Men hvis problemet er alvorlig, inkluderer alternativene visse tannbehandlinger, terapier og medisiner for å forhindre mer tannskade og lindre kjevesmerter eller ubehag.

Hva er ulempene med å bite tenner?

Komplikasjoner, Skader på tenner, restaureringer, kroner eller kjeve, Spenningshodepine, Alvorlige ansikts- eller kjevesmerter, Lidelser som oppstår i temporomandibulære ledd (TMJs), som ligger rett foran ørene dine, som kan høres ut som klikk når du åpner og lukker munnen.

Hvordan vet en tannlege at du gnisser tenner?

Under en tannlegeundersøkelse vil tannlegen se etter tegn på bruksisme som overdreven slitasje på tennene, inkludert sprekker, fliser eller løse tenner. Noen alternativer for å hjelpe deg med å redusere eller eliminere sliping inkluderer: Bruk av en munnbeskyttelse for å beskytte tennene. Iført en skinne, som holder tennene dine atskilt.

Hva skjer hvis du fortsetter å gnisse tenner?

Hvorfor er tannsliping skadelig? I noen tilfeller kan kronisk tanngnissing resultere i brudd, løsnede eller tap av tenner. Den kroniske slipingen kan slite på tenner ned til stubber. Når disse hendelsene skjer, kan det være behov for broer, kroner, rotkanaler, implantater, delproteser og til og med komplette proteser.

Tannfylling FAQ

Les mer om tannfylling her.

Hvor lang tid tar det før tannfylling legger seg?

Følsomhet fra en tannfylling bør forsvinne innen to til fire uker. Hvis følsomheten ikke ser ut til å bli bedre i løpet av den tiden, eller den varer i mer enn fire uker, kontakt tannlegen din.

Hva er reglene etter å ha fått fylling?

Det er best å unngå hard, seig eller klissete mat etter en tannfylling i opptil to uker. Hvis du opplever tannfølsomhet, kan du også ha nytte av å unngå varme eller kalde drikker og mat. Det er ingen grunn til å vente med å pusse tennene etter en tannfylling.

Hvor smertefullt er en tannfylling?

Det er ikke uvanlig å føle frykt eller bekymring for å få et hulrom fylt. Tannfyllinger kan gjøre vondt i noen tilfeller. Men de fleste forårsaker lite eller ingen ubehag under prosedyren. Hvis du unngår tannsjekken din på grunn av bekymringer om smerte, ta et dypt pust og kontakt oss.

Gjør fyllinger vondt dagen etter?

Det er vanlig at du har noe smerte eller følsomhet i den behandlede tannen etter en fylling. Vanligvis skal ethvert ubehag forsvinne etter en dag eller to.

Tanngnissing FAQ

Les mer om tanngnissing her.

Kan du bare slutte å gnisse tenner?

Mange barn vokser fra bruksisme uten behandling, og mange voksne gnisser eller biter ikke tennene hardt nok til å kreve behandling. Men hvis problemet er alvorlig, inkluderer alternativene visse tannbehandlinger, terapier og medisiner for å forhindre mer tannskade og lindre kjevesmerter eller ubehag.

Hva er ulempene med å bite tenner?

Komplikasjoner, Skader på tenner, restaureringer, kroner eller kjeve, Spenningshodepine, Alvorlige ansikts- eller kjevesmerter, Lidelser som oppstår i temporomandibulære ledd (TMJs), som ligger rett foran ørene dine, som kan høres ut som klikk når du åpner og lukker munnen.

Hvordan vet en tannlege at du gnisser tenner?

Under en tannlegeundersøkelse vil tannlegen se etter tegn på bruksisme som overdreven slitasje på tennene, inkludert sprekker, fliser eller løse tenner. Noen alternativer for å hjelpe deg med å redusere eller eliminere sliping inkluderer: Bruk av en munnbeskyttelse for å beskytte tennene. Iført en skinne, som holder tennene dine atskilt.

Hva skjer hvis du fortsetter å gnisse tenner?

Hvorfor er tannsliping skadelig? I noen tilfeller kan kronisk tanngnissing resultere i brudd, løsnede eller tap av tenner. Den kroniske slipingen kan slite på tenner ned til stubber. Når disse hendelsene skjer, kan det være behov for broer, kroner, rotkanaler, implantater, delproteser og til og med komplette proteser.

Tannhelse & Munnhygiene FAQ

Les mer om tannhelse og munnhygiene her.

Hva er de 5 fasene av tannhygiene?

Et enkelt besøk hos din tannpleier består av ulike faser, kjent som pleieprosessen. Tannhygieneprosessen består av vurderings-, tannhygienediagnose-, planleggings-, implementerings- og evalueringsfasene. Hver fase er en nøkkelkomponent i den totale behandlingen.

Hvor lang tid tar det for en tannpleier å rense tenner?

Hvis tennene dine er sunne og rene, bør en tannrens ta ca. 30 minutter. Hvis munnhelsen din er dårlig og du har hull og tannstein, kan tannrensingen ta nærmere en time. Som en generell regel vil du tilbringe mindre tid i tannlegestolen hvis du opprettholder munnhelsen.

Hvordan opprettholder du god tannhygiene?

Drikk fluorholdig vann og børst med fluortannkrem. Sørg for god munnhygiene. Børst tennene grundig to ganger om dagen og bruk tanntråd daglig mellom tennene for å fjerne plakk. Besøk tannlegen din minst en gang i året, selv om du ikke har naturlige tenner eller har proteser.

Tannimplantat FAQ

Les mer om tannimplantat her.

Hvor lenge før tannimplantater føles normalt?

Avhengig av hvor raskt du helbreder, vil munnen din begynne å føles normal igjen ca. 1-2 uker etter operasjonen for implantatplassering. På dette tidspunktet skal du ikke føle mer smerte, og du kan spise ditt vanlige kosthold og gjenoppta anstrengende aktiviteter som trening.

Hva er risikoen ved å få tannimplantater?

Sinusskade: En stor risiko for tannimplantater er bihuleskader. Infeksjon: Som enhver oral kirurgisk prosedyre, har tannimplantatkirurgi en risiko for infeksjon. Nerveskade: Det er mulig for implantatkirurgi å føre til nerveskade.

Kan kroppen avvise tannimplantater?

Strengt tatt kan kroppen din avvise et tannimplantat. Men den gode nyheten er at det er svært sjelden. Tannimplantater er den mest tilpasningsdyktige og holdbare erstatningen for tannrøtter, med opptil 98 % av suksessraten.

Tannkjøttbetennelse FAQ

Se vår side om tannkjøttbetennelse her. Eller les mer om tannkjøttbetennelse i vår artikkel Periodontitt: En alvorlig tannsykdom.

Hvordan behandles tannkjøttbetennelse?

Hvilken type behandling du vil ha vil avhenge av hvor alvorlig tannkjøttsykdommen din er. Målet med behandlingen er å kontrollere eventuelle eksisterende tannkjøttsykdommer og forhindre ytterligere problemer. Du kan kanskje behandle mild tannkjøttsykdom (gingivitt) med en daglig børsting og bruk av tanntråd. Tannlegen eller hygienisten din vil arrangere regelmessige kontroller med deg for å overvåke størrelsen på eventuelle lommer i tannkjøttet, samt hvor lett tannkjøttet blør, for å sikre at disse blir bedre over tid. Hvis tannlegen din tror du har periodontitt: Legen din vil bruke en periodontal sonde for å måle dybden på eventuelle hull mellom tennene og tannkjøttet. De kan sjekke hvor lett tannkjøttet blør og hvor mye plakk og tannstein du har på tennene. Du kan også trenge røntgenbilder for å sjekke tilstanden til tennene og kjevebenet. Rotplanlegging kan være nødvendig for å behandle periodontitt eller akutt nekrotiserende ulcerøs gingivitt (ANUG). Rotplanlegging fjerner plakk, tannstein og skadet tannbelegg. Tannlegen eller hygienisten din kan bruke lokalbedøvelse for å gjøre rotplanleggingen mer komfortabel. Dette vil fullstendig blokkere følelsen fra tannkjøttet ditt. Behandling med antibiotika kan anbefales hvis du har en svært alvorlig infeksjon. Antiseptisk munnvann kan anbefales av en hygienist for å motvirke veksten av bakterier. En munnvann kan imidlertid ikke fjerne plakk som allerede er bygget opp på tennene dine – dette må børstes av eller fjernes av en hygieniker. Hvis du har mer alvorlig periodontitt, og andre behandlinger ikke har fungert, kan tannlegen henvise deg til en periodontitt for tannkjøttkirurgi. Dette er et helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av periodontale sykdommer. Vi har mange spesialister gjennom Bupa tannpleienettverk. Tannkjøttkirurgi kan bidra til å fjerne bakterier og reparere tannkjøttet og beinet. Det kan også forbedre hvordan tennene dine ser ut og redusere eventuell følsomhet. For mer informasjon om behandlinger for tannkjøttsykdommer, kontakt oss.

Hva forårsaker tannkjøttbetennelse?

Tannkjøttsykdom oppstår når plakk bygger seg opp rundt tenner som ikke er ordentlig renset. Du kan finne det vanskeligere å rense tennene hvis du bruker tannregulering, har implantater eller bruker proteser. Andre ting som kan gjøre deg mer sannsynlig å få tannkjøttsykdom er røyking, diabetes, graviditet, å ta medisiner som gjør munnen din tørr, eller å spise for mye sukkerholdig mat. Å bli eldre eller ha et svakt immunforsvar kan også gjøre deg mer utsatt for tannkjøttsykdommer.

Tannkrone FAQ

Les mer om tannkrone her.

Hvor lang tid tar det å venne seg til en tannkrone?

Pasienten kan føle at den nye kronen blir større umiddelbart etter plassering, og til slutt blir pasienten tilpasset den nye kronen i løpet av litt over 2 uker. Hvis det ikke føles bra etter det, kan det hende han må oppsøke tannlegekontoret igjen.

Hvor lenge skal en krone sitte på?

De fleste kroner varer mellom fem og 15 år før de må skiftes ut (eller i det minste repareres). I noen tilfeller er det åpenbart at du må bytte ut en krone fordi den har falt ut eller fått omfattende skade; under andre omstendigheter er det mindre åpenbart at det er et problem med en krone.

Må man pusse tennene hvis man har kroner?

Hvor lenge vil tannen min gjøre vondt etter en krone?

Det er ikke uvanlig at den midlertidige tannkronen din gjør vondt like etter prosedyren. Det kan være følsomt for varme og kalde maler, så pass på å unngå dette når du spiser og drikker, spesielt den første uken. Men igjen, smerte bør ikke vare mer enn to uker og bør bli bedre for hver dag.

Tannlegeskrekk FAQ

Les mer om tannlegeskrekk her.

Hvordan håndterer dere pasienter med tannlegeskrekk?

Vi har lang erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk. Vi tar alltid ekstra tid og gjør ting i ditt tempo. Under behandlingen informerer vi deg hele tiden om hva som skjer, og vi gjør det helt i ditt tempo. Når du besøker oss kan du være helt sikker på at vi vil gjøre alt som står i vår makt for at du skal få en best mulig opplevelse. Ønsker du å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk, ta kontakt med oss for en gratis og uforpliktende prat på telefon.

Har dere erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk?

Hos Oppsal Tannlegesenter vet vi hvor skummelt et tannlegebesøk kan være for mange. Vi er spesialister på tannlegeskrekk, og derfor legger vi stor vekt på å gjøre ditt tannlegebesøk til en trygg opplevelse. Dette betyr at det hele foregår i ditt tempo og på dine premisser. Vi er klare til å ta en hyggelig prat og hjelpe deg gjennom besøket

Hvordan kan dere hjelpe med tannlegeskrekk?

Vi er spesialister på å behandle mennesker med tannlegeskrekk. Hos oss gjør vi alt for å hjelpe deg med din angst. Vi tar den nødvendige tiden du trenger slik at du kan stille alle spørsmål. Har du en forestående større operasjon, er du velkommen til å kontakte oss og ta en god betryggende prat. Ring 67 49 06 60.

Hvordan ser en prosedyre for en med tannlegeskrekk ut for dere?

Vi anbefaler at du bestiller time om morgenen. Møt opp uthvilt og uthvilt slik at du ikke blir nervøs hele dagen. Deretter forklarer vi deg i detalj hva som må skje, slik at ubehagelige overraskelser unngås. Vi behandler selvfølgelig alltid smertefritt, så du slipper å være nervøs.

Tannprotese FAQ

Les mer om tannprotese her.

Hvor lenge varer tannproteser?

Med regelmessig børsting og bruk av tanntråd kan selve implantatskruen vare hele livet, forutsatt at pasienten får regelmessige tannkontroller hver 6. måned. Kronen varer imidlertid vanligvis bare rundt 10 til 15 år før den kan trenge en utskifting på grunn av slitasje.

Hvor lang tid tar det for en erstattet tann å gro?

I et enkelt tilfelle vil mange tannleger ønske å la tannkjøttet gro og implantatet smelte sammen (osseointegrere) med kjevebenet, før de monterer permanente erstatningstenner. Det er vanligvis en helingsperiode som varer fra seks uker til seks måneder. Overkjeven tar vanligvis litt lengre tid, på grunn av mykere bein.

Sitter tannimplantater inne hele tiden?

Tannimplantater er designet for å være permanente. Dette er fordi implantater har grensesnitt med kjevebenet ditt, og blir bundet til det omkringliggende beinet gjennom osseointegrasjon. I noen tilfeller kan tannimplantater mislykkes.

Tannstein FAQ

Les mer om tannstein her.

Hva er fordelen med en tannrens?

Fordelen med en tannrens er at du får fjernet plakk og tannstein, slik at du forebygger mulig gingivitt. Tannrengjøring er en viktig del av å holde munnen ren og sunn. Det spiller også en viktig rolle for å holde resten av kroppen frisk og forebygger sykdommer som hjertesykdom, demens eller diabetes.

Hvor mye koster en tannrens?

Prisen på en tannrens avhenger blant annet av om det er en vanlig eller utvidet tannrens. I tillegg kan medlemmer av den danske helseforsikringen også få tilskudd til behandlinger. Du kan se en oversikt over prisene på vår prisliste.

Hvor ofte bør tennene rengjøres?

Vi anbefaler at du får renset tennene hver 6. måned. Dette er fordi tannstein som dannes kan risikere å skade tannkjøttet. Hvis ikke tannstein fjernes med jevne mellomrom, kan det også påvirke tannen din på sikt.

Hvordan bytter jeg til dere som tannlege?

Det er veldig enkelt å bytte til oss som din nye foretrukne tannlege. Du kan enten gjøre det på nett, ved å avtale time, eller ringe oss på telefonen og fortelle oss at du ønsker å bytte til oss. Vi innhenter automatisk dine gamle journaler, røntgenbilder og lignende fra din gamle tannlege, og administrerer hele bryteren for deg.

Tanntrekking FAQ

Les mer om tanntrekking her.

Hva er reglene etter en tanntrekking?

Hold utvinningsstedet rent. Skyll området forsiktig med en antimikrobiell munnvann to til tre ganger om dagen. Ta alle medisiner som anvist. Tannlegen din kan foreskrive antibiotika og smertestillende midler. Unngå anstrengende aktivitet i minst to dager.

Hvor lenge må man være forsiktig etter en tanntrekking?

Omtrent 3 dager etter tanntrekkingen vil tannkjøttet ditt begynne å gro og lukke seg rundt fjerningsstedet. Og til slutt, 7-10 dager etter prosedyren, skal åpningen etter den ekstraherte tannen være lukket (eller nesten lukket), og tannkjøttet skal ikke lenger være ømt eller hovent.

Hvor smertefullt er en tanntrekking?

Imidlertid opplever mange pasienter at det er smertefritt og at ubehaget bare varer et brøkdel av et sekund. Fra det tidspunktet skal du ikke føle smerte i det hele tatt. Selv om du kan føle press fra tannbevegelsen, noe bedøvelsen ikke forhindrer.

Tannundersøkelse FAQ

Les mer om tannundersøkelse her.

Hva inkluderer en tannundersøkelse?

Ved hver tannundersøkelse bør tannlegen din: undersøke tennene, tannkjøttet og munnen. Spørre om din generelle helse og eventuelle problemer du har hatt med tennene, munnen eller tannkjøttet siden forrige besøk. Spørre om og gi deg råd om kosthold, røyking og alkoholbruk og tannhelse.

Hvordan forberede seg på tannlegebesøk?

1. Dobbeltsjekk din avtale dato og klokkeslett. 2. Nye pasienter: Gi tannhistorie. 3. Puss tennene på forhånd. 4. Ikke vær redd for å fortelle tannlegen hva som plager deg. 5. Unngå kaffe/energidrikker før turen. 6. Gi oss beskjed hvis du sliter med tannlegeskrekk.

Hvor ofte bør man dra til tannlegen?

Antallet vil variere for hver enkelt, men vanligvis anbefaler vi å ta en tannsjekk hvert halvår. Hvis du lider av tannproblemer eller har dårlig munnhelse, kan tannlegen anbefale deg å besøke så ofte som hver tredje måned for en sjekk.

TMD/Kjeveledd FAQ

Les mer om TMD/Kjeveledd her.

Forsvinner TMJ lidelse noen gang?

Husk at for de fleste vil ubehag fra TMJ-lidelser til slutt gå over av seg selv. Enkel egenomsorgspraksis er ofte effektiv for å lindre symptomer. Hvis behandling er nødvendig, bør den baseres på en rimelig diagnose, være konservativ og reversibel, og tilpasses dine spesielle behov.

Kan TMJ forårsake alvorlige problemer?

Ubehandlet kan TMJ-lidelse føre til betydelige helseproblemer, inkludert kronisk smerte og betennelse. Det kan også forårsake bittproblemer, tannerosjon og langsiktige tilstander som søvnapné, søvnløshet, depresjon og angst.

Hva bør du unngå hvis du har TMJ?

Ikke spis hard eller seig mat. Disse inkluderer nøtter, pretzels, popcorn, chips, tyggegummi, karamell, gummigodteri, gulrøtter, hele epler, hardt brød og til og med is. Omplanlegg rutinemessige tannlegebesøk, som rengjøring, hvis kjeven verker. Hvis du har sterke smerter, ring legen din.

Usynlig Tannregulering FAQ

Se vår side om usynlig tannregulering her. Eller les mer om usynlig tannregulering i vår artikkel Hva er Invisalign og hvordan fungerer usynlig tannregulering?

Hvor mye koster det å få Invisalign/usynlig tannregulering?

Prisen på en Invisalign-behandling er individuell og avhenger av din spesifikke behandlingsplan. Gjør tennene dine f.eks. må flyttes mye eller lite, har det stor innvirkning på prisen. HUSK at vi tilbyr alle våre pasienter avdragsordning, slik at du kan starte behandlingen nå og betale ned i små avdrag.

Hvor lenge varer Invisalign?

Når du er ferdig med din Invisalign-behandling hos oss, er det viktig at tennene dine ikke får jobbe seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Dette sikres ved at alle våre pasienter får en retensjonsskinne som de kan sove med om natten. I tillegg kan det i noen tilfeller være nødvendig for deg å ha en festetråd festet på baksiden av tennene. Med disse enkle trinnene er du sikker på at din Invisalign-behandling vil vare så lenge du følger disse instruksjonene.

Hvem kan ikke få Invisalign?

Invisalign-skinnene kan korrigere mange forskjellige tannposisjoner. I takt med utviklingen har det blitt mulig å korrigere flere og flere tannposisjoner med Invisalign-skinnene, men det kan være tilfeller hvor tannstillingen er for kompleks, og det er derfor nødvendig i stedet å f.eks. jernbanespor. Vi tilbyr alltid GRATIS forundersøkelse, hvor du kan finne ut om Invisalign er riktig behandling for deg, og hvor du også kan få et eksakt overslag på hva en Invisalign-behandling vil koste.

Veneers FAQ

Les mer om veneers her.

Råtner tennene dine med veneers?

Et av de mest stilte spørsmålene vi får er om porselensfasetter er om de ødelegger tennene dine. Som en av de mest populære kosmetiske tannbehandlingene, får vi dette spørsmålet ganske ofte. Enkelt sagt er svaret nei. Porselensfasetter ødelegger ikke tennene dine.

Hvor lenge kan du forvente at veneers holder?

Levetiden til tannfasetter avhenger av om du har porselens- eller komposittfasetter, og hvor godt du tar vare på dem. Porselenslaminatfiner kan vare fra 10 til 12 år. Komposittharpiksfinér må skiftes ut tidligere, siden de varer i rundt 4 til 8 år.

Går veneers lett av?

Mens tannfasetter fester seg til tennene, kan de falle av i visse situasjoner. Tannfasetter kan gli rett av hvis tannlegen bruker dem feil. Fysisk kontakt med tennene og aldringsprosessen kan også føre til at porselensfasetter faller av.

Interessert i andre behandlinger?

Er du nysjerrig på hvilke andre behandlinger vi har? Vi skriver ofte artikler om fordeler og ulemper. Sjekk de ut her:

Informasjon om tannimplantat | Tannfylling ved hull i tennene